Кухня от ИКЕА - тема 3

• 89 322
  • 924
  •   1
Отговори
# 840
Щом сте харесали гръб от Роси, направо го поръчвате да го изрежат на 55 см и приключвате. Гърбът се лепи с монтажно лепило, така че не виждам драма да го монтира който и да е.

# 841
  • София
Когато се уговаря монтажа се посочват уредите, които ще се монтират, но не са част от поръчката и вече са налични, например ваши фурна или миална. За тях се плаща по 50 лв  на уред. За всеки шкаф, който се прекроява, също се плаща отделно. Предполагам може да се включи и монтажа на гърба като външен елемент и да го платите по тези цени. Или да се уговорите ба място с майстора да ви го монтира срещу заплащане.
Ние сложихме икейски  гръб от тънките. Идеята ми е да е временно решение, но временните неща….живеят дълго 😀

# 842
Ясно. Ще питам и на място. В самата Икеа ми дадоха контакти на предишна тяхна фирма - монтирала по-добре от сегашната, пък аз си мисля, че е хубаво да е тази към тях, носят може би някаква отговорност. Предстои да разберем. Grinning Благодаря ви!

# 843
  • София-Младост
Те като ти я монтират калпаво, търси им после отговорност.

# 844
  • София
Сега нямат тяхна фирма за монтаж. На нас ни казаха, че в момента работят с Майстор плюс, и който майстор ти поеме поръчката. Не съм гледала, предполагам и сами можете да си наемете от там майстор.

# 845
Да, работят с външна фирма, с която имат договор, поправям се. Намерих координати на предишните им монтажници.

# 846
  • София
Нас май ни прецакаха със шкафа за аспиратор. В проекта бях заложила обикновен шкаф, но на място ни убедиха, че размерите им са еднакви и си има изрязан отвора за тръбата и го заменехме при поръчаката. Сега обаче срещам затруднение да си намеря подходящ абсорбатор с размера на шкафа, който да обхване цялото дъно. Има ли такива на пазара, изключвам техния, или единствения вариант е връщане и взимане на обикновенния шкаф, като се изреже дъното по размера на уреда?

# 847
  • Разпиляна във въображението
Аз избрах обикновен шкаф, който днес изрязаха по аспиратора.

# 848
Нас май ни прецакаха със шкафа за аспиратор. В проекта бях заложила обикновен шкаф, но на място ни убедиха, че размерите им са еднакви и си има изрязан отвора за тръбата и го заменехме при поръчаката. Сега обаче срещам затруднение да си намеря подходящ абсорбатор с размера на шкафа, който да обхване цялото дъно. Има ли такива на пазара, изключвам техния, или единствения вариант е връщане и взимане на обикновенния шкаф, като се изреже дъното по размера на уреда?
Подкрепям - обикновен горен шкаф и се реже дъното Simple Smile . Даже го писахме това някъде напред.

# 849
Да, аз се чудех какво да правя и се възползвах от съветите тук  Simple Smile

# 850
  • София-Младост
icheto ако ви устройва цената вземете техен абсорбатор. Според този, който ми монтира кухнята, уредите им са добри и се чудеше, защо служителите не ги рекламират по-успешно. А и за монтаж ще  епо-лесно.

# 851
Въпрос към тези, които сами са си сглабяли кухнята. Тази инструкция след 12 стъпка се разделя? на две - монтаж на релса, и монтаж без релса? Не мога да си обясня двете различни стъпки - https://ikeabulgaria.akamaized.net/pdf/60417307.pdf

Ние ще бъдем с релса.

# 852
  • София
Закачате релсата, нанизвате шкафа, фиксирате. Без релса е слагаш дюбелите в стената и завиваш в тях. За мен си е ясна инструкцията, коя картинка не разбираш? По принцип има видеа в ютуб за закрепянето с релса, ако нещо не ти е съвсем ясно, потърси. Не е някаква сложнотия.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 08:33 от Angel_Dust

# 853
Ами гледах видеа. Днес ще стигнем до окачването и разтворих книжката, разгледах частите. Т.е. след 18 страница предполагам, че не трябва да се интересувам, защото съм на релса.

# 854
  • София
Точно така. Споко ще се оправите, наистина е лесно, веднъж закрепили релсата, хубаво нивелирана, подредбата на шкафовете е песен.
https://youtube.com/playlist?list=PLSuCwZW73euyTWFpOFxdxIkrMe5Le … =_Fi1ZCBhX5cVG3WM ето тук има 7видеа за монтажа на кухнята, ако не си ги открила тях точно.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 08:48 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт