Кухня от ИКЕА - тема 3

• 86 672
  • 924
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Пиши до централата, може пък да ти ги намерят.

# 901
Аз да си кажа за развитието по моята сага с кухнята ми от Икеа. Вчера се свързаха с мен от Икеа, за да ми потвърдят, че действително е техен пропускът за липсващите 2 чекмеджета/все едно това не беше ясно още от самото начало/. Но сега друг проблем-оказа се , че чекмеджетата не са налични и сега ще трябва да чакам отново 3 месеца за доставката им. А в събота ги поръчах на служителката , с която говорих, бяха налични ,тя записа всичко, адрес, доставка, наложен платеж. И аз им го казвам това, но никаква реакция от тяхна страна. Добре де, чудя се нормално ли е това отношение от компания като Икеа. 6 месеца не мога да си събера кухнята. Взех да съжалявам, че я поръчах от тях.
Поръчай си ги от Румъния. В темата за Икеа съм писала, аз от там си взех. Точно 3 дни ми отне. В понеделник сутрин поръчах и платих в Икеа онлайн. Запазих получаване на следващия ден от куриер на Еконт. Във вторник ги взеха и пратиха за БГ, а в сряда си ги взех от офиса на Еконт в София. Simple Smile

Аз пуснах на 20-ти една резервация в София. Щяла съм да чакам 1-2 месеца. Вчера отивам, нещата налични. Пуснах нова резервация уж с доставка петък (утре). Обаждане за резервацията нямам и хич не се учудвам. Утре ще разбера как да си получа парите обратно без да ги чакам и получавам някой ден...

# 902
Момичета, мисля да поръчам кухня от Икея. Кухнята ще е Г образна и в средата има комин, това проблем ли ще е? Пробвах в програмата, но не мога да наместя нищо в ъгъла с комина.

# 903
Момичета, мисля да поръчам кухня от Икея. Кухнята ще е Г образна и в средата има комин, това проблем ли ще е? Пробвах в програмата, но не мога да наместя нищо в ъгъла с комина.
Пусни една схема с размери и ще може да ти отговорим какво може да се намести. По принцип не би трябвало да е проблем.

# 904
  • София
Зависи колко е голям комина, при мен беше проблем.

# 905
Някой може ли да сподели мнение как се държат във времето ето тези вратички и чела на икеа. Първоначалната ми идея беше за бяла кухня с вратичките bodbyn, които стоят на външен вид доста по-изпипано откъм качество.
Впоследствие ми хрумна идеята за сиво-зелена кухня с дървени елементи. Харесах за тази комбинация белия плот от икеа, имитиращ камък.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 23:06 от lola92

# 906
  • In transit
Моята е такава, утре ще потърся дали имам запазени снимки на проекта. Но ти пусни все пак едни размери, да видим колко ти е голям комина и разстоянието от двете страни на Г-то.

# 907
Някой може ли да сподели мнение как се държат във времето ето тези вратички и чела на икеа. Първоначалната ми идея беше за бяла кухня с вратичките bodbyn, които стоят на външен вид доста по-изпипано откъм качество.
Впоследствие ми хрумна идеята за сиво-зелена кухня с дървени елементи. Харесах за тази комбинация белия плот от икеа, имитиращ камък.
 [img wig[/img]
Няма как да ти споделим във времето, защото са относително нови. На едните даже пише, другите не се виждат, но мисля са Havstorp и излязоха, поне в Италия, миналото лято.
Дървеното на снимката ти на мен НЕ ми харесва заради разминаването на фладера. Стои ми ужасно натрапчиво и накъсано. Ако много ги искаш долу, сложи максимум по 2 чела с височина 40 см, за да минимизираш ефекта. Аз бих сложила зеленото долу, а кафявото горе. По неутрален за съчетаване цвят е АКО в помещението има кафяво на пода, а и така ще сложиш една врата горе, без да се накъсва фладера, много по-добре изглежда! Професионалните мебелисти НИКОГА не го накъсват, а правят детайлите на блок Wink .

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 08:52 от drago_2008

# 908
Даа, мен също много ме дразни това разминаване и съм предвидила точно тази комбинация, която ти предлагаш. Настилкалката ще е винил, цвят "кафе дъб". Икейското дървесно се води "кафяв орех". Качвам и снимка на вратата, която ще е на холокухнята. Дограмата на апартамента е черна алуминиева.

# 909
Даа, мен също много ме дразни това разминаване и съм предвидила точно тази комбинация, която ти предлагаш. Настилкалката ще е винил, цвят "кафе дъб". Икейското дървесно се води "кафяв орех". Качвам и снимка на вратата, която ще е на холокухнята. Дограмата на апартамента е черна алуминиева.

Долу не бих слагала никакво дърво, още повече и с този под. Като кърпеж ми стои, т.е. ефект на черга в долния ред шкафчета. Плотът и гръбчето бих направиле еднакви, ама има ли такова в Икеа? Май на проекта ти е така.

# 910
Моето мнение е, че не бих комбинирала тази две вратички. Добрата комбинация между две дървесни шарки (на пода и на вратичките) изисква техните подтонове да съвпадат, както и самата форма на шарките. Избраната винилова настилка с дървесната вратичка на Икея ще се бият страшно много, защото всяка от тях е доста доминантна сама по себе си. Като сложим, че другият цвят (тъмно) зеленото е също силно доминантен, а самата кухня е в ъгъла на неголямо помещение и самата тя не е голяма, ще стане пълна какафония. Бих я направила само зелена. Този цвят на серията havstorp е страшно модерен и елегантен.

# 911
drago, на текущия проект няма заложен гръб, това което виждаш е стената. За съжаление имат само 2-3 варианта, които има и гръб, и плот в еднакъв цвят. Иначе за "чергата" съвсем импровизирано ги оставих така, мисля иначе да си е от-до зелено отдолу.
 смърфиетка, мен също ме притеснява доколко ще се напаснат дървесните шарки. Отделно, че тепърва има да избираме маса,столове,тв шкаф. Те няма да са изцяло дървени, но пак ще има такива елементи. И аз мислех за варианта изцяло зелена кухня, но нещо не знам, защо все в главата ми е, че искам да има и дървесно в нея.

Благодаря за мненията ❤️

# 912
Фактът, че е в нета трудно ще се намери комбинация от двата модела вратички е също доста показателен. Ако твърдо сте се спрели на този под, направете си кухнята зелена. Мисля, че този "кафе дъб" на пода доста ще си пасне с тъмно зеленото.

Проблемът с нашите жилища е, че освен че са малки като квадратура, нямат и голям обем, защото страндартното НС е 2.60-2.70 м високо. В такива помещения е много трудно да се съчетаят различни дървесни шарки и по-силни цветове. Не казвам, че не е възможно, но си изисква знания и опит.
Драго беше показала страхотна черна икейска кухня, но останалата част от помещението беше в монотонни цветове, което още повече подчертаваше самата кухня - тя беше като главно действащо лице в стаята. Но и самата кухня беше едноцветна, а не комбинация от цветове и/или фладери.
Но в крайна сметка всичко е въпрос на вкус! Hug

# 913
смърфиетка, аз първоначално кухнята на драго я бях видяла в една фб страница и си я бях "запазила". Много ми харесва и съчетава елементи, които са ми мн.присърце като тухли и декоративни первази по стените:)
 Ще помисля върху едноцветния зелен вариант,  ако ли не ще си се върна на първоначалната идея за бяла кухня. Наистина трудно се съчетават дървесните цветове.

# 914

Нашата кухня май е нещо подобно. Пускала съм снимки в темата през юли 2021 г., когато я монтираха и беше чисто нова.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 12:42 от Nedinka

Общи условия

Активация на акаунт