Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 767
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Да, точно така. Аз пуснах стерилна. Стойностите ми от стерилната не се различаваха с тези от обикновената. Лекарят ми изписа антибиотика още след резултатите от обикновената с идеята да не се бавим с лечението.

Ще ви послушам и няма да бързам с изследване. Ще си потърся друг уролог.
Вкарвам се излишно в разни филми заради тези болки.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 23:17 от Moni_Spinelli

# 91
Как така? Кои стойности? Стерилната дава информация за бактерии, а обикновената за други неща.

# 92
Доколкото аз чета, пуснала е стерилна, излязъл е резултатът, просто не е сметнала за нужно да ходи да му го показва, като така и така е решил какъв АБ ще пие и го е изписал.
И не че нещо, ама мнозина има с изписан АБ по антибиограма и пак не се поддават на лечение и се лекуват месеци с различни АБ. Та това дали АБ е изписан по антибиограма в началото на лечението, изобщо не ми е меродавно, но е важно да се направи антибиограмата все пак и да се види, изписаният АБ дали е подходящ и ако не е, в хода на лечението да се смени. Нито ще е първият случай, нито последният. / Аз антибиограмите ги пусках предимно 2 седмици след края на лечение, да видя че всичко е чисто и след месец хайде пак - цистит. Докторът ми беше казал, че 3 поредни антибиограми трябват в интервал от по 2 седмици, за да потвърдим вече, че циститът си е отишъл/
Относно болките, аз не седмица, две, а месеци имах какви ли не симптоми на нещо недоизлекувано. Да не казвам години, но няма и да е лъжа. Доста помощни неща изпих. Дано не се връща това чудо.
От урологът, който ме лекува, съм много доволна и не го сменям за никой друг. Веднъж ходих до нефролог и си изгубих времето. Вярно, до лекар си е, но с половин уста ми говори... и мънка там... изобщо... с уроинфекциите беше Х.
Отидох заради един + белтък и мисъл, че нещо става с бъбреците. Да ме пита някой защо. То при цистит + белтък, не значи задължително проблем с бъбреците. Ама като чета по теми и си внушавам... така става.

Ако кажеш името на уролога ти, телефон и в кой град е ще ти бъда благодарна Grinning

# 93
Да, точно така. Аз пуснах стерилна. Стойностите ми от стерилната не се различаваха с тези от обикновената. Лекарят ми изписа антибиотика още след резултатите от обикновената с идеята да не се бавим с лечението.

Ще ви послушам и няма да бързам с изследване. Ще си потърся друг уролог.
Вкарвам се излишно в разни филми заради тези болки.
Нещо не можем да се разберем. Стрилната урина няма нищо общо с обикновената. Стрилната показва дали има бактериален растеж и ако има е направена антибиограма. Ако няма се изписва "без бактериален растеж". Би ли казала какво точно пише на резултата от стерилна та? Защото аз подозирам че май не ти е правена стерилна,а пак обикновена.

# 94
На стерилната пише, че се е изолирала ешерихия коли.
Поне така разбрах от прочетеното.

Дидона, докторът ми е във Варна.
Доктор Росен Райков.
Адрес: гр. Варна, ж.к. "Младост", бул. "Република" ет. 5, каб. 1
Телефон: 0888 896362

# 95
Щом не си доволна от този иди на нефролог.Антибиотикът, който ти изписа беше ли в антибиограмата? Чувствителна ли беше бактерията към него? Сега след АБ е хубаво да се направи опашка с нитрофурантоин. Също така Цистостоп . И не е зле още докато си при доктора да го засипеш с всички възможни въпроси които ти хрумнат като например - след антибиотика ще взимаш ли нещо,  кога пак да пуснеш урина, може да му се обаждаш по телефона също така ако имаш въпроси....Но явно, че този е груб и незаинтересован, така че по-добре да го смениш. Ама за друг път си напиши списък с въпроси.

Не ми е направено антибиограма преди изписване на АБ. Само ми погледна резултатите от обикновената урина. Също така не ми каза нищо за след АБ. Май наистина ще се консултирам с друг лекар. Благодаря.

Върнах се да ти прочета пак предишните постове и видях, че си писала че на стерилната пише Ешерихия коли. Но това означава, че има антибиограма. Че антибиотикът е изписан преди това е отделен въпрос, но антибиограма има. И аз те питах дали изписаният ти антибиотик е чувствителен по тази антибиограма, което можеш и ти да видиш. Както каза Мериленда и това не е гарнция, но все пак. Урологът май друго не може да направи освен да изпише АБ по антибиограмата и евунтуална опашка след него.

# 96
На стерилната пише, че се е изолирала ешерихия коли.
Поне така разбрах от прочетеното.

Дидона, докторът ми е във Варна.
Доктор Росен Райков.
Адрес: гр. Варна, ж.к. "Младост", бул. "Република" ет. 5, каб. 1
Телефон: 0888 896362

Много благодаря! Във Варна имате добри лекари. Ние в Бургас сме много зле. Имаме много малко качествени лекари Angry

# 97
Може и да няма антибиограма. Тя се плаща допълнително при нас.

# 98
Тя е чакала няколко дни за нея, да излезе. Явно има.
А при нас плащането е спрямо лабораторията. В една ме накараха да платя 18 лв, като ми казаха, че ако не се изолират бактерии, резултатът ще мога да получа след 24 часа и ще ми върнат 8 лв. Така и стана. А ако се изолирали бактерии, ще чакам още 3 дни за резултати.
В друга ми взеха 20 лв и това беше окончателната сума. Има-няма бактерии - 20 лв.

# 99
При нас, в 2 лаборатории е така, се плаща само МБ, после, ако има растеж, ходиш допълнително да платиш антибиограмата. А може и да не искаш антибиограма изобщо.

# 100
Изобщо не знаех, че има такива варианти! И какви са тия цени за Бога?! Аз плащам 10 лв в Бодимед за стерилна с антибиограма. В Цибалаб 12, в Кандиларов май беше 14. И никога не са ме питали искам ли или не антибиограма, тя задължително се прави при изолирана бактерия. И тука става въпрос когато нямам направление, с направление се плащат там 2 ли, 4 ли лв беше не помня.

# 101
При нас само МБ беше 12 лв. После още 10 за антибиограмата, ако си без направление. В другата лаборатория е по-евтино, 7 за урина и не помня колко беше антибиограмата, май 5 лв.

# 102
  • София
С направление в Бодимед обикновена и стерилна урина с антибиограма ми излезе 4 лв. В сряда я пуснах,в деня излезе резултат от обикновената, в петък по обяд беше готов резултата от стерилната плюс антибиограмата.

# 103
С направление плащаш само 2 лв. за пробовземане. За двата вида, точно 4.

# 104
Да ви попитам, момичета,  на тези от вас, на които им е изписван ципрофлоксацин(ципробай), казаха ли ви да спрете билковите?
Попаднах на един много груб лекар, който ми изписа този антибиотик и настояваше да спра цистостопа..каза, че не лекували изобщо, аз това го знам, но за подпомагане на лечението поне..

Общи условия

Активация на акаунт