Кухня от ИКЕА - тема 3

• 86 597
  • 924
  •   1
Отговори
# 885
  • ENGLAND
draго, дълбочината е 50 см. , чекмеджето ми е 40 см корпус, ширината е 31.5 см и се скосява до дъното на 29 см, височина 5.5 см.
В моето чекмедже съм сложила този органайзер, перфектен е.
https://www.ikea.com/gb/en/p/uppdatera-cutlery-tray-light-bamboo-40459973/

Не разбрах кое да е 37 см.

# 886
draго, дълбочината е 50 см. , чекмеджето ми е 40 см корпус, ширината е 31.5 см и се скосява до дъното на 29 см, височина 5.5 см.
В моето чекмедже съм сложила този органайзер, перфектен е.
https://www.ikea.com/gb/en/p/uppdatera-cutlery-tray-light-bamboo-40459973/

Не разбрах кое да е 37 см.
Рамка на долен или горен шкаф 37 см дълбока. Ширината е без значение.

https://www.amazon.co.uk/Ikea-MAXIMERA-drawer-60x37-white/dp/B0B … 095106&sr=8-2

# 887
  • ENGLAND
Мисля няма значение дали е едната или другата дълбочина, ширината и височината е една и съща.

# 888
  • вече в собствен дом
Моята кухня дойде след двумесечно чакане на половината от нея, заради проблемите, които имаха, но без едно чело на чекмедже , което остана да чакам. Но отново имам проблем. Викам група да сглобяват и изненада: служителката, която ми е обработвала проекта е пропуснала две чекмеджета и не са поръчани. Хайде звъня в Икеа, изключително непрофесионално отношение на служителката в отдел Кухни. Поръчах чекмеджетата , да се надявам да дойдат скоро. Помолих за безплатна доставка, защото все пак това е тяхна грешка, отказано ми бе-това според тях не е грешка , а пропуск. Добре пропуск, който ми струва време и пари. В общи линии много харесвам продуктите на Икеа, но не и да се пазарува в България. И така оставам да чакам и 2 месеца и половина след поръчката, все още съм с недовършена кухня.

# 889
Е как се пропускат цели 2 чекмеджета Close
Не е ли начертано със софтуер и той да изплюва всички елементи автоматично без да има намеса на човек. Направо звучи невероятно,  но очевидно е  факт,  който обаче дори не мога да разбера как се получава,  за да може купувача да го избегне. Аз понеже съм си начертала всичко и си чакам да дойде момента сега се ошашавих, трябва ли да им проверявам това дето уж самО си смята какво трябва да се включи....

# 890
  • In transit
Огледай, огледай, че има доста излишни за мен неща, които програмата сама ти добавя, като лайсни, кантове, осветление, уреди и други. Освен ако не държиш абсолютно всичко да ти е от Икеа.

# 891
  • вече в собствен дом
Да, и аз си бях направила проекта сама, но когато отидеш там служителка ти добавя всичко в една тяхна програма и на тази база плащаш на касата. И тогава е станала грешката, пропуснала е 2 чекмеджета. Аз все още чакам обаждане от Икеа, както ми обещаха в събота, но явно ще си остана с чакането.

# 892
  • Бургас
Влизам в темата, защото смятам да поръчам кухня и всички уреди от Икеа.
Дадоха ми много прилична цена, както и срок на монтаж- 3 седмици след плащане. Чак не мога да повярвам, особено като чета перипетиите на повечето от вас.
Какви срокове ви дадоха първоначално и някой имал ли е безпроблемна доставка и монтаж?
Спряла съм се на Bodbyn, цвят екрю с дървен плот.

# 893
  • Варна
LaDiDa при мен доставката и монтажът минаха в срок и без проблеми. Единствено с резервацията имаше лек проблем с доставката, но тогава вече им се беше сринала системата и не можаха да ми я пратят с тяхната фирма, та я доставиха със Спиди. Иначе срокове, качество, проект - всичко се спази. Монтажът също беше без забележки. Е, имаше някои несъществени дреболии. Например, ми бяха изписали два покривни панела в повече, върнах ги без проблеми. За едното чекмедже липсваха страничните стъклени прегради, доставиха ги и ги монтираха безплатно в последствие. Моята кухня е Havstorp бежово, с плот Saljan дъб.

От уредите само микровълновата ми е от Икея. Доволна съм, но аз ползвам само базовите функции. Всичките ми уреди са вградени и нямаше проблем с монтажа.

# 894
Влизам в темата, защото смятам да поръчам кухня и всички уреди от Икеа.
Дадоха ми много прилична цена, както и срок на монтаж- 3 седмици след плащане. Чак не мога да повярвам, особено като чета перипетиите на повечето от вас.
Какви срокове ви дадоха първоначално и някой имал ли е безпроблемна доставка и монтаж?
Спряла съм се на Bodbyn, цвят екрю с дървен плот.
Монтаж не съм ползвала, но имам Бодбин и имах уреди от Икеа - широк индукционен плот и съдомиялна за вграждане от скъпите модели. Доволна бях.

# 895
Драго, вероятно си си измерила вече. Но за всеки случай ето дълбочината на плиткия Metod. 31 см.

# 896
Драго, вероятно си си измерила вече. Но за всеки случай ето дълбочината на плиткия Metod. 31 см.

Много благодаря, че си се сетила!!! Flowers Hibiscus

# 897
Да, и аз си бях направила проекта сама, но когато отидеш там служителка ти добавя всичко в една тяхна програма и на тази база плащаш на касата. И тогава е станала грешката, пропуснала е 2 чекмеджета.
Е това хич не е дурако устойчиво, щом се намесва човешкия фактор в такова прехвърляне.... то така си е умряла работа човек да им хване грешката...охххх, а толкова се надявах да нямам голямо вземане-даване с техен консултант. Благодаря за съветите.

# 898
Много благодаря, че си се сетила!!! Flowers Hibiscus
То аз по-рано казах, че ще ходя и обещах да измеря. Но като наближи края на месеца нали всичките счетоводства смятат, че свършва светът та не остана време.

Много е удобен този плитък Metod. Аз исках да си измисля някакво малко плитко шкафче срещу кухнята. Но установих, че при дълго и тясно помещение както е кухнята при нас, разполагането на още нещо по дължината ми засилва усещането за дълго. Та се отказах.

Не знам обаче установих, че действително по-хармонично е когато нещата се разполагат така, че да редуцират правоъгълното до квадратно. Вярно е и това, че при много прави ъгли е добре да има и нещо по-окръглено. Омекотява някак. Сега съм в недоволство от правоъгълната маса за хранене. И се опитах да я "заобля" с по-меки форми на тапицирани столове. Получи ми се ама си ми остава мечтата за кръгла маса 130 см.Simple Smile

# 899
  • вече в собствен дом
Аз да си кажа за развитието по моята сага с кухнята ми от Икеа. Вчера се свързаха с мен от Икеа, за да ми потвърдят, че действително е техен пропускът за липсващите 2 чекмеджета/все едно това не беше ясно още от самото начало/. Но сега друг проблем-оказа се , че чекмеджетата не са налични и сега ще трябва да чакам отново 3 месеца за доставката им. А в събота ги поръчах на служителката , с която говорих, бяха налични ,тя записа всичко, адрес, доставка, наложен платеж. И аз им го казвам това, но никаква реакция от тяхна страна. Добре де, чудя се нормално ли е това отношение от компания като Икеа. 6 месеца не мога да си събера кухнята. Взех да съжалявам, че я поръчах от тях.

Общи условия

Активация на акаунт