НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 348
  • 597
  •   1
Отговори
# 465
  • Наблизо
Моето дете е на смесено хранене,нямах кърма до 7мия ден изобщо,не успя да зСуче въпреки всички консултанти и сега се цедя.Не стига обаче за цялостно хранене.
Снощи последното му хранене с кърма ми направи такава ужасна криза от колики;досега не сме имали подобно нещо.Рева нон стоп 2 часа докато огладня и дадох адаптирано заедно с калмозин.Спа 5 часа,даже се учудих като ме събуди за следващото хапване.
Сега се чудя н какво се дължи тази криза - явно нещо ,което съм яла аз.Вчера доста мандарини излюсках,а за вечеря суши..но знам че рибата е полезна за кърмата.
Иначе бебо има и сополи - повръща ги,гълта ги и ги ака.Много го дразнят,но въпреки промивките и чистенето,все още си ги има Sad

# 466
Според лекарката на малката цитрусите предизвикват колики. Аз съм яла но по 2-3 парченца.
Шоколадче би трябвало само да в измери, претегли и прегледа. Нашата първа консултация беше на 21 ден. С баткото беше на 1 месец, но ваксина му биха на 2 консултация.

# 467
  • Наблизо
При нас ваксините са на втория месец,значи януари ще ходим.При педиатъра ходихме още миналата седмица-Мери бебето и го огледа.Аз успях да си задам въпросите.Ще ходим пак след 2 седмици.

# 468
Погледнах сега в имунизационния календар, на 2 месеца се бият следващите ваксини.

Аз съм много притеснена Sad Чувам хриптенее, най-вече като я кърмя. Подозирам, че е от насъбрани в нослето сополи Sad сигурно се дължи на това, че неглежирахме малко съветите на педиадъра всеки ден да капваме физиологичен разтвор в ноздрите Sad Обаче аз толкова мразя капки за нос, които после се стичат към гърлото, че ми беше кофти да й го причинявам и на нея и й капвах от дъжд на вятър

# 469
Росен грухти като яде и плаче .Слагам физиологичен разтвор и почиствам ,уж нищо няма ,ама си грухка Grinning
Сестра му беше по-зле и от него-похъркваше като спеше Flushed Вземаха секрет ,нищо не показа .
Всъщност и двете ми деца са така от болницата още ,и за двете съм питала ,не било проблем.Факт е,че каката към годинката спря да има такова хриптене от нослето .
И двамата са чипоноси,ме знам дали има връзка .

За ваксините да питам ,че да не звъня на док -слгат се при два навършени месеца и влизане в трети така ли ?
На Ивайла като навърши един месец и влезе във втори и биха първите две след родилното (преди 5 години това ).
На консултации мерят тегло ръст,обиколка на главичка и гърдички .Слушат сърчице и дробчета ,оглеждат бебчето като цяло .

# 470
Благодаря много за съветите! От вчера почзнах да пия много вода, отделно ядох жито с орехи (помагало за кърмата) и също си хапнах нормално, понеже след секциото веднага няамше как да се случи, и кърмата тръгна. Даже доста тече, цялата ми пижама е в кърма, но пък бебето сега не е толкова гладно.Постоянно плаче и май се запепе, понеже тази сутрин като сменях памперса излизаше ако и беше доста гъсто, може би е от това, че смесвам АМ с кърма и аз не знам вече, но бая пръцка и явно я боли стомахчето. Педиатърката изписа един пробиотик и ще почна да и давам дано да се оправи бързо. Вчера ми купиха крема за зърна и искам да ви кажа,че и аз съм много доволна. Намазах се 2 пъти и много бързо зарастнаха.

# 471
Днес бях на контролен преглед и се оказа че имам задържана кръв в матката , а е трябвало да се изчистя вече ... някой като мен ? Какво ви посъветваха ? На мен ми казаха януари пак на преглед и ще видим .

# 472
Днес бях на контролен преглед и се оказа че имам задържана кръв в матката , а е трябвало да се изчистя вече ... някой като мен ? Какво ви посъветваха ? На мен ми казаха януари пак на преглед и ще видим .
И при мен се видя малко. Нищо не каза, щяла да се изчисти.

# 473

Бускулизин +Метаргин -предизвиква контракции (след аборта бях на тази 'терапия',именно за да няма задържана кръв ).
След раждането ми бяха сложили Метаргин ,но не помня в обоката ли, в банката ли.
Окситоцин е втория вариант ,може на банка да ти включат или на хапчета.

Тези с а по лекарско предписание.

Иначе ,срам не срам - секс Flushed ,с други думи оргазъм ,повече движение също .
Нещо,което да предизвика свиване на матката по естествен начин .
Може би просто лохиите са ти спрели за в момента ,и пак ще почнат ,случва се нерядко .
И при мен ми се струва ,че е такова положението ,ще разбера след седмица .

# 474
И аз днес бях на контролен преглед.При мен всичко е наред.Взеха ми цитонамазка.Резултат ще имам във вторник.Прегледа ме и на ехограф и каза да си очаквам първия цикъл съвсем скоро.
Нашата педиатърка каза ,че ваксини на 2 месец ще слагаме.ФиЗиологичен разтвор пръскам всяка вечер след къпане.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 17:25 от Анонимен

# 475
И аз бях днес на контролен преглед. Уж всичко изглеждало наред. Попитах за това изтръпване под пъпа (след секциото) кога ще си възвърна чувствителността и ми казаха, че нямало да се възвърне изцяло...😳 Мислех, че това е временно.

За дохранването и аз в болницата първите два дни дохранвах. Сега се цедя само като се наложи да изляза и не знам колко ще се забавя, та за всеки случай оставям. Както и понякога през нощта, за да ми починат малко зърната. Иначе си се кърмим и сме само на кърма. Суче си лакомо.

Кажете, моля, кои са двете ваксини, които се поставят втория месец и след като направи два месеца пълни или докато тече втория?

# 476
Прочетох сега за наслетата.... и се зачудих. Нашата педиатърка, нищо не ни лаза за наслето. Не му слагам физ. разтвор, нито му го почоствам по някакъв начин... Дали е пропуснала?!
На вас какво ви казаха относно нослето при първата среща? Когато има нужда да промивате или всеки ден за профилактика?

# 477
Лейди, гола и боса съм по отношение на ваксините. По-логично ми звучи обаче при навършени два месеца да са следващите...

Аз все пак отидох до педиатъра за това хриптене... Преслушаха я, чисти са дробовете. Олекна ми, така се бях притеснила. Обаче се оказа, че съм я облякла супер неподходящо за температурите навън Confounded Дано не се разболее, че ще се гръмна

Бебчо, за нослето педиатърът каза да се капват всеки ден след баня няколко капки физиологичен разтвор и след това да се почисти с клечки за уши с ограничител. Ушите също се чистят всеки ден след баня. Очите пък се чистят с тампон навлажнен с физиологичен разтвор, минава се очето отвън навътре... На мен ми е ужасно тегаво да я мъча с тези "процедури" и пропускам понякога, но явно си трябва...

# 478
За почистването на уши, нос и очи и аз правя както е написала Дарк. Единствено в нослето не бъркам, а само капя по 2 капки физ. разтвор. Процедурата я правим през ден, защото се къпем през ден.

# 479
Уши не чистя, само ако има нещо излязло от тях почиствам ушната мида, но вътре не бъркам. В нослето пръскам морска вода като почне да хрипти т.е. не всеки ден и почиствам с обикновена клечка за уши като вече е излязло почти навън. Очичките почиствам сутрин с преварена вода или отвара от лайка. И с баткото процедирах така.

Общи условия

Активация на акаунт