Кухня от ИКЕА - тема 3

• 87 903
  • 924
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, при поставяне на плочки като гръб на кухнята, първо се поставят плочките и след това кухнята или първо кухнята и после плочките?

# 136
  • In transit
Ние сложихме долните шкафчета, измерихме мястото за плота, сложихме плочките и след това плота и горните шкафчета.

# 137
Здравейте,

Въпросът ми е относно шкафа за мивка. У нас в момента шкафът под мивката е отрязан защото тръбите излизат напред:
https://prikachi.net/image/i2oR6

Ще може ли да се монтира шкаф за мивка от ИКЕА?

Смятам и да викам водопроводчик да каже дали може да се премести пералнята в коридора. Ще трябва да пробивам стена, която се пада 65 см вляво от тръбата. Смятам в ъгъла да няма шкаф, а само допълнителен ъглов плот, ако е възможно.

Някъде бях прочела, че за да се монтира кухня от ИКЕА не трябва да има стърчащи тръби. Това вярно ли е? Защото мога да питам водопроводчика дали може да се направи така.

Благодаря!

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 12:02 от zaz-ie

# 138
  • In transit
zaz-ie според мен няма да имаш проблем. При нас също стърчат. Просто трябва да се изрежат дупки на гърба на шкафа за да могат да влязат вътре стърчащите маркучи и ВиК компоненти. А може и при самото сглобяване на шкафа да отрежете половината гръб и ще стане като показаното от теб на снимката.

# 139
Здравейте,

Въпросът ми е относно шкафа за мивка. У нас в момента шкафът под мивката е отрязан защото тръбите излизат напред:
https://prikachi.net/image/i2oR6

Ще може ли да се монтира шкаф за мивка от ИКЕА?

Смятам и да викам водопроводчик да каже дали може да се премести пералнята в коридора. Ще трябва да пробивам стена, която се пада 65 см вляво от тръбата. Смятам в ъгъла да няма шкаф, а само допълнителен ъглов плот, ако е възможно.

Някъде бях прочела, че за да се монтира кухня от ИКЕА не трябва да има стърчащи тръби. Това вярно ли е? Защото мога да питам водопроводчика дали може да се направи така.

Благодаря!

И при нас стърчат, не е проблем. Просто мъжът ми изряза дупки на гърба на шкафа. Но си правихме сами монтажа. Ако бяхме извикали техните майстори може би щяха да мърморят.

# 140
Не мърморят. Изрязват, но отпада гаранцията на шкафа.

# 141
  • ГО
Да се запиша в новата тема, преди бях доста активна, ама напоследък - не.
Да, ама пак съм на вълна проект на кухня и след почти 5г. ползване ми се налага да преместя кухнята в друга стая, която, обаче, е по-ниска и горният ми ред шкафове, които са 1м. високи не пасват на новата стая. Направих си проект, с новото разположение, но ни остава целият “стар” горен ред излишен.
Според вас, имам ли шанс да ги продам тия шкафове?
Другото, което ми иде на ум е да ги срежем, ама дали ще намеря читав майстор?
Много съм разколебана, шкафовете не са мръднали, не искам да ги сменям, ама...

# 142
  • София
Намерете читав майстор, срежете ги и си поръчайте само вратички. Не е супер сложна операция, та не би трябвало някой тотално да сбърка в рязането.

# 143
Здравейте,

Предстои ми да направя кухня около 3 л. м.

Понеже разполагам с малък бюджет се двоумя дали да избера малък доставчик или да отида да поръчам в ИКЕА. Колко долу-горе би излязла една такава кухня -до какъв бюджет бих се вместила.... и колко време отнема доставката й след поръчване?

Благодаря Simple Smile

# 144
  • In transit
Ако кажеш какъв ти е бюджета, може би ще бъдем по-полезни? По мое мнение икейската кухня ще ти излезе по-евтина от една правена по прокт...това са ми наблюденията от времето, когато правихме кухня. Може да си направиш сама един проект с Метод и да видиш как ще ти пасне като цена. Цената варира много от това дали ще сложиш чекмеджета или ще имаш само шкафове долу, от модела на вратичките и прочие. За пример, горната част на моята ми струваше около 900лв за 3метра. Долната не съм 100% сигурна, но мисля, че около 2000лв беше някъде.

# 145
Нашата е SAVEDAL. Малко по - голяма и без електроуреди се вместихме в бюджет около 2500. Избрахме си плот масив, горните шкафове са високи 1м. Гърба ни е от пдч плоскости и мивката я взехме доста намалена на черен петък. Не сме ползвали джиджави механизми и си я монтирахме сами.
Имахме оферти от няколко други места, но тази от ИКЕА най - много се доближи до нашите изисквания и бюджет. 2г по - късно сме повече от доволни.

# 146
  • София
Здравейте, предстои ми закупуване на кухня от Икеа. Направих си проекта с програмата, след 10 дни имам час за уточняване и плащане. И все пак да погледнат консултантите, може да не съм догледала нещо. Направила съм си три проекта, защото таваните ни са високи 2,80м и се чудя колко да са високи горните шкафове. Единия проект е със шкафове 80см, втория 100см, а третия на два реда горни шкафове 60+40см. Кухнята ще е права, на една стена. Питането ми е към правилите кухня, дали ще успея да вмъкна шкафове 3, 30м на стена 3,35м. Програмата едва го напасна. Ще ми стигнат ли тези 5см за блендите за да се отварят вратичките/чекмеджетата?

След като програмата е позволила да подредите шкафовете, значи няма да имате проблем. В ИКЕА, до момента не сме имали провали, а цялото сглобяване мина през ръцете ни. При нас се наместиха на магия вкл. И плота, който мислехме, че няма да стигне Wink

# 147
Не успявам да изтегля програмата... Имали някакви особености?

# 148
  • In transit
Тя не се изтегля. Онлайн се работи в сайта на Икеа. Отвори я през интернет експлорер. С другите браузъри може да не ти се зареди коректно.

# 149
  • ГО
Който има кухня с вратички Savedal, може ли да каже дали са същите като Grytnas?
Неприятно съм изненадана, че Grytnas вече не се произвеждат и съм в абсолютен шах. Единствено Саведал се доближават, но не съм сигурна колко са различни.

Общи условия

Активация на акаунт