На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 28

• 85 082
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,някой да е запознат със закупуването на турски сладки  ,бисквити,шоколади и др,  как става и продажбата им у нас,онлайн има ли опция и доставки до тук,моля за линкове и инфо

# 256
  • София
Влизам да се запиша, бях в Истанбул и много ми храеса, но сега искам да отида за 1 ден с колата до Одрин. Благодаря за началната страница, на мен много ми помогна, много добре се ориентирах за пазар и почти всчико. Питането ми е само за тези пътуващите от София в колко ставате и съответно в колко тръгвате, за да хванете пазара в събота? ЗНам че са си 3 часа път, не е проблем да стана рано, идеята е да избегна чакането на границата. Благодаря ви предварително за отговора. А и ще е след нова година, че сега ще е лудница знам.

# 257
  • на Мелмак
В Сряда бяхме, в 5.30 тръгнахме 9 и нещо бяхме в Одрин. На границата имаше 10-на коли.

# 258
  • до най-прекрасния мъж
Ходили сме на 30.12, беше пусто навсякъде и си напазарувахме предоволно, хем е било през уикенда. Минус беше, че повечето паркинги по центъра бяха затворени и трябваше да набиваме крак от Селимие надолу към главната улица.

# 259
  • София
Много благодаря за отговора , да знам в колко да тръгна

# 260
Ние се чудим на 20-и или 23-и да ходим...предполагам на 21-и (събота) ще е фраш Rolling Eyes

# 261
  • София
Има ли някой от София , който ще ходи скоро до Одрин ? Трябва ми спешно нещо от Мигрос , ще си платя каквото е нужно за услугата.

# 262
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
Здравейте!Някой знае ли в Одрин някъде дали има магазини  където да продават  игри за плейстейшън.Предполагам може да има в магазини за техника,била съм един път ,но така и не съм обърнала внимание тогава дали има такива магазини.

# 263
  • Димитровград
На първо четене - това:(в Марги има Текноса) https://www.teknosa.com/playstation-4-ps4-c-1060101

# 264
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
На първо четене - това:(в Марги има Текноса) https://www.teknosa.com/playstation-4-ps4-c-1060101

Благодаря!Ще разгледам.

# 265
  • София
Има ли някой от София , който ще ходи скоро до Одрин ? Трябва ми спешно нещо от Мигрос , ще си платя каквото е нужно за услугата.
Ако няма друг които да ходи скоро, аз но ще е след 15 януари , това ми е идеята.

# 266
Ние се чудим на 20-и или 23-и да ходим...предполагам на 21-и (събота) ще е фраш Rolling Eyes
Доколкото разбрах в Одрин има  петъчен пазар на открито. Може би е по-добре да пътувате на 20.
За Ивченцето: Купих си от препоръчания кашкавал на конци на Муратбей, понеже ти го препоръча, но не съм го опитала още. Купих си много красиво памучно одеало от МОЛ Ераста за 70 лири. Имаше в Мигрос също красиви памучни одеала в пастелни карета, много се въртях около тях, но исках от по-големия рамер, а не намерих в десена, който харесах.
Не се лъжете да оставяте пазаруването за Лозенград, понеже екскурзоводите така казват. Баклавата я купих от складовете за 18 лири килото, а в прехвалената Коза в Лозенград е 30 лири. Освен това локума е също с надута цена там. Има някакъв магазин БИМ за който екскурзоводката каза, че бил по-евтин, но рейсовете в Лозенград не спират там. И като ти оставят час, няма време да се ходи до там. Ние за пръв път стояхме час и половина, но в единия час се суетих насам натам, а за другото време седнахме да ядем. Затова е по-добре човек да си изхарчи парите в Одрин или в Истанбул, а в Лозенград да си остави само за ядене.

# 267
Само че баклавата в складовете не се прави със захарен сироп и масло. Разликата е огромна - и вкусово, и в качествено отношение. Да не говорим, че и 30 лири за баклава вече си е подозрително евтино.

# 268
  • София
аз пак да попитам магазини за бебешки стоки. Освен е-бебе, който вече ми беше препоръчан?

# 269
Да се похваля и аз с нашата находка. Може и да е коментирано, може и да не е. Сирене на въже от Мигрос. Като го ям много ми прилича на домашното сирене, което купуваме от една жена от Петров дол

Иначе като цяло ми се струва, и това ми се случи в почти всички магазини, в които влизах, дори и в една аптека, че често цените на етикет не отговарят на тези на каса. В Бим например, евала, един услужлив Господин, като видя че грабим от едни шоколадчета, дойде и свали етикетчето пред нас. Показа ми друга цена. Поне не беше на касата. Това оставя горчив привкус на пазаруващите.
Мн е вярно! И на мене ми направи впечатление, когато ходих до Одрин за пръв път преди 2 седмици!Купувам лекарства от една аптека, зад Марги аутлет- смятам си ги, а като им гледам цените.На касата ми излизат по - скъпи! Направо като в Метро! Цакат с ДДС ....Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт