Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 881
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Аз свършвам ригана,заедно с поредния аб.Моето е от булвит.
Ще пия пастата на фитолизина,че имам много  и ще пусна след седмица урокултура.
Д-манози,уросилвър,...неоренал,цистостоп хроно.. месеци  и години ги пих...
Та мятам се АИП и почивка от знайни и незнайни добавки,дано само аб не се налага,предпочитам фуролин.

# 646
Съни, как го пиеш Риган-а?
И какво ти излезе последния път, че не си спомням? Имаше някаква бактерия пак, нали?

П.П. видях. Клебсиела Sad
Но поне Е.коли се е махнала, че тя е по-упорита, според мен.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 17:38 от DeVa®

# 647
Да,клебсиела след стафилокок.. За тези 20год.какво не съм имала,колито най-често ,но и него рядко го броят..
Ригана-по 1 капсула дневно.

# 648
Аз пия сега АБ заради протеус мирабилис. Още с първото хапче имаше облекчение. Това че не чувствам симптоми дали значи че съм се изчистила? Какво ще ми препоръчате да приемам докато пия АБ, освен пробиотик? Аз мислех, че няма смисъл и мислех да взема Цистон след аб курса, пробиотик Ацедофилус и ако намеря този черен кимион. Дали цистон или неоринал е по-дожре са профилактика?
Чай от листа на малина някой пил ли е, имате ли отзиви?

# 649
Маслото от риган и черния кимион ги поръчах от Лотос център. В урината имах е.коли, а във в.секрет е.коли + клебсиела

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 21:49 от *papaya*

# 650
На капсули ли е ригана?

# 651
Не, на капки. Но е много силно и ако не го вземеш в капсула е неприятно и сякаш те изгаря. Аз слагах по 3 капки в капсулата на седемчатката. Отварях я, капвах в нея и след това я затварям. Знам че се продават такива празни капсули, но не ми се занимаваше с поръчки. Ригана го пиех два пъти по 10 дни като почивах седмица между двата курса .

# 652
Благодаря ти!
Седемчатка какво е?

# 653
Това са билкови таблетки. Съдържа карамфил, сладък пелин, зелен орех, бял трън, глухарче, риган-масло, котешка стъпка. Дават го подходящо при бактерии и много други неща. Има ги изброени в нета. За първи път го чух преди 2 месеца, оказа се, че имало и тройчатка по аптеките, но тя не знам за какво е Grinning

# 654
Аз за тройчатка съм чувала, за седемчатка сега разбирам.

# 655
Сега погледнах-на Солгар ми е ригановото масло.

# 656
  • No Line On The Horizon
Маслото от черен кимион ми го донесоха от Турция, защото е доста по-евтино. Пия по една супена лъжица сутрин, доста е неприятно на вкус, но се свиква. Последно имах стафилококи.

# 657
  • Варна
Чистото етерично масло от Риган е горещо масло и ако не е разредено изгаря. Затова задължително с базово масло. За вътрешен прием се разрежда със зехтин и да - хубаво е да е в капсула.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 20:05 от Gaburata

# 658
  • София
В билковите аптеки има чай за цистит и чай за бактерии в урината. Двата се пият едновременно, предполягам месеци, за да се изчисти пикучния мехур от бактерии.
Също не спирам да пиша за билковия немски препарат Angocin N, съдържа хрян и латинка, и премахва симптомите на цистит за ден, но като всяко хронична заболяване иска дълаг прием, поне 3 мес.
Това са моите алтернативи, които ме държат далеч от антибиотиците. Като първия ден на започване на цистит е с парене и мътна урин, от лекар знам, че стане ли мътна урината, значи има бактрерии, та ангоцина премахна това. Води се естествен антибиотик.
По каква схема приемаш Ангоцин? На места пише 5 таблетки 4-5 пъти дневно, което е доста на фона и на цената му.
Ако така се пие за няколко дни, после минава ли се на някаква профилактична доза?
Сравнявам го с манозата, защото и тя се приема в конски дози за стопиране на криза, но след това не се налага това количество.

# 659
В билковите аптеки има чай за цистит и чай за бактерии в урината. Двата се пият едновременно, предполягам месеци, за да се изчисти пикучния мехур от бактерии.
Също не спирам да пиша за билковия немски препарат Angocin N, съдържа хрян и латинка, и премахва симптомите на цистит за ден, но като всяко хронична заболяване иска дълаг прием, поне 3 мес.
Това са моите алтернативи, които ме държат далеч от антибиотиците. Като първия ден на започване на цистит е с парене и мътна урин, от лекар знам, че стане ли мътна урината, значи има бактрерии, та ангоцина премахна това. Води се естествен антибиотик.
По каква схема приемаш Ангоцин? На места пише 5 таблетки 4-5 пъти дневно, което е доста на фона и на цената му.
Ако така се пие за няколко дни, после минава ли се на някаква профилактична доза?
Сравнявам го с манозата, защото и тя се приема в конски дози за стопиране на криза, но след това не се налага това количество.

Първата седмица пия 3пъти по 4табл.
После по колкото си реша Simple Smile даже не съм следила дали цяла седмица изкарвам на 3х4т то още на първия ден минава, но за по- сигурно продължавам още дни в по-висока доза. След това може 3пъти по 2таб, за няколко дни, после като опашка и за добър имунитет се пие 2таб на ден.
Действието на хряна и латинка е като естествен антибиотик и имуностимулатор. Д манозата само пречи на бактериите да се задържат в мехура Simple Smile нямат сравнение.
Не я отхвърлям, примерно уробиотика е прекрасен с д маноза и пробиотик. Но само за профилактика.
Цената си заслужава, предвид хилядите левове за лекари, изследвания и торба антибиотици, които изпих.

Общи условия

Активация на акаунт