Коледна гобленарска седянка - 139

• 29 962
  • 710
  •   1
Отговори
# 630
  • Карлово

Искам да питам, как се ориентирате при неразграфена панама? Имам чувството, че много броене ще падне...
В началото е малко трудно, но после свикваш. Важното е да поставиш точно на място началото.Аз не успях да свикна  да започвам от средата и започвам винаги от долния край. Голямо броене пада само докато намеря мястото на първия бод(по 3 пъти за по -сигурно) После единият конец води другия. Не е трудно изобщо. Никога не ползвам маркери или моливи за разграфяване.

Зори не шия бързо, но съм в отпуска по никое време и запълвам свободното време. За контура имам същите съмнения , но ще видя -като го мине прането, ако се наложи , ще го шия пак...

# 631
много хубав кучо и ко Simple Smile  Simple Smile
до следващата Коледа ще си готова с украсата. Simple Smile
Тя едната ми украса (мечетата ) е готова вече , чакам да си я получа по Еконт, че Нали я пратих за рамкиране.  Така , че може да се сметне , че Коледната ми украса е 50 на 50 заради хъскитата 🤣

Благодаря Ви все пак ! ❤

Аз започвам от средата специално на Алисена ,  защото панамите им са с фон и не бих искала да се получи голямо разминаване и да стане голямо мазало.... колкото и да ми е неудобен този начин.

А за чиста панама , без фон ми е изключително трудно.  Уж намирам центъра ,  мъча се да почна най-отдолу дясно , но не уви. Винаги не ми стига панама от едната страна. Винаги грешки и грешно разположение. Почнах да разграфявам, по бива ,  макар че и там нещо не уцелвам отстрани , затова почнах да купувам 2 пъти по-големи , за да съм сигурна , че ще има просто в излишък ,  а не да се ядосвам. Не ме бива в точността и това е то.

# 632
Аз малки гоблени шия на неразграфена панама, но големите си ги разграфявам с маркер и после всичко се изпира. Миналата година уших Зеленото селце и много си го харесвам.
Снимката е на моя гоблен, така както го рамкирах и мисля, че се получи идеално.

# 633

Искам да питам, как се ориентирате при неразграфена панама? Имам чувството, че много броене ще падне...
В началото е малко трудно, но после свикваш. Важното е да поставиш точно на място началото.Аз не успях да свикна  да започвам от средата и започвам винаги от долния край. Голямо броене пада само докато намеря мястото на първия бод(по 3 пъти за по -сигурно) После единият конец води другия. Не е трудно изобщо. Никога не ползвам маркери или моливи за разграфяване.

И аз така  Simple Smile , странно ми е от средата да започвам, винаги започвам от долен край.

Водя се винаги по ушитото за 7-8г от както не ползвам разграфена панама, не знам дали и 2-3 пъти да съм сбъркала с по някой знак.

В момента както показах по-рано, шия на 22к разграфена с гобленов бод. Въобще не го отразявам това разграфяване, даже не ми прави впечатление така съм си свикнала  Laughing

Да покажа малък напредък

magmata браво, чудесен е  Hug
И аз го шия но съм до средата (до воденицата) и все няма време за него  Rolling Eyes

# 634
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
магмата, страхотен е!
чудесно избрана рамка и цвят на паспартуто - обрамчват и подчертават без да се натрапват. Simple Smile
мибото, харесвам я тая икона, но шиенето на икони май не е за мен. досега съм ушила с конци една  и една-две с мъниста. всичките за подарък.

# 635
Добри и мен не ме влекат особено  Crazy , аз съм по пейзажите.
Тази Йерусалимската я имам ушита за мен веднага след като я пусна Солария (преди 15-16г), рамкирана ми е и й се радвам. Иверската като излезе, ме грабна много това червено и златно и все ми е в главата, но нямам време за нея. Затова реших да я направя за подарък, той трябва да е икона, а аз да си начеша крастата да я видя ушита, но не би както казах няма да ми стигне времето ...ще си остане за мен. Тази сега 1:1 ще я опаткам на бързо, но истината е, че ми е зор - първо гобленовия бод, второ бледите цветове ми изяждат очите.
Харесвам много на Солария - Николай Чудотворец като се пенсионирам някой ден може да го подхвана  Mr. Green Mr. Green

П.П. Ей не свършва тази тема и това е  hahaha

# 636
Да допринеса за дописването на темата с още една красота от Мережка :

Ето този и предишният с лозята ще са ми в плановете за тази година, стига да успея да си ги набавя!

magmata, прекрасен гоблен с много подходящо оформление.

# 637
Страхотно е селцето! Аз се мъча с моите рози, очите си избодох на тая панама, напредвам бавно втори път няма да има.Добри каза румънска била, на опаковката пише Цвайгард- някак немско ми звучи...незнам..

# 638
  • Norge
Ей, Зори, колко листенца има за боцкане покрай хубавата къщичка.   Flutter
Сякаш маааалко бих променила кадрирането, си мисля.  newsm78
Това само теоретически, де.

На мен ми е трудно без разграфяване. Опитвала съм - мъча се.
Като компромис съм разграфявала с обикновен молив на опаковата страна. Не беше кой знае колко полезно.
Или пък съм си отбелязвам в свободните полета, на разстояние от самата бродерия.
Напоследък ползвам конец.

А да започна от средата даже не съм опитвала. Blush
Тъй като шия „наопаки, най ми е удобно да почвам долу вляво.

Икона никога не съм заглеждала, в никакъв смисъл.
Вярно, омагьосана съм от изумителните италиански църкви, но там не става дума за икони.

Аз-маме, не си ли пробвала да ползваш лупа? На това ситното ще се родиш с нея.

# 639
  • София
Ехаааа, селцето е уникално! Браво за труда! Разглеждах 10-20 теми назад и видях няколко започнати , но нито едно завършено. Иконите също са много хубави, и аз искам, но не знам кога ще се престраша. Споделете, ако сте срещали някоя интересна и хубава на икона на Св. Георги (счупих сувенирите на мъжа ми по тематиката, без да искам, ама ....). Моделите на Мережка са много хубави, обаче толкова проекта съм планирала, че в този живот не се очертава да си ушия Grinning

# 640
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри и мен не ме влекат особено  Crazy , аз съм по пейзажите.
Скрит текст:
Тази Йерусалимската я имам ушита за мен веднага след като я пусна Солария (преди 15-16г), рамкирана ми е и й се радвам. Иверската като излезе, ме грабна много това червено и златно и все ми е в главата, но нямам време за нея. Затова реших да я направя за подарък, той трябва да е икона, а аз да си начеша крастата да я видя ушита, но не би както казах няма да ми стигне времето ...ще си остане за мен. Тази сега 1:1 ще я опаткам на бързо, но истината е, че ми е зор - първо гобленовия бод, второ бледите цветове ми изяждат очите.
Харесвам много на Солария - Николай Чудотворец като се пенсионирам някой ден може да го подхвана  Mr. Green Mr. Green
П.П. Ей не свършва тази тема и това е  hahaha

напълно те разбирам Simple Smile мернат ли се хора все развалят пейзажа TrollfaceTrollface

за темата...
заела съм поза за нисък куршумен старт и чакам да стигнем 48 страница поне Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 641
  • София
Това селце толкова много го харесвам... Ама докато се наканя да си го купя, тук му вдигнаха 3 пъти цената и си мисля да си го взема от Китай направо. Нищо не съм шила, вечер сядам да зяпам един сериал и само зяпам и джвакам семки и дебелея.

# 642
Това селце толкова много го харесвам... Ама докато се наканя да си го купя, тук му вдигнаха 3 пъти цената и си мисля да си го взема от Китай направо. Нищо не съм шила, вечер сядам да зяпам един сериал и само зяпам и джвакам семки и дебелея.

Аз имам оригинална комплектовка на Доме, още от първите бройки които внесоха Селина, тогава беше  (преди 5г) 62лв сега гледам, че е 71лв, за такова "чудо" не мисля че е много https://sellina.eu/%d0%b3%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8-do … 8/a-green-village

Иначе ако не държиш на готов комплект, аз имам схемата в ПМ, отделно оригиналната схема е под форма на гланцирана книжка и си ми стои нова, аз я копирах за да си драскам по листите....т.е. мога и да ти снимам ако решиш.

# 643
  • sof
Ехо, да допринеса за изразходването на темата. Когато приключа преместването и си оправя данъците, веднага започвам някое от тези двете:

Много красиви творби и етапи виждам, да не изброявам поименно, ще цъкам на смешното "полезно" бутонче!

И, за съжаление, ще дам един абсолютно негативен отзив за рамкиране при Апри, по препоръки от тук изпратих близка да занесе един дребос, че реших да го подаря, първо още на предеването й направило лошо впечатление липсата на хигиена, както и че някаква вмирисана бабка, която била там на приказки се нахвърлила да го пипа с мръсните си ръчички без да има никакво отношение по рамкирането. После като го взе ми праща детайлни снимки - ами доста е останало под паспартуто, и помолих да звънне да пита кое-що, занесла го пак с конкретно искане по колко да се отнеме от паспартуто, онази нелюбезна кресла там го отворила, заявила, че с милиметри не се занимава, от "уважение към човека който ги изработва" нямало да го обижда с такива искания и като не ни харесва да намерим кой да ни го рамкира... Сега, ясно, че е любителка, и за 19,80 лв с касова бележка не трябва да се очаква професионализъм в Бг, обаче доста е нагрубила мойта човечка, пък тя си е характер и ми каза, че не искала онази кака да пипа повече и си го грабнала и напуснала това претенциозно ателиенце. Смятате ли, че е ок да се държат грозно с някой клиент, особено който не разбира, но е готов да губи от личното си време да носи и връща бродерията? Сега, като се върна ще го пера пак и ще потърся друго място...

# 644
Динков, препоръчвам ти най-сърдечно ателието за рамкиране "Арт деко" в Пловдив. Не съм от там, но ми го препоръчаха. Предадох си гоблена , като пожелах паспартуто ми да е изрисувано (за щастие предлагат и тази услуга ) , ами да ти кажа , изключително коректни хора ! Не спряха да ми пишат и обаждат , за да ме питат за мнение за всяко едно нещо и аз съм запозната със целия процес ! Като почнаха да ми пращат снимки на най - различни паспартута (не съм от Пловдив , затова ми пращаха снимки ) , заедно избирахме. От там заедно говорих с художничката какво си представям нарисувано , надминаха ми очакванията като видях резултата. Останах с паднало чене!  После пак супер много снимки , докато аз си харесам рамка (на мен ми стана неудобно,  но в крайна сметка това им е работата , трябва да ми хареса , нали така ? ). Изключително човечни , разбрани хора , с топло отношение .
Цените са доста приемливи , дори се изненадах, че е евтино .. бързи и коректни.  Не мога да покажа снимка ,  тъй като още чакам да ми го пратят по Еконт, за да си го взема. (Вчера ми пратиха снимка с всичко готово , само рамката остана да му сложат и чак тогава ще ми го пратят).

Разбира се , като пращат по Еконт и като получавам , пътните са изцяло за моя сметка  .
Сега съм поставила като условие задължително да сложат стикер чупливо и тест преглед, за да сме сигурни , че Еконт са били внимателни и не са счупили стъклото.

Общи условия

Активация на акаунт