Кухня от ИКЕА - тема 3

• 87 369
  • 924
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, тъй като в последният момент ми хрумна идея, моля за съвет.
Ще кача и снимки....та в общи линии.
Зелена кухня, гръб бели плочки,  плот дъб фурнир.
Трапезна маса от същото дърво, черни метални крака и столове черни или бели-това още не сме избрали.
Бяла дограма и врата, бели стени и таван, фигурален гранитогрес.

Мислех да вземем бял бюфет / нисък, на който да е кафемашина и кана за вода, обаче не намирам до 80см, та идеята....
От серията с дълбочина 37 см. долни шкафове да си направя "бюфета"-ще ми остане и от плота тъкмо за 60 на 40.
Сега - да е зелен като кухнята или да не прекалявам и да го направя с бели врати/имаше бял мат по спомен/.?
Мнения?

# 421
За цвета на "бюфета" - според мен ще е по-добре да е както кухнята, а не бял. Просто всички други шкафове са в зелено - не виждам защо и този да не е. По схемата той си е част от мебелировката на кухнята, не е в друга зона на стаята. Мисля, че е даже по-добре, че няма възможност за бял бюфет.

# 422
  • In transit
Аз съм за зелено, ще стане като част от кухнята, просто отделен шкаф. Само, че сложете и странични покривни панели в зелено, иначе ще се вижда рамката на шкафа метод.
Има долни плитки шкафове...намерих 30 и 40см...сигурно има и 60. Ако няма вземи два по 30см. Така ще можеш да им сложиш крака и ще станат толкова високи, колкото и останалите кухненски шкафове.
30 см: https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-cabinets/k … en-shkaf/30205632

40см: https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-cabinets/k … en-shkaf/30205632

А ето и 60см намерих: https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-cabinets/k … en-shkaf/50205631

Друг вариант е да намериш шкаф от дърво, който да се върже с дървените плотове на масата и кухнята. Но бял не, по мое мнение.

Нещо като това си го представям да стои добре: https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-islands-tr … koleltsa/80035920

# 423
Благодаря.
По-късно Ще го разиграя с програмата, въпреки че не е мн реалистично.
За страничните панели-да сетих се.
Относно другото предложение за дърво-не ми се рискува с всичките му нюанси на дъб.
Цялостната визия, която гоня е нещо ретро, нещо американско.
Единственото дърво, което ще има ще е са плотовете на кухня и маса, които са еднакви.
Благодаря отново.

# 424
  • Varna
И аз съм за зелено,но
-варианта с бяло е да се слее със стената и да е невидим,а да се акцентира на това,което е върху него.(това не е зле спиред мен )
-другата вероятност е да изглежда като нещо необмислено и сложено след време.Нещо до което често ни се случва,когато не сме осмислили пространството си.

# 425
И аз съм за зелено,но
-варианта с бяло е да се слее със стената и да е невидим,а да се акцентира на това,което е върху него.(това не е зле спиред мен )
-другата вероятност е да изглежда като нещо необмислено и сложено след време.Нещо до което често ни се случва,когато не сме осмислили пространството си.

В десятката!
Бял шкаф  исках, за да оставя кухнята сама на една стена като акцент, имайки предвид,  че е достааа силен цвят.
Обаче и мен ме притеснява вмъкването на нещо, как да го нарека-различно.
А и нещо не си харесвам скрин/бюфет.
Ще го мисля, май имам още време Simple Smile

# 426
А защо не оставите купуването на въпросния бюфет след като кухнята е готова? Тогава най-реалистично ще може да прецените.
Ако нищо не налага купуването на всички маси, шкафове, столове накуп, то може да се направи на втори етап - буквално в дните когато е наличен основния и най-голям акцент, който при вас се явява зелената кухня.

# 427
Здравейте, има ли пишещи, които имат плот от масив или фурнир от 2-3 или повече години? Как го поддържате, някакви проблеми?

# 428
Vania_svet

Здравейте, видях коментар,  че на кухня от Икеа сте си купили пантите от друго място-Интериори И
Може ли да попитам няколко въпроса.
Ако откажа техните панти с плавно затваряне, кухнята ще пристигне без никакви панти ли?
Което значи да поръчам обикновените + плавно затваряне?
Как се ориентирате кои панти да поръчате? /разгледах каталога и се шашнах/

Основният ми въпрос...гледайки вашата фактура кое са панти обикновените и кое с пл затваряне.
И краката стават ли за цокъл от Икеа?

Ще съм много благодарна, ако ми помогнете малко в този избор, че съм в ситуация, в която от всякъде гледам да спестя.

# 429
  • София
Здравейте, има ли пишещи, които имат плот от масив или фурнир от 2-3 или повече години? Как го поддържате, някакви проблеми?

От 2014, масив, никакви проблеми, омасляван е двс пъти, ползваме дъска да режем обаче и не слагаме горещи съдове директно върху плота.  Около мивката няма разлика.

# 430
Здравейте,
Предстои ни ремонт и сме се насочили към кухните от Икеа?Първо ще помоля за вашето мнение дали си заслужават?Вторият ми въпрос е относно ел. уредите.Вграденият хладилник няма да е от там, но вградената фурна ни я предложи момчето което ни направи проекта, защото ние изявихме желание все пак да ни ги покаже .Каза, че е най нов модел и има функция самопочистване и здравословно готвене с вградено контейнерче за вода.Котлони двойка от тези които не се усеща пи допир топлината и не загряват много тенджери и т.н.Микровълновата засега сме се насочили  към модел около 300 лв беше цената стандартна микровълнова, иначе той не показа една която върви към фурната като модел 2в1 микровълнова и малка фурна, но си е доста скъпа и няма смисъл според мен, защото е много малка за фурна.А и той каза че си трябва друга фурна не може тази да се използва за основна.Абсорбаторите също ги гледахме аз искам да е напълно вграден.Показа ни най мощният.Ще помислим.
Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 16:14 от Keini

# 431
Само хладилник и микровълнова взех от Икеа - точно тази около 300 лв. Ползвам рядко, но все пак се налага понякога. Хладилникът ми е компромисен, просто нямах време да търся алтернативи - не харесвам изобщо марката Уърпул, а Икеа работят с тях.
Абсорбаторите не бяха достатъчно мощни за мен, а е важен уред особено, ако готвите повече.

# 432
Кошницата всъщност е от офис аксесоарите и виси на обикновена релса за кухненски аксесоари. Simple Smile
Много ми е удобно, хем плодове, зеленчуци са ми под ръка, хем не заемат място на плота.

Как направихте ъгловите рафтове? между два шкафа с плоскости ли?
Имам и въпрос към всички - знаете ли фирми за София, които могат да помогнат с проекта на кухнята и с монтаж на по-нестандартни решения с плоскостите на ИКЕА? Кой монтира вашите кухни? Вариант да си я монтираме сами отхвърлям, а ме притеснява, че при проектирането на дизайнерите от ИКЕА остават някои не добре решени пространства.

# 433
Аз сама си проектирах кухнята от Икеа - с малко помощ от майка ми, че тя е инженер, а аз с мерките съм много зле. Проектът от Икеа ми трябваше единствено, за да имам списък с номерата на всички болтчета, гайки, лайсни и подробности и бързо да бъде взето всичко от магазина. Монтираха я майсторите, които правиха ремонта на целия апартамент.

# 434
  • София
Кошницата всъщност е от офис аксесоарите и виси на обикновена релса за кухненски аксесоари. Simple Smile
Много ми е удобно, хем плодове, зеленчуци са ми под ръка, хем не заемат място на плота.

Как направихте ъгловите рафтове? между два шкафа с плоскости ли?
Да, между двата шкафа. Отгоре плотът е с нестандартна форма, рафтовете под него го следват. Изрязани са от остатъка от плота.

Общи условия

Активация на акаунт