НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 353
  • 597
  •   1
Отговори
# 450
И аз мажа с Лансинох и на Медела има едно кремче пак без отмиване, та ги редувам.
Чай пия Лактогонен на Лактеса с и без сминдух, харесва ми. Този на Хип, както каза, Ммойра изглежда голяма химия.

# 451
При секцио пак има преглед да .

За зърната Лансинокс ме спаси , безвреден е за дечко няма нужда от отмиване .

В болницата пиех доста чай Лактеса за кърмачки , по магазините има на ХИП ама е химия на гранули , другият повече ми допада но във Варна не го намирам .
И аз не можах да намеря Лактеса във Варна. Бяха ми го препоръчали и го търсих още преди да родя. И после мъжа ми обиколи няколко аптеки и детски магазини, но без успех.

# 452
И аз за зърната ползвах първите дни Лансинокс, вече не ми се разраняват и не го ползвам, въпреки че консултантката по кърмене при която ходих каза, че малката има къса юздичка втори тип и трябва да се резне, за да спре разраняването. Също така ми препоръча чай Лактогенен от билкова аптека Дикрасин (правят доставки), но от утре ще го почна и за сега не мога да кажа дали има ефект 🤔

# 453
Чай/таблетки със сминдух не се препоръчва, ако имате проблеми с щитовидната жлеза. Иначе казват, че са много ефективни. По аптеките има и само сминдух (fenugreek)  на таблетки.
Вили, съвсем никаква кърма ли няма? Как цедиш и нещо излиза ли така?
Ако бебето не засуква добре, разранява зърната и е очаквано да те боли. Виж някой в болницата дали може да помогне, или се обади на консултантите от напк. В кой град си?

# 454
Чай/таблетки със сминдух не се препоръчва, ако имате проблеми с щитовидната жлеза. Иначе казват, че са много ефективни. По аптеките има и само сминдух (fenugreek)  на таблетки.
Вили, съвсем никаква кърма ли няма? Как цедиш и нещо излиза ли така?
Ако бебето не засуква добре, разранява зърната и е очаквано да те боли. Виж някой в болницата дали може да помогне, или се обади на консултантите от напк. В кой град си?
Велико Търново.Ами суче, но минимално, понеже после пак е гладна. Днес идва педиатърката и гледа като кърмя и ми каза, че нямам кърма още и, че бебето ме ползва за биберон и си е точно така 😀. Гърдите ми не са твърди и не усещам мръдучкане, даже са доста меки. Иначе педиатърката казс, че бебето засуква доста добре. Взеха ми крема и започзнах да се мажа този за зърната и чая на Хип, обаче този е билков като обикновенния, не е на гранули. Утре ще проверя за хапчетата, благодаря много за отзивите.

# 455
И двата чая на Хип ги пих с баткото, но нямаха никакъв ефект. Докато се усетя да си взема друг и ми спря кърмата.  Затова сега си подготвих предварително урока Grinning

# 456
Кога се прибира корема ? И кога може да се започнат тренировки?
Много ми е мъчно че не мога да се навра в старите си дрехи.... носех  xs-s, качих 20+ килограма докато бях бременна, не знам сега колко тежа, но със сигурност не съм за размер S 😂 надявам се ссе някога да си влезна в старите дрехи ...
И на мен този въпрос ми е на дневен ред. Аз родих на 14ти октомври. Вярно, бях бременна с близнаци, но не ми беше чак толкова голям коремът. Вчера извадих да пробвам старите си дънки, защото дрехите за бременни са ми големи и ги прибрах. Бях оставила само един широк панталон, който носех първите месеци. Емии.. ще ходя на пазар 😁 Само едни дънки, които преди ми бяха големи и то със зор. Доста ми притискат корема. Стават за разходки, но като седна и не се търпи. Качила съм 16кг, а бях 50кг преди да забременея. В момента съм 55. Тези 5 са в корем дупе и бедра. Нищо не правя, за да ги сваля. Не ми е съвсем комфортно още. Като се преуморя и ме боли коремът. Мисля да изчакам месец два и тогава.

# 457
Момичета, май Лактеса във Варна просто няма, затова не го намирате. Сега разглеждах сайта им и там пише къде може да го намерите:
https://lactessa.com/apteki-koito-prodavat-laktesa

# 458
Поли ,за упражнения след естестествено раждане по правило трябва да изчакаш месец.
Моят корем така се прибра ,че ми залепна за гърба ,ама чак грозно стои Rolling Eyes
Кг са ми същите и даже с кило и половина надолу от преди да забременея ,но мен ми се струпаха и много притеснения с татко- проблеми със сърцето,катастрофа направи и т.н. Пък и забременях извън спортна форма.Ако тръгна нея да гоня ще ми трябват около пет кг още надолу,и минус см в обиколки ,ама едва ли ще се състезавам на тези години с две деца....

Дънки може да не ви стават,защото ханша още не се е прибрал .
Чувала съм 9 месеца тялото се подготвя за раждане ,9 месеца си възстановява формата.
Индивидуално си е всичко според мен ,не знам и кърменето как се отразява -имам приятелки ,които се стопиха кърмейки ,и други,които не можеха да свалят ,докато не отбият .

Мен зърната ме дразнят - много тъмни и големи Confounded Не бяха чак така с първата бременност ,дали ще се оправят ?
Линията на корема бледнее ,ама зърната са ми като на африканка Flushed

Роско вчера имаше криза на рев от колики ,ама днес е спокоен  и пак не почнах капките . Накрая ,като ни връхлетят ще се чудя какво да правя .
Замислям се за Хип антирефлуксно или Комфорт,ама пък и не ми се сменя ....Само се чудя ,акъла не е моят още Open Mouth

# 459
Ние сме на Хип комфорт и съм доволна. Коликите са леки, даваме и инфакол. Ами не ака всеки ден ама си ака. Примерно два дни не беше акал и на 3тия ака 3 пъти 😃.. На мен целите гърди са ми потресаващи 😒 меки и леко виснали. Вярно доста пораснаха ама и преди не бяха малки. А сега са като спаружени, зърната също са под всякаква критика.

# 460
Поли, като спреш да кърмиш, си дай още няколко месеца и може да се оправят гърдите. Гледай да не си спираш кърмата с хапчета. Но това още е далечно, няма нужда отсега да се притесняваш.
Вили, във Велико Търново имаш две консултантки, обади се на някоя. https://www.podkrepazakarmene.com/consulting
Изцеждаш ли по някакъв начин? Ако не, почни на 2-3 часа, след като кърмиш да изцеждаш. Много помага за увеличаване на кърмата, заедно с честото слагане на бебето да суче. Ако нямаш помпа, почни на ръка. И така ще можеш да даваш изцедената кърма вместо ам за някое хранене.
Виж дали при сученето бебето преглъща понякога. Гледай вратлето. Ако преглъща, значи нещо засуква.

# 461
Вили, като чуя педиатър да дава съвети за кърмене и припадам. Обикновено нищо не разбират и аз не бих се доверила грам. За да имаш кърма, ти трябва стимулация. А най - добрата такава е бебето. Почнеш ли да го дохранваш е приключила работата. И за теб, и за него. Ако не се стимулираш по някакъв начин, не само няма да ти тръгне кърмата, ми ще спре.  А на бебето му е най - лесно да си суче от шишето. Доста по - лесно се случват там нещата.
Аз родих естествено и не съм пример, но бебето ми е изключително кърмено. Още от раждането. Коластра преди това не съм имала и капка.
Подкрепям съвета на Веси, ако имаш помпа, ползвай и нея, но слагай и бебето на всеки 2 часа. Сега е малко и вероятно има жълтеница, но дори самото му присъствие там стимулира производството. Hug
Момичета, чая може да поръчате и онлайн от Фрамар. Аз пак ще кажа, че е вълшебен.

# 462
Не съм съвсем съгласна за дохранването. Най-важното е бебето да се е наяло, особено в началото, като няма сила още. Ако суче поне нещо, после добавката постепенно може да се махне.
Все някъде има педиатър, който разбира от кърмене, просто още не съм срещала Simple Smile
Но малко се съмнявам, че точно в този случай бебето суче перфектно. Защото разранява зърната. Това става доста често от неправилно засукване. Увери се, че засуква и част от ареолата. Трябва да отваря широко уста, насочваш зърното по-скоро към горната устна и носа. На мен ми е най-лесно, ако хвана гърдата като цигара с 2 пръста, успоредни на устичката на бебето.
Мисля, че нещо изсуква обаче. Ако нямаше нищо в гърдата, щеше да я пусне и да плаче. Ако доброволно суче, има нещо.

# 463
И аз не съм съгласна че ако дохранваш ще се отбие. Аз в болницата дохранвах. После вдигнах висока температура и 2 дни малката беше на шише от замръзената кърма, а аз се цедях и изхвърлях. После пак беше на шише и на дохранване като ми намаля кърмата. И всеки път с удоволствие си се връщаше да суче.
Ако бебето има жълтеница е изключително трудно да го накараш да суче, а от шише е по лесно. Много трудно се будят от жълтеницата, а и още нямат сили. По добре е да се нахрани, защото не яде ли губи още сили и със сигурност няма да почне да суче ако няма сили да дърпа.

# 464
В четвъртък сме на консултация при педиатър. Малката става на 1 месец тогава. Какво се прави на този преглед освен мерки и теглилки? Ваксини някакви? Имаме препоръка от болницата, където раждах да се пусне ПКК. Много ми е тегаво, че ще боцкат мишлето ми Sad

Общи условия

Активация на акаунт