Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 44 275
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Ама то в самата реклама на Уринал казват, че ликвидира Ешерихията.
А не е вярно.
Да, подтиска симптомите, но бактерията си стои.
А още по- интересно е, че този Уринал не е в списъка на Агенцията по лекарствата!?
Отказаха да ми го платят от фонда по тази причина.

# 121
  • Варна
Ами Уринал е хранителна добавка, не е лекарство.

# 122
Те поемат хранителни добавки и витамини.
Но само ако са в списъка.
А Уринал не е.

# 123
Аз да се отчета🤷♀😁 излезе ми и анаеробната флора 🙄 и при нея всичко е супер! А де?!? Луда работа! Питах лекаря дали не пропускаме нещо още като изследване -каза “не” ! И сега вече не знам какво да изследвам още 😳 ама няма да мирясам докато не се оправя! Аз вярвам,че ще се оправя и вие също! Няма вечно да е така🤨!!!

# 124
В статията, която постнах, д-ра казва, че за хроничен се говори ако има 2 епизода на остър цистит в рамките на 6 месеца или 3 епизода за 12 месеца. Всичко останало било реинфекция.
Същото твърдение го срещнах в една друга медицинска статия на друг лекар. Така, че не мисля, че за такива големи интервали чак година и половина означва, че е хроничен.

Мини, пусни нова стерилна, но в друга лаборатория, ако трябва и в трета пусни. От цервикален секрет изследвали  ли сте уреаплазма , но с ДНК метода PCR?

# 125
Пия астарте за комфорт на жените. Не е лошо. После мисля да мина на абифидус. Иначе антибиотици пих на своя глава лятото и всички добавки и фуролин. Изследва е не. Алергична съм към лекари. Но септември по сетих двама уролога и гинеколог познати. Гледаха ме на ехо направиха урина име единичния1 бактерия 1 левкоците ефитро ити не нитрити немалко белтък глюко,а малко в норма. Уролога прегледа и ми каза че не вижда цистит отлични бъбреци. Усъмни се за лека за дръжка гинеколога външно се интересуваше от Матката. Каза нормална. Иначе преди юни бях на дълга екскурзия с дископатия която ме удари март. Бях а легло  о ме е по отпусна с лекарства 15 д и пътуване из държавите име наьухаха ед и силни ветрове прибрах се и след две седмици хоп.

Ще ме извините, но пиша от телефон. Има грешки🍋

Само октомври не пих антибиотик, малко фуролин. Но пареше и малко болеше. В мено съм от 5 години и секс не  правя нямам и елание

Скрит текст:

това пия поръчах от нета. Мисля че добро

И да добавя сега свърших аб, но реших по време на приема му на 3 ден да пусна ко нтолна урина за да видя това нещо действа ли и в каква степен. Не откриха нищо. Но си ме е страх де

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 13:00 от AnMary

# 126
Контролна урина не се пуска докато пиеш АБ. Поне седмица след това.
Пиши всичко в един пост, не е разрешено последователни постове.

# 127
RoseBossom, какво е това  “ДНК метода PCR?”нищо не ми говори 🙄🤷♀ Пуснаха ми уреаплазма с цервикален секрет. Инъче да, права си, мисля пак да пусна стерилна урина в други лаборатории.

# 128
  • Варна
Не знаех, че и дискова херния може да има връзка с циститните състояния....

# 129
Не знаех, че и дискова херния може да има връзка с циститните състояния....

Има, те са последици от инфекции. Казаха ми го 3-ма невролози. Аз също съм чела интервюта на доценти и професори,  казват същото. Всички  възпаления  на периферната нервна система са последствия от хронични  цистити, пиелонефрити и др. инфекции. Аз понеже получих замръзнало рамо, страшни болки и почти не  да го движа, един откачен невролог вдигна ръце от мен и ме прати да си ходя, че не можел да ме лекува повече. Думите му бяха: идвате при нас да ви лекуваме последствията от инфекциите. Да отиваш първо да си лекуваш  инфекциите.:

# 130
  • Варна
Аз го разбрах по обратния начин - че дисковата херния може да предизвика цистит.
Аз не съм медицинско лице, ама все си мислех, че дисковата херния е износване на дисковете и пространството между прешлените там се нарушава. И това в следствие на физическа травма. Да там има нерви, които започват да се притискат и да доведат до проблеми. Ама инфекция да доведе до износване на дисковете...
Но не споря, понеже не съм доктор. Simple Smile Разсъждавам си на глас.

# 131
На мене нефрологът ми каза за болката, че е от гръбнака. Мисля, че това е връзката - понякога болката от диск. херния е като тази от цистит и на същото място.

Вие казвате веднага да се вземат адекватни мерки още в началото. Съгласна съм с това. Но при мене и те не помогнаха. Като се установи първата вагинална инфекция, ме приеха в болница и бях на 2 АБ - венозен и мускулен. И какво? При контролата друга бактерия, набързо се обърна и в цистит с яки болки в целия корем...

mambuka, при мен протеусът е в белия дроб. Натресоха ми вътреболнична инфекция. Мине не мине се активира и за него пак АБ. Всички лекари казват за тази бактерия, че не става с АБ за пиене, трябва си мощна венозна атака, но инфекционистите не посмяха да ме приемат в б-ца, като ми видяха другите диагнози.
И не гледай какво пише във фрамар за тази бактерия, а гледай на антибиограма, че е много резистентна дори и към АБ, които й действат по принцип.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 23:33 от Diorela

# 132
Диорела, как премахна протеуса ?

# 133
Не казах, че е премахната, че все се активира и ме тъпчат с АБ, обикновено таваник. И се страхувам, че ще стане резистентна и към него.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 00:38 от Diorela

# 134
Има много доказателства, че ставните проблеми, вкл. и увреждане на дисковете се дължат на някои храни с възпалително действие. Такива са млечните, глутенови, въглехидратни. Но цистит с бактериален произход няма връзка с тези неща.
Аз имам дискови изменения и периодични кризи от години, а циститът ми е от тази година.

Общи условия

Активация на акаунт