Кухня от ИКЕА - тема 3

• 87 921
  • 924
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте, планираме покупка на кухня от икеа и имам 2 въпроса към монтиралите сами. Може ли на долните шкафове да не се използват релси за окачване? Има ли монтирали гранит на икейска кухня? Чудя се дали биха издържали тежестта.

Няма никакъв проблем да са без релсите.

# 181
  • при моите любими
Бях в ИКЕА за последен проект, обаче се оказа, че плота който искам го няма. От къде мога да намеря Термо плот имитиращ дървен с техния размер? Разгледах в Salex , там има само 2 еарианта, а ми се искаше да разгледам и на друго място.

# 182
Бях в ИКЕА за последен проект, обаче се оказа, че плота който искам го няма. От къде мога да намеря Термо плот имитиращ дървен с техния размер? Разгледах в Salex , там има само 2 еарианта, а ми се искаше да разгледам и на друго място.
Ние взехме от Господинови Строймаркет.

# 183
Ходихме в Икеа, направихме проекта и изписахме наличното. Взехме само корпуси и механизми. Окачвачи, панти, крака, цокли, плот, гръб ще купим от друго място. За вратите ще видим. Единия шкаф ще е правен от нас, защото е със странна форма и ако вратата се получи 60 см може да са оттам. Нямаше ги корпусите за мивка/фурна и механизма за миялната. Може да си сложим гранитен плот 2 см и индукция, но тогава шкафа за фурна е с малко чекмедже под нея и бленда отгоре.

# 184
  • In transit
В строймаркет има на Кроношпан мисля, че бяха.

# 185
Здравейте. И на нас ни предстои покупка на кухня от Икеа. Проектът направихме сравнително лесно - започнахме го сами вкъщи и с една консултация в магазина го финализирахме. Отдавна си мечтая за тази кухня и като цяло знам какво и къде искам Simple Smile Имам няколко въпроса за хората, вече ползващи икейски кухни. Какво да очаквам от дървения плот - трябва ли да му треперя, колко често се обработва и какви масла препоръчвате? Видях, че осмо са доста предпочитани. Какво е предимството пред малото, което предлагат в Икеа. Също се колебая дали съдомиялната да е от Икеа или друга за вграждане. Трудно ли е да се монтира съдомиялна от друга марка? Показвам проектът и ще се радвам на мнения. Гърбът на стената с горните шкафове ще е от бели subway плочки, а зад готварския плот мисля да има шарено петно от patchwork плочки.
И още нещо се сетих - да очакваме ли август промоция с безплатен монтаж? Чух някъде, че била регулярна тази оферта...
Скрит текст:

# 186
  • София
Аз съм с не-икейска съдомиялна, никакъв проблем с вграждането нямахме. Купуват се едни лайстни от Икеа, май бяха 40-50 лв, и после си "пей сърце" Simple Smile Единствено е проблем, когато ги нямат налични (ние бяхме късметлии и ги имаше). За монтажa, в интернет намерихме един техен монтажист, който поработва и на частно; така си спестихме чакането (тогава беше към 2-3 седмици).
Ще си позволя да спомена кофата за боклук. Понеже не я виждам на картинката, може би е в шкафа под мивката. Измерете си и съобразете кофата спрямо дълбочината на мивката, че при нас нещата се получиха на косъм Simple Smile

# 187
  • Пловдив
Погледнете сайта на Коркос Сливен за масивни плотове. Можете да избирате размер, цените и асортимента са по-добре от Икеа. Относно импрегнанта, според мен, Икеа не е О.К. - маслата на Осмо са много по-добри. Ние сложихме плот от ироко - африкански тик. Стават драскотини, но не дразнят. При нас още при монтажа издраха плота - инструментът, с който изразяваха отвори за контакти го оставиха с острите зъбци надолу на плота и го сурнаха. А при изрязването на отвора за мивката, зегето остави една дълга драскотина по протежението на целия плот. Изшкурихме драскотините, омаслихме и нищо не личеше. Т.е. има и предимства плотът от масив. Ние ползвахме безплатен монтаж от Икеа/Център за поръчки Пловдив/ и майсторите си оставиха ръцете. Само аз си бях вкъщи и подписах приемо- предавателния протокол. А вечерта съпругът ми като видя как са я монтирали пощуря - зле нивелирано, усукани шкафове, провиснали вратички, релсата на горните шкафове и тя на криво...Та вземете си мъжко подкрепление  за надзираване на безплатния монтаж, че на нас много скъпо ни излезе.

# 188
Погледнете сайта на Коркос Сливен за масивни плотове. Можете да избирате размер, цените и асортимента са по-добре от Икеа. Относно импрегнанта, според мен, Икеа не е О.К. - маслата на Осмо са много по-добри. Ние сложихме плот от ироко - африкански тик. Стават драскотини, но не дразнят. При нас още при монтажа издраха плота - инструментът, с който изразяваха отвори за контакти го оставиха с острите зъбци надолу на плота и го сурнаха. А при изрязването на отвора за мивката, зегето остави една дълга драскотина по протежението на целия плот. Изшкурихме драскотините, омаслихме и нищо не личеше. Т.е. има и предимства плотът от масив. Ние ползвахме безплатен монтаж от Икеа/Център за поръчки Пловдив/ и майсторите си оставиха ръцете. Само аз си бях вкъщи и подписах приемо- предавателния протокол. А вечерта съпругът ми като видя как са я монтирали пощуря - зле нивелирано, усукани шкафове, провиснали вратички, релсата на горните шкафове и тя на криво...Та вземете си мъжко подкрепление  за надзираване на безплатния монтаж, че на нас много скъпо ни излезе.
Благодаря за информацията. Лошо за калпавия монтаж. И ние сме в Пловдив и вероятно ще попаднем на същата фирма за монтаж... Безплатното май все скъпо излиза.

# 189
Avia, ние затова си я монтираме сами. Даже ползваме други лайсни и окачвачи, които са с реглаж, че на кривите стени с икейските става страшно.

# 190
  • при моите любими
Може ли да напишете какви са и от къде? Благодаря.

# 191
Взимаме ги от Интериор И - вносителите на блум. Цените са далеч под икейските. Снимам фактурата, за да се ориентирате

# 192
Имам такъв въпрос: възможно ли е да се проектира кухня от Икеа, като горните шкафчета достигат до тавана (2.50 см е височината на стаята)?

# 193
  • при моите любими
Мисля, че да. С горни шкафове на височина 100см

# 194
Имам такъв въпрос: възможно ли е да се проектира кухня от Икеа, като горните шкафчета достигат до тавана (2.50 см е височината на стаята)?
Да, нашите са точно така. 100см са. Единственото неудобство, според мен е, че  ми идват малко високи. Т.е.ако бях ги правила по поръчка, щях да искам да са малко по-ниско. За горните рафтове е ясно, че ще се качвам на нещо, но и първите два ми идват леееко височки, а том стоят най-употребяваните ми чаши. Видях го още при монтажа, но нямаше как-нали искам да са до тавана...Иначе много си ги харесвам и за мен така кухнята има по-завършен вид.

Общи условия

Активация на акаунт