Кухня от ИКЕА - тема 3

• 87 902
  • 924
  •   1
Отговори
# 120
  • In transit
Илит, не се вманиачаваш. Всеки има различно виждане. Мен и теб ни дразни парата, но имам приятелка, чиято фурна е на високо и като отвори излиза облак от фурната, но тя изобщо не я забелзва и не и пука къде ще отиде. Grinning

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 13:36 от Mikkey

# 121
  • при моите любими
Момичета ето моя проект.
Скрит текст:
Мисля, че ще е финално това. Плот и гръб няма да са от Икеа. Плот още не съм сигурна дали ще е дърво или технически камък. Но със сигурност гърбът искам да е тъмно сив, към черен. Не ми се ще да е стандартен термогръб, за плочки също не съм сигурна. Някакви интерени предложения дали имате?Това какъв материал е според вас?
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 11:32 от cydonia

# 122
  • In transit
На мен ми прилича на стенен панел, има подобни в Практикер. Виждала съм пластмасов и ламинат.

# 123
  • София
Може би имаме различно усещане относно парата и миризмите. Ако беше достатъчно аспираторът да е където и да е в кухнята, то нямаше да се поставя задължително над котлоните.
И нашият аспиратор е достатъчно мощен, но при отваряне на фурната не обира 100% от парата, въпреки че фурната е под котлоните.
Първоначално си мислех, че фурните, които се поставят нависоко имат вграден аспиратор или нещо такова).
Не става дума за проблем, защото съм живяла и без аспиратор и не ми е правило кой знае какво впечатление (най-вероятно защото съм била дете), но сега ми се иска миризмата и парата да са минимални. Може аз да се вторачвам прекалено.

Мразя миризми, усещам всичко и да сигурно разбирането ни е различно. Има смисъл от аспиратор над котлони, където потокът на пара е постоянен. От фурната е различно и дали фурната ще е под котлоните или в страни от тях, разлика няма. От опит го казвам. Друг въпрос е ако фурната е прекалено далеч в една по-голяма кухня. Със сегашният ми аспиратор се родих откъм обиране на миризми и пара.

А дали обира 100% парата един аспиратор как го измерваш?

# 124
  • София
А дали обира 100% парата един аспиратор как го измерваш?

Ами на око. Thinking По-голямата част бива издърпана от аспиратора, но видимо една част отлита към тавана. Другото е физика. Понеже е по-лека, парата стига тавана, който пък е по-хладен от нея и съответно тя кондензира там. Не е проблем, тъй като в домашна, непрофесионална кухня се готви 2-3 пъти дневно и количествата пара са малки, но и миризмата си е налице. Определено когато готвя на котлон не се усеща миризма за разлика от фурната.

И за да не е съвсем спам на темата, аспираторът ни е Matradition. Справя се по-добре от очакванията ми.

# 125
  • Sofia
Ще! Simple Smile

Извинявам се за лошата светлина. Останаха контактите само да се поставят и снимката е веднага след монтажа на кухнята:

Скрит текст:
Много хубаво е станало.
Колко ви излезе кухнята?

# 126
  • София
Ще! Simple Smile

Извинявам се за лошата светлина. Останаха контактите само да се поставят и снимката е веднага след монтажа на кухнята:

Скрит текст:
Много хубаво е станало.
Колко ви излезе кухнята?
Благодаря! Simple Smile
Без електроуредите, така както виждате композицията на снимката с мивката, абсорбатор и смесител включени беше 5 839лв., по документ. Като 2х ходихме пак и ни върнаха по 120лв за компоненти, които връщахме. Вратички, гръб остана и панти някакви връщахме. Монтажа 600 някъде. Транспорт 126лв.

# 127
Аз само да кажа, че пълна скръб с тази програма на Икеа. Получават се някакви празнини, които няма с какво да запълня. Ъгловите шкафове също с луфт спрямо стената. Има ли начин да се оразмеряват шкафовете или са фиксирани ? Да не говорим, че не могат да се завъртат шкафовете - поставят се наобратно. Отчаях се...

# 128
  • София
Аз нямам никакви проблеми с програмата. Намествам си всичко, отдолу си избирам, въртя ги както си искам. За да ги наместя най-точно слагам изглед отгоре и така най - лесно се подреждат. Почни първо с долните шкафове, от менюто в ляво избираш долни с исканата височина и дълбочина и те ти се появяват отдолу, избираш кой и той сам отива на първото място, програмата ги реди от ляво на дясно. Ако нещо искаш да смениш по този шкаф-дръжки, цвят и пр. избираш от менюто в дясно. Ако някой шкаф не пасва на мястото програмата ти дава в дясно предупреждение.
Колко ти е разстоянието от колоната/комина до стената с прозореца? Тия сантиметри дето са ти луфт пред прозореца на първата снимка ако са под 20см само с бленда може. Иначе размерите на долните шкафове са 20, 30, 40, 60 и 80см. дай точния размер и ще ти измислим нещо. мивката е по средата, така ли? Колко ти е висок прозореца от пода? Горни шкафове ще има ли? И колко е широко между прозореца и централната стена?
Ние последно се спряхме на ъглова кухня.
Скрит текст:
Направих 5 проекта и май ще е тази ъглова, но пак остава проблема с плотовете. При ъгъл няма как без снаждане ама пак не стига един цял плот от техните поне до ъгъла... Как я измислиха тая дължина 246см не знам! В Коркос има плотове и на 3 и на 4 метра, дървени, ще ми свършат работа. Ама ако решим термоплот с дървесна шарка, с тая ширина 62,5 не знам ще намеря ли?

# 129
Аз нямам никакви проблеми с програмата. Намествам си всичко, отдолу си избирам, въртя ги както си искам. За да ги наместя най-точно слагам изглед отгоре и така най - лесно се подреждат. Почни първо с долните шкафове, от менюто в ляво избираш долни с исканата височина и дълбочина и те ти се появяват отдолу, избираш кой и той сам отива на първото място, програмата ги реди от ляво на дясно. Ако нещо искаш да смениш по този шкаф-дръжки, цвят и пр. избираш от менюто в дясно. Ако някой шкаф не пасва на мястото програмата ти дава в дясно предупреждение.
Колко ти е разстоянието от колоната/комина до стената с прозореца? Тия сантиметри дето са ти луфт пред прозореца на първата снимка ако са под 20см само с бленда може. Иначе размерите на долните шкафове са 20, 30, 40, 60 и 80см. дай точния размер и ще ти измислим нещо. мивката е по средата, така ли? Колко ти е висок прозореца от пода? Горни шкафове ще има ли? И колко е широко между прозореца и централната стена?
Ние последно се спряхме на ъглова кухня.
Скрит текст:
Направих 5 проекта и май ще е тази ъглова, но пак остава проблема с плотовете. При ъгъл няма как без снаждане ама пак не стига един цял плот от техните поне до ъгъла... Как я измислиха тая дължина 246см не знам! В Коркос има плотове и на 3 и на 4 метра, дървени, ще ми свършат работа. Ама ако решим термоплот с дървесна шарка, с тая ширина 62,5 не знам ще намеря ли?
И при нас не стигаха плотовете и купихме от друго място, май на Кроношпан бяха. Имат точно 62,5 и пасва идеално. Но не са дърво, а термоплот и няма много цветове. На нас единият цвят ни хареса и се наложи малко да почакаме, защото нямаха 2бр.цели плотове/трябваха ни 2×4м/. Ако се спреш на този вариант, препоръчвам свързваща лайстна от Икеа, защото трябва да е същият размер, а аз другаде не намерих 62,5. Успех!

# 130

Аз имам ъглова кухня с термоплот на 13 г. Снаждането е колкото косъм, изрязани са двете части на плота с еднаква дъга и съвпадат абсолютно точно.
Нямам никакъв проблем с вода, влага и т.н., като нов е.

# 131
missmarina, направо ми се разказа играта с програмката. Като смених браузъра от Chrome на Explorer нещата рязко се улесниха. Явно има технически несъвместими с някои браузерии и/или техните версии - има си ги и предупрежденята още в началото. Успях да направя това, но честно казано, не съм навлизала в детайлите.

# 132
  • София
KittyCatty, харесва ми. Не знам как е като размер кухнята ти, но ми се вижда практично. Имаш достатъчно плотове, около котлоните и фурната, около мивката за рязане и подготвяне и до хладилника за удобно изваждане на продукти/имаш шкафове под прозореца, нали?/Ако е достатъчно широко може и трима души да се вихрят. Горните шкафове може и по-високи да ги направиш. Икеа имат на 40, 60, 80 и 100см височина.
Като натиснеш горе по средата бутона за цена и разпечатка ти дава всеки шкаф подробно и какво има в него. Обикновено програмата автоматично си слага осветление, крака и бордовете отдолу. За да махнеш всичко излишно цъкаш на всеки шкаф поотделно и от менюто в дясно, основно меню и още, променяш или премахваш. Успех!

# 133
Шкафовете горе е добре да следват линията на долните, при теб има раминаване. Може да си мръднеш малко микровълновата в дясно на мивката, ако не ти е проблем и да ги пренаредиш. Не, че и така не става, само съвет.

# 134
KittyCatty, харесва ми. Не знам как е като размер кухнята ти, но ми се вижда практично.

Малко повече от 5 м2 е пространството - отворено е към хола. Малко си поиграх и направих примерна разработка на хола, но разнообразието от мебели и цветове е малко. Цялият кухньохол е около 33 м2.
Относно блендите - добре, че ми разясни за какво са. Не познавам техническите елементи и ми е трудно да се ориентирам.

LadyStardust - съглсна съм за линията. Просто толкова време си играх в Хроум, че накрая нахвърлях каквото ми прие програмата. Ще намеря време тези дни да пооправя детайлите.

Общи условия

Активация на акаунт