Кухня от ИКЕА - тема 3

• 87 925
  • 924
  •   1
Отговори
# 195
Предстои ми ремонт на кухня и започнах да разглеждам Икеа като опция. Изчетох тази тема и си отговорих на някои важни въпроси, но все още има неща, за които се колебая.

Кухня и дневна при мен са едно помещение като кухнята, която е налична в момента е с размер 2.70х2 м и честно казано ми идва голяма, защото не готвя активно.
Единственият вариант да я направя по-компактна е като преместя пералнята в друго помещение - разполагам с баня и тоалетна и отделна тоалетна, за която се чудя дали да не превърна в мокро помещение.

Та въпросът ми е - изобщо Икеа имат ли опции за вграждане на пералня или изобщо да не го разглеждам като вариант и направо да си организирам мокрото помещение и да спестя място?

Бих искала всички уреди - миялна, фурна да са в долната част и да имам само 1 брой шкаф за мивка и 1 брой друг.
Всички останали неща да бъдат във високи по 1 метър горни шкафове. Мислите ли, че ще е практично?

И трето питане - виждам, че показвате много красиви светли кухни, но на мен ми се ще кухнята да не изглежда като кухня - не знам дали се изразявам коректно Grinning  Има ли някой който е правил от тъмните варианти на Икеа, бихте ли ми препоръчали някоя конкретна серия?

# 196
  • София
Аз съм с мат антрацит Kungsbacka, единственият й кусур е, че трудно се чисти този мат. Но пък за мен си заслужаваше. Пералня не съм вграждала, но в квартирата ми беше вградена в икейска кухня (която обаче беше от по-старите и може би за вграждането това има значение; както ще има значение, предполагам, и размерът на пералнята).

# 197
Благодаря ви за отговорите, makoka  и cydonia!
Аз също съм ниска на ръст и може би ще ми е неудобно, искам да използвам пространството догоре.

# 198
Аз съм с мат антрацит Kungsbacka, единственият й кусур е, че трудно се чисти този мат. Но пък за мен си заслужаваше. Пералня не съм вграждала, но в квартирата ми беше вградена в икейска кухня (която обаче беше от по-старите и може би за вграждането това има значение; както ще има значение, предполагам, и размерът на пералнята).

Прелест е този цвят особено с тъмен гръб и стена Kissing
Пералнята ми е S размер - само 40 см е ширината и влиза в шкаф без проблем, но е с предно отваряне - ще го помисля още малко този така генерален въпрос Grinning

# 199
В събота поръчахме нашата кухня от Икеа - черна KUNGSBACKA. Отдавна се захласвам по черни кухни в Пинтерест и изложената KUNGSBACKA в Икеа много ми хареса. И аз предполагам, че няма да е най-лесната за почистване, но коя кухня е Grinning За пералнята аз бих посъветвала да е в отделно помещение, ако има такава възможност.

# 200
И ние я правим с горни шкафове 100 см. На мен ми е добре, но съм 170 висока. Отделно най-горе ще държа рядко употребявани неща. Ето как е засега. Чакаме да вземат размера за плота, защото ще е гранит.

# 201
  • при моите любими
Днес отивам да поръчам кухнята. Ще се възползвам от безплатен монтаж. Да видим какъв срок ще ми дадат.

# 202
  • София
В събота поръчахме нашата кухня от Икеа - черна KUNGSBACKA. Отдавна се захласвам по черни кухни в Пинтерест и изложената KUNGSBACKA в Икеа много ми хареса. И аз предполагам, че няма да е най-лесната за почистване, но коя кухня е Grinning
Честитооо! Само ще посъветвам да я почистваш редовно; отлагай друго чистене, но не кухнята. И ако стане много зле, да знаеш, че магическата гъба не сваля покритието с първата употреба (за повече още не знам, само веднъж се е налагало да я мина; аз чистя веднъж седмично с мокри кърпи или с Meglio и микрофибърна кърпа, но веднъж се случи 2 седмици да не я забърша и се стигна до магическата гъба). Дано не си маниак на тема съвършено безупречна визия (с какъвто и препарат да чистиш, под някакъв ъгъл на светлината все ще забележиш някое петънце). Аз не съм от този тип домакини и още си я обичам много черната ми кухня. Освен това е правена от рециклирани материали, което за мен е от значение Simple Smile

# 203
А какво я прави толкова трудна за почистване?

Настоящата ми кухня е дървесен цвят и виждам пръсти по нея, които ме дразнят определено.
Все си мисля, че белите са по-сложни за поддръжка, защото всичко се вижда.

Момичета, може би не е за тук въпросът ми - свързан е с настилка. Ще подменям и се колебая между естествен паркет и spc. Със сигурност не искам да правя комбинация от гранитогрес - знам, че на теория ако нещо изтече, изкипи и т.н., но в едно помещение 2 настилки не ми допадат към момента.
Някой опит с естествен паркет или SPC?

# 204
Днес отивам да поръчам кухнята. Ще се възползвам от безплатен монтаж. Да видим какъв срок ще ми дадат.
Успех. Заедно ще чакаме доставка и монтаж. Много се надявам да няма проблеми, че като знам колко неадекватно е обслужването в Икеа се плаша. Ние също ще ползваме монтаж от тях, но ще го плащаме, защото поръчахме кухнята с промоцията в събота - 10% от стойността на поръчката като ваучер за следващо пазаруване.

ToniShu, благодаря. Не се вманиачавам на тема чистота (даже не знам какво е магическа гъба хаха). Ще видим как ще се разберем с кухнята Grinning

# 205
  • София
Ако някой го закъса с монтажа, ще дам контакт на един типаж, който за ден монтира нашата кухня срещу 250 лв (едноредова, грубо 3.50х2.70), със все вграждането на миялната, фурната и котлона. Работи монтажист за Икеа, но изкарва на частно човека.

Like_smoke, матът е определено капризен, ако искаш да е съвършена визията във всеки един момент. Предишната ми кухня беше бял лак, пак икейска - по-лесно се чисти, според мен. От малка мразя лачени неща и... сега поне си обичам кухнята Simple Smile Пък и не ми пречи, ако под определен ъгъл на светлината се вижда някой ибледнял, но недопремахнат отпечатък.

# 206
  • при моите любими
Сегашната ми кухня е червен лак. Много и личи всичко. Днес поръчах от ИКЕА, бял мат. Надявам се да е по-лесна за поддръжка. Доставката ще е на 19.08. Монтаж на 17.09. ще кача после снимки.

# 207
Еха, много кратки срокове, cydonia. Всичко от поръчката е било налично ли?

ToniShu, в кой град работи този човек за монтаж?

# 208
  • при моите любими
Не е наличен само механизмът за монтаж на съдомиялната. Надявам се да дойде до деня на монтаж.

# 209
  • София
В София сме ние, но не сме го питали за извън. Ще ти пратя на лични, пък ти ако решиш, си го питай (да не се налага, де) Simple Smile

Едит: забранила си лични съобщения обаче Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 16:25 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт