Изпитвам радост най-голяма - иде ДЕКЕМВРИ и ще стана мама! Тема N10

• 25 952
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Ама за пореден път се чудя тия доктори как така с лекота ги съобщават тези новини.. Ден за ден.. Леле,изобщо не мислят в какво състояние е жената и колко слаба е психически и емоционално в този момент...😡😡😡

Сърдечно пожелавам и стискам много силно палци по-скоро да се прибирате вкъщи 💕

# 361
И аз същото се чудя..
Дамо по - скоро го изкарат! Стискам палци. Heart

# 362
  • София
Просто не знам, те са прави може би за себе си, но аз съм срината психически. Отивам с нагласата да раждам ставам и си тръгвам, а то какво се случва... Просто нямам думи. Добре, че се възтанових за отрицателно време иначе това щеше дс ми повлияе на въстановяването.
Ама за пореден път се чудя тия доктори как така с лекота ги съобщават тези новини.. Ден за ден.. Леле,изобщо не мислят в какво състояние е жената и колко слаба е психически и емоционално в този момент...😡😡😡

# 363
Просто не знам, те са прави може би за себе си, но аз съм срината психически. Отивам с нагласата да раждам ставам и си тръгвам, а то какво се случва... Просто нямам думи. Добре, че се възтанових за отрицателно време иначе това щеше дс ми повлияе на въстановяването.

Ася, колкото и банално да звучи, но такъв е живота...планираш какво ли не, имаш едни очаквания, а се случва съвсем друго. Казвам го и от позицията на майка съвсем скоро родила преждевременно. Ако знаеш това пък какъв ужас, стрес и абсолютно безсилие е. Просто животът ми в болницата течеше от 13:00 до 13:00  и така всеки ден -часът в който можеш да видиш бебето си за 30 минути. Да, плачех нонстоп, обвиняеах се, гневна бях, но и нито за секунда не ме е напуснала надеждата и силата да съм мибилизирана и да очаквам нещата да се подобрят и да си взема детето. И аз като кукувица слушах плачещите бебешори около мен и си мечтаех за моето раздирайки се от мъка...Постоянно се питах: какво стана, какво се обърка, къде сгреших - не е ясно...Предния ден бях на преглед и вдичко беше наред, през нощта ми изтекоха водите ... безпроблемна бременност като цяло. Много въпроси, без отговори...

Спокойно, бъди сигурна, че бебето е обгрижено и ще става все по-добре. Събери си силите и търпението. Съвсем скоро ще сте си удома. Поискай среща с психолог. Аз не го направих , а трябваше...

Хайде мами, най-хубавото скоро ще дойде и ще преобърне живота ви. Колкото и тежко да ни е било, това розово ухание, блаженно свило юмручета заличава всяка изстрадана минута, така че кураж, малко ви остана Simple Smile

Прегръдки 💗

# 364
Ледена кукла, прегръдки! Трябва известна доза търпение и всичко ще е наред. Чувала съм и за други такива случаи. Не се тревожи. Не мисля, че е изолирано явление.

На мен ми се наложи в 36та седмица да пътувам обратно към България! Спешно трябваше да се прибера- семейни проблеми, няма отлагане... 5 часа полет! Бях много стресирана и притеснена. Ужас направо. На този етап съм много благодарна, че не родих в самолета имайки предвид, че си имам контракции Simple Smile Вече съм на българска почва и откакто съм тук не спирам да рева и аз. Търся си доктор и всички категорично ми казаха след секцио, макар и преди 9 г. в никакъв случай опити за нормално раждане! Какво съм искала руптура на матката ли?! Нормална ли съм била?! Направо не мога да се начудя на грубиянщини. Изумена съм и ми е много мъчно. Никой  не ми е казвал подобно нещо в чужбина, а ето на и Алекс споделя, че дори са готови на индукция. Тук ми казват, ако искам нормално никаква индукция, никакви упойки и неща от рода "носиш си риска сама" ..., да умреш ли искаш...Толкова време се настройвах за нормално, а то...Раждането е страшен бизнес тук за съжаление. Момичета, имате ли идея за някой свестен доктор в сф, който пробва нормални раждания след секцио?
Иначе моето момченце вече е 3 кг...Казаха ми горна граница за 36 седмица, но аз като гледам вашите са дори и по-големи...
Нещо голяма тъга ме е налегнала...Надявам се да е хормонално, че....

# 365
Калиси, свържи се с акушерски екип Зебра. Имат страница във ФБ, май и сайт. Ако има някой, който би ти помогнал са те. Акушерки с актуална информация, непрекъснато се обучават, работят в екип с моя доктор в болница св. София в момента. Аз няма да използвам услугите им, защото не мисля, че е нужно, но все пак са едни от малкото, които говорят на съвременен език и са готови да "рискуват" в такова начинание, според мен.

Момичета, много е важно да се съхраним психически заради децата ни ❤️ така че не се срамувайте да говорите за проблемите си, ако трябва и с професионалисти, но да преминат тревогите и да се насладите изцяло на майчинството си 🙏🤗❤️

Аз от няколко дни си имам стягане, но вчера вечерта беше доста осезаемо. Коремът ми стана супер твърд, имаше и голямо напрежение, но не Мога да кажа, че беше болка. Днес след закуска пак така ми стана 😔 после ще ходя на тонове и ще питам лекаря, но мисля че имам контракции. В момента пак ми се стяга, но усещам и бебето как се движи насам-натам. Може ли просто от нейните движения така да става? Охххх, накрая нищо няма да разбера сигурно 😂 дано поне не го проспя това раждане...

# 366
Ледена кукла, прегръдки! Трябва известна доза търпение и всичко ще е наред. Чувала съм и за други такива случаи. Не се тревожи. Не мисля, че е изолирано явление.

На мен ми се наложи в 36та седмица да пътувам обратно към България! Спешно трябваше да се прибера- семейни проблеми, няма отлагане... 5 часа полет! Бях много стресирана и притеснена. Ужас направо. На този етап съм много благодарна, че не родих в самолета имайки предвид, че си имам контракции Simple Smile Вече съм на българска почва и откакто съм тук не спирам да рева и аз. Търся си доктор и всички категорично ми казаха след секцио, макар и преди 9 г. в никакъв случай опити за нормално раждане! Какво съм искала руптура на матката ли?! Нормална ли съм била?! Направо не мога да се начудя на грубиянщини. Изумена съм и ми е много мъчно. Никой  не ми е казвал подобно нещо в чужбина, а ето на и Алекс споделя, че дори са готови на индукция. Тук ми казват, ако искам нормално никаква индукция, никакви упойки и неща от рода "носиш си риска сама" ..., да умреш ли искаш...Толкова време се настройвах за нормално, а то...Раждането е страшен бизнес тук за съжаление. Момичета, имате ли идея за някой свестен доктор в сф, който пробва нормални раждания след секцио?
Иначе моето момченце вече е 3 кг...Казаха ми горна граница за 36 седмица, но аз като гледам вашите са дори и по-големи...
Нещо голяма тъга ме е налегнала...Надявам се да е хормонално, че....
Калиси, в България ли ще раждаш? Аз предния път бях в МБАЛ Надежда, но пък секциото беше просто ясно, заради плацента превия и не съм търсила лекар, който да е много “за” естественото раждане.
На мен тук ми казаха, че е възможно и стига всичко да върви добре, няма проблем. Искаха да се направят определени прегледи, но никога не са отхвърляли желанието ми с лека ръка. Мен единствено ме притеснява, че предишното ми секцио е много скоро, на 07.08.2018, таа не са минали дори к две години.
Ще видим, в най-лошият случай ще си изтърпя болките на естественото раждане, пък после и на секциото🙂

Лани, пиши какво е станало после, дано да не е нищо сериозно😊

# 367
  • Sofia
Ledena kukla, пращам ти много положителна енергия!

Повярвай ми, знам през какво минаваш. Синът ми се наложи да го трансортират в Порогов на 2рия ден, мен не искаха да ме изпишат. Като кукувица, както казва Irmir ревах, докато другите вече кърмеха. Наложиха се операции, над 2месеца престой в Пирогов, изплаках си очите и аз, и цялото семейство!
Нещото, което ме съхрани, колкото и парадоксално да звучи, е поддържането на кърмата. Цедене под час, хамалогия пълна, срастнах се с помпата. Само това можех да направя за него тогава и това ми даваше смисъл да се събуждам.
Днес, синът ми е палав за 200, търси независимост и се опълчва за всичко и е моят герой!
Вярвай в малкия Николай, той е много силен! Настоявай за информация, ти си майка и имаш право! Ако трябва - помисли за др болница. Прегръдки!
Kalisi, успех! Аз ще раждам в Окръжна в София ( св. Анна). Привърженици са на естественото раждане, но не знам за твоя случай как биха реагирали. Не пречи да питаш.

# 368
Калиси, дано намериш това, което търсиш! Аз за съжаление не мога да помогна с инфо, но стискам палци да се случат така нещата, както на теб би ти било най-комфортно.

Ланче, дано всичко е наред! Simple Smile Предполагам, че са някакви подготвителни контракции. Моите такива така се засилваха на 2 пъти, че хвърчахме в спешното чак.

Ледена кукла, как сте днес?

Момичета, как е в новата фб-група?

# 369
  • Sofia
Вече сме 36 потребители. Заповядай и там Simple Smile Групата е тайна и не излиза при обикновено търсене. Ако искаш добавяне - ЛС на мен Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 ное 2019, 09:51 от Suprema

# 370
Калиси, ако няма други противопоказания секциото не е причина да не раждаш нормално, а и е било отдавна. Аз родих нормално след секцио, но защото нямаше време да стигна до операционната Simple Smile. Иначе  наистина за по-голяма сигурност тук предпочитат след секцио пак секцио...е не е чак такава драма. Все ще се намери някой лекар ентусиаст. Успех!

# 371
Ася, силни прегръдки ! ❤ Ще се оправи момчето 😘 за недаването на информация и аз не го разбирам и съм си говорила с лекари по този въпрос. Мнението им е , че всеки организъм е цяла вселена и те винаги правят всичко по силите си. Тъпите инфекции ги има постоянно- аз, затова се бях ошашкала , защото приятелка е в подобна ситуация на твоята с планово секцио и без индикации за проблем. Но малката поседя в кувиоз , пи аб и вече са си вкъщи и всичко е наред. Много скоро ще го гушкаш!
Калиси, къде си била , че такова мнение? Почти навсякъде вече държат на естественото. Аз съм със секцио 2016 и ако не бяха очите щях да си раждам нормално.

# 372
Тук отдавна се знае,че лекарската професия е бизнес. Напълно знам какво е да стоиш в неведение, да чакаш някой да ти даде обяснение, а те да се държат с теб като с банкомат. Благодарение на нашите лекари и светила 5 месеца се притеснявам дали бебчо ще е здрав и какво ще се случи след редица изследвания..И накрая с лекота да ми кажат, като отказваш поредната доза изследванияя, като го родиш ти ще си го пробереш вкъщи, не ние... За психиката няма да говоря. После защо все по-малко жени искат да раждат. Аз честно казано след тази ми бременност (моля се да завърши с хепи енд) не знам дали бих събрала смелост за второ...А като цяло карам лека такава.

Но да, за малките човечета трябва да се съберем и колкото и да е трудно да сме спокойни. А за пореден път се убедих колко силна е жената в безсилието си.

И да, напълно съм съгласна,че не е срамно да се споделя със специалисти..(ако намерим добри такива) Аз тогава не го направих и сега съжалявам.

# 373
Калиси, аз ще раждам в Шейново, секцио по желание. Но съм чувала, че там д-р Китанова е много за естественото раждане и води ест. Раждания след секцио. Ако искаш попитай в темата за Шейново или направо звънни да те свържат с нея. Hug

# 374
+1 за акушерски кабинет "Зебра"

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт