Кухня от ИКЕА - тема 3

• 87 929
  • 924
  •   1
Отговори
# 210
Много малко свободни часове имат на разположение Икеа - този месец едва на 27-ми и то май не е съвсем сигурен според легендатата на кръгчетата им Grinning Надявам се да не го отменят последния момент.

# 211
  • Пловдив
И ние я правим с горни шкафове 100 см. На мен ми е добре, но съм 170 висока. Отделно най-горе ще държа рядко употребявани неща. Ето как е засега. Чакаме да вземат размера за плота, защото ще е гранит.

Бихте ли снимала по-детаилно  шкафа с абсорбатора, моля? За пълно вграждане ли е? Разликата в широчината на шкафа за вграждане на съдомиялната и горния шкаф как я решихте - с бленда или се разминават горните и долните шкафове?

# 212
Аспиратора е за пълно вграждане, но не е от Икеа, а от Лексгруп, но пасна супер точно. Реално съдомиялната няма шкаф, а е между два други. Сега ни трябват едни плъзгачи с които да закрепим врата, но нямаха налични.
. Даже резервации не приемали, защото имали много. Реално ще чакаме и плота, така че имаме малко време.

# 213
Момичета, а какво е качеството на уредите от Икеа, кой ги произвежда за тях?
Правя сметка да изчакам разните там черни петъци и коледни намаления и да си взема някоя марка като Бош, примерно.

# 214
И по-добре. Иначе техниката им е май на Електролукс повечето.

# 215
  • при моите любими
На мен днес ми направиха резервация за същия механизъм, даже си го платих. Надявам се да дойде до месец

# 216
  • Пловдив
Благодаря, Ваня Свет! И аз от Лексгруп съм харесала аспиратор. Относно съдомиялната - при нас на горния ред остават 5 см празни, т.
к.  съдомиялната е 45 см, а шкафа с над нея е 40.
Ние преди няколко месеца монтирахме кухнята, но над котлоните не сме сложили шкаф с аспиратор и още съм в чуденка, дали да правя поръчков шкаф, или да сложа от Икеа и да слагам бленди, за да обера луфтовете, които се получават от тези 5 см. в повече.

# 217
  • Бургас
Аз бих взела шкаф 50 от икеа, който дърводелец да ми коригира до 45, вместо да слагам бленди. Или шкаф 40 и само вратата да се коригира.

# 218
Икеа с бленди. Иначе врата няма да е същата. Мен лично би ме дразнило. Ние понеже имаме 2 шкафа по индивидуален размер ще поръчвам врати от салекс, за да са еднакви. От икея мога да взема само горни, но още се колебая.

# 219
Какво означава бленди, простете за невежеството, но да съм подготвена Simple Smile

# 220
  • Пловдив
Ваня Свет, вариантите, които обмислям са Икеа с бленди + аспиратор за пълно вграждане или или поръчков шкаф /по-широк и по-къс/ + телескопичен аспиратор. Кухнята ми е  бял мат Voxtorp и си мисля, че ако сложа над телескопичен вратичка без вкопаната дръжка, няма да стои зле
https://www.mebelidomino.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%B … e-9738-201016.htm

# 221
Дано оцелите нюанса на бялото и мат-а на вашите вратички. Мат хубав по магазините за плоскости нещо не видях.

# 222
Какво означава бленди, простете за невежеството, но да съм подготвена Simple Smile
Блендите са парчета от плоскостта на вратичките, които се използват да запълнят малки пространства, в които няма как да се сложи шкаф. В нашия проект оставаха 15-16 см м/у последния шкаф и стената и вместо да оставим празно пространсво, сложихме бленда. Реално зад нея няма шкаф, но е продължение на реда с шкафове и има плот отгоре.

# 223
Вчера отидох в икеа да си направя резервация за механизма и отново ми отказаха. След кратко обяснение с по-сериозен тон, че кухнята е взета преди един месец и знам, че ония ден са правили резервация ми направиха и на мен. Нещо странно има с този механизъм, защото и в чуждите икеи го няма. Иначе бих го поръчала от там. Да видим изобщо ще дойде ли.

# 224
Леле като ви слушам за този механизъм почвам да се притеснявам и аз, че мисля да не е от тях съдомиялната.

А знаете ли тези оферти с безплатен монтаж сега колко време важат после или няма ограничение? Май е време пак да запазя час за консултация за финални щрихи.

Общи условия

Активация на акаунт