На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 28

• 83 901
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм много доволна от аптека Filiz. Колкото пъти сме пазарували от там, все са ни правили отстъпка. На няколко пъти са ми подарявали я крем за ръце, мокри кърпички и пр. Малко трудно се разбираме с аптекарите ако е през седмицата, но в събота идва едно момче, което говори български и английски и всичко е точно.

# 421
  • Ст.Загора
На светофара от години лъжат. Последно пазарувах там преди 3 години, когато закръгляха всички лекарства нагоре и накрая се събираше една сума от към 10-тина лири отгоре.
Точно в тази аптека никога не съм ходила, преди две години ме предупредиха ,че не са коректни. Знам и за случай в които взимаш няколко лекарства и едното липсва. Естествено разбираш чак в БГ.

# 422
  • Варна
Още не съм ползвала тази аптека, но въпросното момиче пише в групата във Фейсбук и е доста полезно, явно. Неприятно е, че има некоректност от колегите ѝ.

Споделих след последното ни ходене, че за пръв път не ни направиха и куруш отстъпка, въпреки сериозната сума, която оставих. Не са длъжни, разбира се, но на фона на опита ни, това прави впечатление. Попитах приятелката ми и тя сподели, че на над 800 лири сметка нашият човек в Лозенград и е направил по-малка отстъпка, отколкото преди правеше за четворно по-малка сума. Аз се ядосвах, че пазарувах в Одрин, защото мислех, че при него ще е по-различно, но не смеех да оставя за накрая, да не разочаровам някого. Ето че и той не е бил така щедър. Каква е причината, можем само да гадаем. Все пак в Лозенград напливът не се е увеличил така драстично. Може да са им намалили търговската отстъпка, може би заради кризата всяка лира да е важна... Разбира се, основната причина навярно е това, че ги разглезихме.
В крайна сметка обаче отстъпката е само бонус, за който можем да благодарим, но не и да изискваме. За сметка на това твърдите цени са нещо, с което не бива да се прави компромис. Затова искам бележка и никак не ме интересува колко не им се дава и колко ме гледат накриво. Освен това не крия листа, на който срещу имената на лекарствата съм си записала и цените им. Така виждат, че съм наясно. Не им е приятно, ама щом те така - и аз така. Ако има разминаване, искам обяснение. Беше се случило февруари... имах да купувам на колежка 4 опаковки от лекарство, чиято цена двете заедно гледахме в деня преди пътуването. Там, в Мехмет Ай, ми казаха цена за 4 оп., която отговаряше почти на 5 бр. по цената в сайта. Върнах се, попитах. Показаха ми, че на техния компютър излиза нова, по-висока цена и ми обясниха, че от 2-3 дни има увеличение. След няколко дни обновиха и цените в сайта. Ето сега, няколко дни след като се върнахме, на 16.12., пак имаше повишение. Момичето от аптека Филиз го сподели в групата. Та, случва се да няма актуализация на сайта понякога и няколко дни може да има разминавания.

Така че, за пореден път... Искайте бележка с разпечатка на лекарствата. Там няма как да излъжат, защото тя се разпечатва от системата с твърдите цени. Ако нещо ви се опъват, кажете че ги купувате за приятел. Ако не искат да дават - аптеки бол. По принцип в Мехмет Ай не отказват бележка. В аптека Корай - също.

А Лелка така и не сподели къде са ѝ направили отстъпката, с която се похвали.

# 423
Здравейте! Може ли да ми препоръчате място в Лозенград от където мога да си купя вкусна баклава? Благодаря!

# 424
  • Варна
Здравейте! Може ли да ми препоръчате място в Лозенград от където мога да си купя вкусна баклава? Благодаря!

Може!
Да ви е сладко!

# 425
  • Пловдив
Още не съм ползвала тази аптека, но въпросното момиче пише в групата във Фейсбук и е доста полезно, явно. Неприятно е, че има некоректност от колегите ѝ.

Точно във фейса ми се скара като си написах мнението, каза, че нямало изобщо такова нещо и ме изкара лъжкиня. А аз нямам сметка да лъжа, просто си мислех, че е нормално да си кажа честно какво е било и да предупредя да няма неприятни изненади. Виждам, че не само аз съм на това мнение и вече дишам спокойно.

# 426
Лекарства в последните пъти все от аптеката срещу Fıstıkçıoğlu купувам. Не е много добре заредена, но като си поръчаш, до половин час ги носят лекарствата. Говорят български. Давали са ми винаги касова бележка, без да си я поискам, а последният път, понеже купих страшно много лекарства, и разпечатка от компютър с наименование на всяко лекарство и срещу него цената му.

# 427
Ноември бяхме в аптеката на светофара на Селимие.Имаше едно момиче,с което не помня на БГ или Англ. си общувахме, но...толкова неприятна личност, едни физиономии, едни фасони, а оставихме над 500 лири.Ужасно пренебрежително и грубо се държеше, все едно искаше да напуснем, не да пазарим.За първи и последен път влязох.В началото на центъра, от лявата страна има малка аптека, коато има и втори етаж.Мноого любезни, дават касов бон, търсят да доставят, ако лекарството го няма.Е, никога не са ми правили отстъпка, по-голяма от 5 лири(на пазара веднъж), в аптека-никога.Но, може би, защото пазарувам основно в големи магазини и с карта😁

# 428
Така са по центъра,  защото имат много клиенти, но ако отидете в по странични и отдалечени аптеки обслужването ще е друго. Наложи се да пътуваме в неделен ден и намерихме дежурната аптека. Собственици са младо семейство, които владеят английски език и всичко при тях е точно и коректно. Аптеката се казва Хатипоглу (Hatipoğlu) и се намира на лесно място в Одрин. Тръгвате по улицата където са складовете и стигате до края й, от ъгъла завивате  на ляво и вървите до края на улицата (Узункалдъръм  Uzun kaldırım).

# 429
  • Пловдив
Много пъти съм писала, че нямам добри впечатления от аптеката на кръстовището светофара до Селимие
и повече от 3 години не съм стъпвала там. Може да са се променили нещата, но така като чета - не са.
Така като ме ядосаха - в следващата аптека https://www.google.com/maps/@41.6753099,26.5543224,3a,48.8y,354. … 3312!8i6656?hl=bg - тази.
В делнични дни има един мъж от Разград, който не е аптекар, но превежда.
Винаги купувам по много, започнаха да ми правят отстъпка от третия или четвъртия път, като редовен клиент.
Всеки път има подаръци- кремчета, химикалки , някакви одеколончета, чадъри .....не си спомням . .за толкова години всякакви неща, кафе, чай, ....всеки път разпечатка, , ...... Аз съм ви ги снимала назад по темите. При една покупка след гастарбайтерския период /сега септември/  от ок.900 лири отстъпката ми беше ок. 30.... Сега от сметка 514,75 от картата ми изтеглиха 500.  В тази връзка искам да обобщя, че може би е необходимо постоянство-дето се казва да си станете близки-поне по физиономии да ви познават.

# 430
  • Пловдив
От тази аптека съм възхитена. Лятото купих някакви капки за глаукома, казаха, че трябва да са на студено и като чуха, че съм от Пловдив ми ги сложиха в една торбичка с две батерии за хладилна чанта, за да няма проблеми.

# 431
ЗлаВещица, бихте ли споделили как се казват капките за глаукома и помагат ли?

# 432
  • Пловдив
След като сте заговорили за аптеки,да споделя и аз-вчера ходихме до Турция с ММ,но поради липса на време този път ни се наложи да не оставаме с преспиване и да влизаме по-далеч(обикновено ходим до Текирда,Силиври,Кешан).В Одрин не бяхме стъпвали повече от 2год.,но спряхме да закусим и след това да напазаруваме "набързо",но... след бьорека продължихме към Люлебургаз,Одрин е "побългарен",комерсиален...В Люлебургаз спряхме в първата аптека,която видяхме(Elif eczane),на главния път D 100,направихме сметка около 1500 ТЛ,аз говоря турски език,успях да се договоря за 50ТЛ "индирим".Предварително казах,че искаме фактура за покупката,разбира се отговорът им беше,че ще дадат фактура,но на края дадоха само касова бележка и на някакво листче написаха имената на лекарствата и съответната бройка,която сме закупили...Поне сметката беше точна,но ММ калкулираше с телефона...

# 433
  • На юг от тук
artemida, пазар в Люлебургаз само в понеделник ли има? И ако знаеш,къде се провежда и по-голям ли е от петъчния одрински?
Благодаря!

# 434
  • Пловдив
ЗлаВещица, бихте ли споделили как се казват капките за глаукома и помагат ли?

Бяха ми поръчани от една приятелка за баба ѝ, вече не се произвеждали тук. Ще я питам, защото съм забравила и ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт