Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 878
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Скрит текст:
В билковите аптеки има чай за цистит и чай за бактерии в урината. Двата се пият едновременно, предполягам месеци, за да се изчисти пикучния мехур от бактерии.
Също не спирам да пиша за билковия немски препарат Angocin N, съдържа хрян и латинка, и премахва симптомите на цистит за ден, но като всяко хронична заболяване иска дълаг прием, поне 3 мес.
Това са моите алтернативи, които ме държат далеч от антибиотиците. Като първия ден на започване на цистит е с парене и мътна урин, от лекар знам, че стане ли мътна урината, значи има бактрерии, та ангоцина премахна това. Води се естествен антибиотик.
По каква схема приемаш Ангоцин? На места пише 5 таблетки 4-5 пъти дневно, което е доста на фона и на цената му.
Ако така се пие за няколко дни, после минава ли се на някаква профилактична доза?
Сравнявам го с манозата, защото и тя се приема в конски дози за стопиране на криза, но след това не се налага това количество.
[/quote]

Скрит текст:
Първата седмица пия 3пъти по 4табл.
После по колкото си реша Simple Smile даже не съм следила дали цяла седмица изкарвам на 3х4т то още на първия ден минава, но за по- сигурно продължавам още дни в по-висока доза. След това може 3пъти по 2таб, за няколко дни, после като опашка и за добър имунитет се пие 2таб на ден.
Действието на хряна и латинка е като естествен антибиотик и имуностимулатор. Д манозата само пречи на бактериите да се задържат в мехура Simple Smile нямат сравнение.
Не я отхвърлям, примерно уробиотика е прекрасен с д маноза и пробиотик. Но само за профилактика.
Цената си заслужава, предвид хилядите левове за лекари, изследвания и торба антибиотици, които изпих.
[/quote]
Благодаря! Аз правя сравнение с маноза, защото за момента само тя ме спасява от кризите. Затова разпитвам за Ангоцин, защото е нещо ново за мен. Всичките други уринали не ми помагат изобщо. Иначе съм напълно съгласна, че всичко си заслужава ако се избягват АБ и тежките усложнения.
Отива ли на митница при поръчката?

# 661
Скрит текст:
В билковите аптеки има чай за цистит и чай за бактерии в урината. Двата се пият едновременно, предполягам месеци, за да се изчисти пикучния мехур от бактерии.
Също не спирам да пиша за билковия немски препарат Angocin N, съдържа хрян и латинка, и премахва симптомите на цистит за ден, но като всяко хронична заболяване иска дълаг прием, поне 3 мес.
Това са моите алтернативи, които ме държат далеч от антибиотиците. Като първия ден на започване на цистит е с парене и мътна урин, от лекар знам, че стане ли мътна урината, значи има бактрерии, та ангоцина премахна това. Води се естествен антибиотик.
По каква схема приемаш Ангоцин? На места пише 5 таблетки 4-5 пъти дневно, което е доста на фона и на цената му.
Ако така се пие за няколко дни, после минава ли се на някаква профилактична доза?
Сравнявам го с манозата, защото и тя се приема в конски дози за стопиране на криза, но след това не се налага това количество.

Скрит текст:
Първата седмица пия 3пъти по 4табл.
После по колкото си реша Simple Smile даже не съм следила дали цяла седмица изкарвам на 3х4т то още на първия ден минава, но за по- сигурно продължавам още дни в по-висока доза. След това може 3пъти по 2таб, за няколко дни, после като опашка и за добър имунитет се пие 2таб на ден.
Действието на хряна и латинка е като естествен антибиотик и имуностимулатор. Д манозата само пречи на бактериите да се задържат в мехура Simple Smile нямат сравнение.
Не я отхвърлям, примерно уробиотика е прекрасен с д маноза и пробиотик. Но само за профилактика.
Цената си заслужава, предвид хилядите левове за лекари, изследвания и торба антибиотици, които изпих.
[/quote]
Благодаря! Аз правя сравнение с маноза, защото за момента само тя ме спасява от кризите. Затова разпитвам за Ангоцин, защото е нещо ново за мен. Всичките други уринали не ми помагат изобщо. Иначе съм напълно съгласна, че всичко си заслужава ако се избягват АБ и тежките усложнения.
Отива ли на митница при поръчката?
[/quote]

Не минава на митница, от германски сайт го поръчах сега/ някъде по нагоре съм пуснала линка напсайта/, до седмица е доставката.
За мен също е нов продукт, в Европа отдавна го има, но очевидно всичко, което може да ни излекува не го вкарват в България 😕
Случайно мой близък беше в Германия командировка, и го помолих да попита в аптека за алтернативи при лечение на цистити и те му дали това, направо не можех да повярвам, че ми повлия така добре, та и откриването му стана съвсем случайно.

# 662
Бях с остър цистит, изписаха ми Уроцист- 3 по 1 табл.на ден за три дни, след това по 1 табл.на ден.Оправих се, след тридесетдневния прием не ми откриха бактерия в урината, бях се изчистила.Съдържа червена боровинка, мечо грозде, бета глюкани , д-маноза от бреза.

# 663
Момичета, днес ходих да си взема микробиологията. Писала съм ви за моите вагинални бактерии от 2 години. Този път Имам само Кандида. Това е първата ми чиста микробиология от година насам .Не бързам да се радвам, защото съм имала 2 пъти чиста микробиология и след месец пак същото, но поне има проблясък.
Пиша ви, за да ви кажа какво не правих. Всеки път, когато съм имала чиста микробиология, не съм пила антибиотици и съм само на хомеопатично лечение. Декември имах мукозно Е.коли. Това няма трепане според интернет. НО без лекарства с по 150 млрд пробиотика орално и всеки ден глобули с лактобацили вагинално докарах до "Слабо представени лактобацили", което е много за мен.

Моето лечение е насочено към заздравяване на стомаха, прием на пробиотици, строг хранителен режим. Продължавам го, за да закрепя този път нещата за по-дълго.

Съветвам ви, ако нямате сериозни симптоми. Спрете да си правите микробиологии, спрете да пиете лекарства. Карайте на билки, много вода и силни пробиотици, за да подсилите стомаха. А тези от вас с вагинални бактерии: слагайте непрестанно глобули с лактобацили. Аз 2 месеца непрекъснато слагах, сега вече ми е казано преди и след цикъл.

Успех, момичета!

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 15:19 от teri__90

# 664
Тери,на какъв режим си?

# 665
Без глутен, без млечни (може кисело мляко и масло), без захар (тук се включват подсладители, мед и сладки плодове) и аз реших и без секс, защото секса само ми влошава състоянието (ако мъжът ми няколко месеца не може да потрае, то да я имам и любовта).
Пия пробиотици орално, слагам вагинално. Това постоянно, както и пия прополис (обирал слузта в тялото). Имам и още малко хомеопатчни, които д-р Юрукова смеси за мен.

# 666
Вагинален какъв слагаш, Тери?

# 667
Тери,колко време си вече на режим?Резултат?
И аз от понеделник се мятам на АИП.

# 668
О, от една година съм на режим, но аз постоянно съм на някакви хормонални лекарства.
Сега за първи път имах 6 месеца без хормонални стимулации и реално тялото ми си почиваше от лекарства.
Иначе първия път като  започнах за месец и половина режим и лечение бях изчистена от бактерии, веднага последва ембриотрансфер и пак бактерии. Но аз бях виновна, защото сама си прекъснах лечението от нетърпение за трансфер. Оттам отидох на един тийм билдинг, пихме много алкохол (за да се утеша от отрицателния тест), не пих никаква вода (нямаше.....) и  се оказа, че храна е била замърсена с Е.коли. На другия ден няколко човека бяхме с хранително натравяне. Аз имах  кървене в стомаха. Бактериите се прехвърлиха веднага вагинално и реално имах ESBL е.коли. Затова ми отне този път много време да се отърва от него, защото ми докара гастрит, колит и т.н.

Аз слагам Флоражин, но те много трудно се намирах. Гинофилус също вършат работа. Др Чокова от лабораторията на Торакс е казала, че е виждала само Гинофилус и Флоражин да водят до развитие на лактобацили вагинално. Мога да потвърдя. И с двете съм виждала резултат, но първо ПХ-то трябва да е добро. Затова се слагат продължителни курсове.

П*С Да допълня към режима: не пия и капчица алкохол. Категорично е забранен. И след хранителното натравяне избягвам яденето на салати навън. А сега дори и вкъщи не ям зелени салати, защото колкото и да ги мия. не знам достатъчно ли е.

# 669
Тери, в темата за бакт. вагиноза имаше едно момиче, което след дълго лечение успя да ликвидира бактериите  и беше щастлива, когато една сутрин се събудила с гъбички. Simple Smile
Това е знак, че средата е достатъчно кисела за заселване на лактобацили.
На прав път си! Flowers Four Leaf Clover

# 670
Здравейте момичета! Следя ви, но не съм писала скоро. Все пак да се отчета и аз. След две седмици ще празнувам годишнина. От последната криза, която беше на 18 май миналата година. И да ви кажа, че това, с което продължавам да се поддържам, макар и да ми излиза скъпичко е цистостоп рапид в доза 3 пъти по две, понякога вземам няколко дни два пъти по две, но след няколко дни на по-ниската доза започва да ми помътнява урината и пак я вдигам на 3 пъти. Иначе не спазвам никакви режими вече, млечните ги приемам по-рядко не не съм се отказала, кафето го върнах пак. Гледам да пия редовно вода и това засега. Надявам се тоя цистостоп да не няма някакви вредни влияния върху организма, но...мисля, че във всички случаи антибиотиците и другите лекарства биха имали повече.

# 671
Препоръчвам Уроцист за цистита. Много съм доволна аз от него. Пих го почти три месеца и засега нещата се успокоиха. Съдържа червена боровинка, мечо грозде, Д-маноза и Бета глюкани- все неща, които много добре действат при цистит.  Пила съм го и превантивно, защото съм предразположена към подобни инфекции. Състава е изцяло натурален и може спокойно да се взима по-дълго,а и за да има ефект трябва поне месец да се пие.

# 672
Препоръчвам Уроцист за цистита. Много съм доволна аз от него. Пих го почти три месеца и засега нещата се успокоиха. Съдържа червена боровинка, мечо грозде, Д-маноза и Бета глюкани- все неща, които много добре действат при цистит.  Пила съм го и превантивно, защото съм предразположена към подобни инфекции. Състава е изцяло натурален и може спокойно да се взима по-дълго,а и за да има ефект трябва поне месец да се пие.

Това ли сте пили? И по колко таблетки дневно, пише по 1 на ден ?

# 673
Момичето явно също го е пила, а аз го пих 3 по 1 при остър цистит, след това един месец по 1 табл.на ден назначено от доктор. Нека каже и тя

# 674
Момичето явно също го е пила, а аз го пих 3 по 1 при остър цистит, след това един месец по 1 табл.на ден назначено от доктор. Нека каже и тя
Колко време го пихте 3. 1? Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт