Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 44 278
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Да ви попитам, момичета,  на тези от вас, на които им е изписван ципрофлоксацин(ципробай), казаха ли ви да спрете билковите?
Попаднах на един много груб лекар, който ми изписа този антибиотик и настояваше да спра цистостопа..каза, че не лекували изобщо, аз това го знам, но за подпомагане на лечението поне..
Аз мисля, че билковите са по-важни след АБ за профилактика. По време на лечение с АБ мисля няма смисъл...а не са и евтини...но не вредят.

# 106
  • София
Няма такова нещо. Пийте си спокойно билковите едновременно с Ципрофлоксацина и след това дори може нещо за профилактика, даже е желателно в студа.
Важно е при това лекарство/което е флуорохинолон като фармакологична група/ да не го приемате с млечни продукти и да избягвате през тези дни прясно и кисело мляко,сирене и т.н.
В момента съм на антибиотик /от Ешерихия коли е цистита при мен/ и освен него по лекарска препоръка   приемам Лактофлор уробиотик,който е с червена боровинка,пробиотик и Д-маноза.

Да ви попитам, момичета,  на тези от вас, на които им е изписван ципрофлоксацин(ципробай), казаха ли ви да спрете билковите?
Попаднах на един много груб лекар, който ми изписа този антибиотик и настояваше да спра цистостопа..каза, че не лекували изобщо, аз това го знам, но за подпомагане на лечението поне..

# 107
Мен ме изписаха от Урология с Левофлоксацин и Цистостоп Рапид.
Той, че не лекува самостоятелно е вярно, но не пречи на АБ.

# 108
  • София
За мен ЦР или само маноза са задължителни! Не, защото ще излекуват, а помагат за по-бързото изхвърляне на бактерията, пречат й да се закрепва. Колко недоизлекувани има след АБ, защото е останала бактерия в големи количества. Да не говорим, че бързо облекчават симтоматиката. Има лекари дето само едно си знаят и изобщо не се дообразоват си мисля.

# 109
Привет момичета! Сещате ли де,че ви разказах моята история и след като ми писна от всичко в петък вечер и пих малко биричка, веднага на следващия ден болките започнаха да отшумяват! Продължих още 2дни с “терапията” бира 😁 и вече съм по-добре🤪 луда работа! Има още какво да се желае до пълното ми възстановяване, но...пак бях на лекар вчера и ми заявиха за пореден път, че няма какво да ми лекуват🤔 според лекарите нямам нито бактерии(това изследванията го показват де) нямам нищо на ехограф , нищо гинекологично, абе направо съм пушка😃 казаха ми да пия само неоренал форте още известно време и всичко щяло да отшуми🤷♀ Както и да е..действително съм по-добре, успокоих се малко, но ми прави впечатление,че от тези 5 месеца с тази неизяснена моя болест имам леко вагинално течение? Гинегологът изключи всякакви гинекологични болести, при изследванията, правих си и цветна снимка на тръбите( заради опитите за бебче) та  уж няма причина за това течение 🤷♀ Та си мисля, дали не е заради билковите хапчета(неоренал,ЦистоСтоп ,цистон и т.н..много бяха тези месеци)  които пия през цялото време? При вас как е положението от към тази гледна точка?
При мен също не се изолират бактерии никъде и на ехографа всичко изглежда добре и бира съм пила,но 7 години го имам този проблем

# 110
Здравейте! Ще ми обясните ли малко повече за хроничния цистит

# 111
Здравейте, следя темите от  юни месец. От тогава съм в омагьосан ия кръг🤔

# 112
  • Варна
Здравейте! Ще ми обясните ли малко повече за хроничния цистит

Здравей,

Не знам до колко точно ще обясня какво точно представлява хроничния цистит.
Едно заболяване е хронично, когато започне да се повтаря повече от 1 път в годината. Дори и да е 1 път, но всяка година за мен е хронично.

Повечето момичета тук сме стигали и до там всеки месец да имаме цистит - тоест да имаме симптомите на това заболяване и да се изолира бактерия, което налага адекватно лечение. При една част не се изолира бактерия, което е още по-неприятно, защото не се знае точно срещу какво се бориш, въпреки че симптомите си ги има.
Симптомите на цистита - чести позиви за уриниране, парене при уриниране, дори може да има кръв, често са предизвикани и от гинекологични проблеми. Тоест в урината не е задължително да се изолира бактерия, тя може да е само във влагалището (дори може да са гъбички).
Урината може да бъде мътна, с неприятен мирис, на парцали, което също е сигнал, че нещо не е както трябва.

Хроничен цистит  - може да се прояви и при спад на имунитета, след полов акт, при изхвърляне на песъчинки и тези неща да се повтарят, следователно и циститът ще се повтаря.

Извинявам се, че съм толкова подробна и пиша все едно на малоумна, но не зная до колко си запозната с естеството на проблема и дали някога си имала цистит.

В заключение, ако имаш някакви съмнения за нещо - потърси лекар и си задай всички въпроси към него. Simple Smile

# 113
И в допълнение - циститът се хронифицира когато при първоначалната криза не се направи адекватно лечение с подходащ  на база на антибиограма антибиотик, а се започнат чайове, билкови таблетки...които попритъпяват симптоматиката, но бактерията остава и постепено се загнездва в лигавицата на мехура, след което при най-малката провокация - изстиване, механично дразнене и пр. се обостря.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 23:44 от pandorina

# 114
Когато липсват бактерии в урината и във влагалищен секрет се борим с чайове и различни добавки, които подсилват имунитета. Поне не е нужно изтощителното антибиотично лечение.

# 115
Когато няма нужда от АБ чайовете и билките са ОК. За профилактика, за съпътстващо лечение да, но не и при първоначален остър цистит, когато правилният антибиотик в правилна доза може да отреже проблема веднъж завинаги.  А масово се прави тази грешка. Заблудата, че с билковите неща може да се излекуваш. и какво става...после така или иначе се стига до антибиотици и то в много по-големи дози, честота и пр. и без особени надежди за трайно решаване на проблема.
Ето аз сега живея на цистостоп рапид и Д-маноза и се чудя така ли ще е цял живот - да гълтам по шепа от тях за да се поддържам. Имам чувството , че ако ги спра или дори намяла кризата ще се случи неминуемо. Чудя се дали да не пробвам все пак да видя дали наистина така ще се случи.

# 116
Имам фуролин и го пих от юни до октомври с прекъсвания в профилактични дози. Но четох че протеус са резистетни към него. В фрамар листовката, която дават за нитрофурантоин пише че протеус мирабилис е чувствителен и не знам. Свърших антибиотика и сега съм на фитопрепРТи и чай и вода. Психически  се сринах и очаквам всеки момент нещо да ми се с товари. Страх...

# 117
Една от големите грешки, при цистит за първи път, да се започне алтернативно лечение. И това е масово. Хората гледат реклами и се самолекуват.
Аз така се подредих с Уринал. Шест месеца се самолекувах и когато вече нямах симптоми, тогава посетих уролог, за да установи, че инфекция има и да започна АБ.
След това не пусках никакви урокултури, да проследя. Тушира се, а то е тлеело, за да се върне с пълна сила след година и половина и да се видя в чудо с продължило месеци лечение.

# 118
  • някъде
Лошото е, че и аптекарките препоръчват уринал и подобните му, без да казват на хората, че е важно да се пусне урина и да се пие антибиотик, ако има бактерия.

# 119
  • Варна
Е, на аптекарите не им е това работата. Факт е, че в някои случаи могат да дадат по-полезни съвети от докторите и знаят повече за лекарствата. Но това им е работата и затова са учили фармация. 
Но определено съм съгласна, че това е най-голямата ни грешка - да се подлъгваме от началото с алтернатива.
Това беше и моята грешка.
То затова е и приказката "Не питай старило, питах патило".

Общи условия

Активация на акаунт