Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 956
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Къде го продават този риган?

# 346
  • Варна
На Pranarom маслата също могат да се приемат вътрешно. Simple Smile

# 347
Всъщност нау, natural factors и други го предлагат за пиене на капсули или разредено със зехтин. Който си има сигурно масло, значи може направо със зехтин да смесва
Аз може би ще си взема готово, няма да е супер качество, ама

# 348
Аз ще го пия в капсула, защото и без това имам проблем със стомаха. Някак си се притеснявам да го пия в лъжица зехтин. Това, което аз разбрах е, че маслото, което се избере за употреба, трябва да е 100% чисто и годно за вътрешна употреба. За съжаление, тези които поръчах на Доттера са от една позната на моята колежка, която няма да поръчва скоро, тоест ще трябва да се справям с колкото и каквото имам. За жалост, конкретно ригана и чаеното дърво не предотвратяват появата на цистит, а се пият вместо антибиотик - това разбрах аз. Все пак е нещо, разбира се, имайки предвид, колко антибиотици сме изгълтали всички. Вчера до късно в групата за маслата търсих за Е.Коли и попаднах на доста мнения свързани с добрите резултати. Дори имаше едно момиче, което беше написало, че с микробиология и е изолирани Коли в урината, а след 10 дневен прием на риган, отново с изследване, урината е била стерилна. Абе започвам го - от понеделник, че антибиотикът ми е до неделя и вместо опашка, ще пия него. Ще споделя резултати!

# 349
Това ме интересува, дали само облекчава симптомите, или трепе Ешерихията.
Защото ако е само първото, не ми върши работа.
Благодаря, cray!

# 350
Cray,  и аз като теб правих цистит само след секс. Спазваме свърх хигиена вече и нямам проблеми. Ето какво правя. Първо винаги сутрин стриктен тоалет-  топла вода и сапун 3 пъти там, а отпред 1 път само с интимен гел, който е за чувствителна кожа и без аромати. Винаги 30 мин преди секс изпивам 2 Цистоспоп рапид с голяма чаша вода, а мъжът ми също прави този тоалет също непосредствено преди това. Излишно е да казвам, че и ръцете се мият, хавлии аз имам 2 различни. След секс винаги пишкам и отново задължително се измивам. След това пак пия доста вода.
Убива се романтиката на спонтанността, но си струва и няма помен от цистита. Моят лекар каза, че при такива случаи на цистит след секс заразяването става с бактерии на жената най-често, а не от неговите.  Също така, че реинфекция е само, ако има до 2 цистита 6 месеца. Ако е по-често , например на 5 или по малко месеца ставало въпрос за хронично заразяване.

# 351
  • София
Тези всичките неща ги спазвам маниакално + нелатексов презерватив + пиене на ЦР преди и след и следващите дни + сода, всякакви витамини и имуностимуланти, мантри, мунтри, дервишки танци, сол през рамото и виене по пълнолуние Laughing
Все тая! След всеки контакт не се знае дали ще се справя с положението или ще избухне в криза.
Цял живот ...

# 352
И моят уролог така казва, че бактериите са си мои.
Иначе хигиената е същата, само че освен 2 Цистостоп Рапид преди, пия и 2 след няколко часа.
Нямам кризи с тази профилактика, ако мога и бактериите да махна без АБ, ще е супер!
Като се прибера в Пловдив ще търся маслата.
Хепи, ти как си?

# 353
Тези всичките неща ги спазвам маниакално + нелатексов презерватив + пиене на ЦР преди и след и следващите дни + сода, всякакви витамини и имуностимуланти, мантри, мунтри, дервишки танци, сол през рамото и виене по пълнолуние Laughing
Все тая! След всеки контакт не се знае дали ще се справя с положението или ще избухне в криза.
Цял живот ...
Аз също спазвам всичко това (без дервишките танци Joy,  но и тях ще пробвам),  но уви.  При мен се получава,  когато правим опити за бебе,  не в другите случаи.  Гадна работа е този цистит и няма пълно излекуване. Днес казах на мъжът ми,  че и л*йна да ми кажат,  че ще ме излекуват,  ще си хапна Disappointed

# 354
Дервишките танци много ме разсмяха Grinning Ще се борим, всичко ще направим, ако трябва, така си е

# 355
Аз съм по добре, но не идеално
Днес ще изпия втория монурал. Говорих с доктора, ако се наложи ще взема друг антибиотик. Чудя се дали не трябваше да ида на гинеколог също
Иначе той ме пита дали ми се получава от секс и спомена два бисептома след секс, ако е такъв случая... При мен не съм забелязала да в това причината обаче.

# 356
Това за Бисептол и други в темата го бяха писали.
Ти само с Монурал ли ще минеш?

# 357
Според антибиограмата е чувствителен на него, и доктора настоя да опитам. Каза,че ципрофлоксацин и подобни са абсурд за първи избор и световния стандарт е да се пробва с по леки неща. Тъй като съм имала цистит преди година, не се смята за свързан. Тогава в спешното ми дадоха ципрофлоксацин и ми мина...
По цял ден пия и де маноза.
Поотпусна ме, но не е съвсем добре, затова съм скептична, но ще видим. Ще докладвам...

# 358
Хайде, дано при теб се размине с Монурал.
Аз съм на 19 на лекар, ще докладвам и аз.

# 359
Здравейте , налага ми се да си самоназнача ципрофлоксацин против цистит . Помогнете ми по колко да го пия - по 1 таблетка на 24 часа или по 1 таблетка на 12 часа . Имам болки при уриниране - нещата още са в началото и искам да ги прекратя по-скоро !

Общи условия

Активация на акаунт