Кухня от ИКЕА - тема 3

• 89 368
  • 924
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте, моят въпрос е следния, ако някой е запознат.
Възможно ли е на мивка Тека, да се монтира сифон от Икеа?
Целта е да е напълно функционален шкафа, който по план ще е с изтеглящи се механизми (чекмеджета). Цялата кухня е от Икеа, обмисляме само мивката да е от Тека, защото харесваме покрититето микролен.

# 751

Здравейте,това е врата от кухня,ползвана 1 месец.Имам ли шанс за рекламация според вас?

# 752
  • при моите любими

Здравейте,това е врата от кухня,ползвана 1 месец.Имам ли шанс за рекламация според вас?
Изпратете имейл на ИКЕА с тази снимка и снимка на бележката, която важи за гаранцията. Опишете им ситуацията и ще ви отговорят. Ако сте близо до магазин разглобете вратичката и я носете.

Целта е да е напълно функционален шкафа, който по план ще е с изтеглящи се механизми (чекмеджета). Цялата кухня е от Икеа, обмисляме само мивката да е от Тека, защото харесваме покрититето микролен.
Моята мивка не е Тека, но също не от ИКЕА. Нямаше проблем с монтажа на икейски сифон. Мисля, че са стандартни и би трябвало да стане. Вариант е да купите сифона. И да го занесете в магазина на Тека и да проверите преди да купите мивката. Дори и да се откажете от сифона, може да се върне в ИКЕА.

# 753

Преди около 2 години купих мивка Тека с микролен - никакви проблеми досега.

Преди около 2 месеца взех същата мивка с микролен. Вече е монтирана, но кухнята не е ползвана. Обаче изби ръжда в новата мивка, на малки точки, които се увеличават на брой. Просто за информация Ви го казвам.

Не са монтирани със сифон на Икеа. Мивките си имаха сифони в комплект, ако не бъркам.

Да добавя за новата мивка - много бързо изби ръждата - според мен в рамките на дни след монтажа и първите мокрения се появиха първите петънца. Така че може да се мокри мивката, докато още не е монтирана в рамките на 1-2 седмици; и то ще се покаже.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 09:12 от Zizini

# 754
  • Пловдив

Кухнята Knoxhult ли е ?

# 755
Благодаря!
Cydonia и Zizini, много благодаря за мненията и съветите. Много са полезни!

# 756
  • Разпиляна във въображението
Моля за помощ с момичетата с опит. Трябва да "обзаведа" една тераса в мини кухня. 93-4 см. е широка, а височината е 260 см. Долната част е лесната - спрях се на това вдясно - https://www.ikea.bg/products/metod-maximera-dolen-shkaf-za-furna … kmedzhe/19507198/ и това вляво - https://www.ikea.bg/products/metod-dolen-shkaf-s-raftove/89456633/ Имам чувството, че пишат бяло, но този с печката не е чак бяло Simple Smile

Моля, помогнете ми с горната част. Оставям едни 50 см. от плота до долната част на горните шкафове, като над печката искам да има шкаф с вграден аспиратор. Първо направих вариант с https://www.ikea.bg/products/metod-stenen-shkaf-za-vgr-aspirator … t-vrata/19505321/ и https://www.ikea.bg/products/metod-stenen-shkaf-s-raftove/29507268/ , но горе остава грубо разстояние от 50-60 см. Така ли да го оставя? Просто не успявам да сглобя нищо повече от това.

# 757
  • София
Според мен е добре така, защото по- високи шкафове ще натежат.
Може и да си го направила, но първо измери добре разстоянието навсякъде между стените. При нас се оказа, че в долната част терасата е широка 92 см, а нагоре постепенно се стеснява и е 89,8 см. Затова там сложихме един цял шкаф с ширина 80 см.
Бих оставила и по- голямо разстояние между плота и горните шкафове, поне 60 см.
Тръбата на аспиратора откъде ще минава?

# 758
Аз съм дребосък - 160 см. и ми се иска поне нещо да достигам без да заставам на пръсти Simple Smile Тръбите ще са директно зад шкафа. Там където ще бъде печката има 30 см. стена и следва остъкление. Махаме остъклението и иззидваме стена, на която да сложим шкафовете и аспиратора да е там. Затова и печката ще е до прозореца, който ще се пада вдясно от нея. Не искам съвсем да затварям и без това терасата, затова отстрани ще е стъкло, макар горната част да се закрива от шкаф.

Приблизителните 10 процента ги скрихте, предполагам.

Да, ще измеря по-прецизно, но като се прави ремонта ще гледам да се изравни, ако нещо не е както трябва.

# 759
  • София
Аз съм 155 см и имам една сгъваема малка табуретка, когато ми се наложи Simple Smile
Моя горен шкаф го оставих така, без да крия оставащите см отстрани, но при нас не е кухня, а направихме допълнително място за съхранение. Отдолу държа буркани, шишета, зехтин и т.н. Горе са по- леките неща.
Другото, което се сещам, е да обърнете внимание на това, как ще се отваря вратичката на горния шкаф, без да наранява стъклото или стената. Също и да помислите добре къде ще са разположени контактите. Не съм много наясно, но съм чела, че имаше нещо по- специфично там, когато има фурна и котлони.

# 760
Благодаря! Ще потърся за контактите.

# 761
Няма как да редактирам последния си пост и затова пускам пореден. Избирайки горен шкаф за вграден абсорбатор бях с мисълта, че всеки абсорбатор за вграждане ще се побере вътре Simple Smile Т.е. нещата са стандартни в това отношение. Може би съм в грешка. Сега моля за модели абсорбатори, които вече използвате във вашите кухни и сте ги внедрили в шкафовете на ИКЕА. Или за стенни такива, отгоре с шкаф.

# 762
  • София
Те самите не продават ли аспиратори?

# 763
  • Варна
Избирайки горен шкаф за вграден абсорбатор бях с мисълта, че всеки абсорбатор за вграждане ще се побере вътре Simple Smile Т.е. нещата са стандартни в това отношение. Може би съм в грешка. Сега моля за модели абсорбатори, които вече използвате във вашите кухни и сте ги внедрили в шкафовете на ИКЕА. Или за стенни такива, отгоре с шкаф.

Като обсъждахме проекта за кухня, служителката каза, че ако няма да ползваме абсорбатор на Икеа, трябва да закупим обикновен горен шкаф, който после се изрязва според модела. Ако ще се купува абсорбатор на Икеа, то вземаме техния шкаф за абсорбатор.

# 764
Да, продават, но като се разтърсих видях противоречиви мнения.

Ясмина, благодаря! Писах преди да видя отговора ти. Явно така ще направя.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 13:27 от Miriel

Общи условия

Активация на акаунт