НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 353
  • 597
  •   1
Отговори
# 435
Шоколадче на контролния след месец от раждането гледат на ехограф матката и на магарето ако е имало епизиотомия /разкъсвания ,дали всичко е заздравяло .
След 3 месеца ми взеха секрет за цитонамазка и микробиология .И хормонални ми пуснаха(не помня обаче какво точно ) ,аз си имах вече два редовни цикъла .

За акането- нищо още не съм давала,на едно и също мляко е Роско от раждането ,но изведнъж от акане на почти всяко хранене ,стана на по два пъти и с напъване и се почна рева и свиването.

Бюти ,аз съм същата ,направо ми се реве в тоалетната ,вътрешния ми хемороид се възпали и кърви ,поне външните никакви ги няма .И е ужасно -спазми ,газове  .Даже микроклизмите не ми помагат ,колко сливи,тиква и киви изядох не е истина .
Според мама е на нервна почва ,и ми вика я вземи рициново масло пък да видиш ....ама знам ли.Срам ме е ,но дори и с клизмата ,която ми направиха преди раждането ,положението беше запечено и повече напъвах в тоалетната ,отколкото в родилна .
Та не мисля ,че е от хемороидите ,моите след раждането си бяха прибрани ,отскоро е проблема с единия  ,след няколко пъти напъване ,и да нямах щях да получа Cry
С щерката получих два ,болеше ,но си ходех нормално по голяма нужда .
Кажи моля те ,какво са ти препоръчали Hug

# 436
Лейди, мерси, очаквах и аз матката да погледне миналия път, но може да е било рано. За цитонамазка и микробиология даже не смея да си мечтая Grinning Каквото прочета във форума и си го пусна, това ще е Grinning

В болницата на третия ден ми дадоха рициново масло. Не знам колко мл беше, но съквартирантката каза, че са ми сипали повечко. А аз го изпих и на гладно. Като ме "удари" това ти ми нещо още след 40-50 минути...едвам се добрах до тоалетната Joy Лошото е, че ме държа до късно вечерта Joy Но бях доволна от ефекта. Взех си и за вкъщи,  че всичко друго бледнее, но не смея да го ползвам. Ще взема да го предозирам, а не искам пак да минавам през това Joy

Другото, което ползвам и си ми е изписано от док, са свещички Цикатридина, но идват малко скъпичко Unamused 22 лв за 10 броя. Но забелязах, че те също ми помагат.

Изака се!!! Joy

Опитвам се да пиша, докато кърмя. Ако знаете как душманската се нахвърля върху зърното Joy то не е скимтене, ръмжене, мучене, извиване на дъга с все зърно в устата и дърпане Scream Joy Мамма миа!!!

# 437
Дарк не взимай рициново като кърмиш . На мен в болницата ми казаха ,че ще действа и на бебчо .. 😅

# 438
М да, все още не мога да свикна с мисълта, че трябва да проверявам всяко едно нещо, което влиза през устата ми... Ирония, нали, но дали?!.. Вчера се въздържах да изям един портокал, щото цитрусовите н'ам си к'во...

Мрънкаме пак и не спим. Викам си, ще я изведа на чист въздух, ма преди това да си взема един душ, че мириша на пор и не мога да се понасям. Ще поплаче малко, но аз ще съм бърза. Ей, богу, такъв рев истеричен... Едвам я успокоих. Кърмя я, но време да се облека нямах... Още не съм се отказала от излизането, но може без кръчмар сметки да си правя...

# 439
Аз зарязах стаята в окаяно състояние само за да се успокои. Чаршафите на земята, дрехите за пране и те. Почнах да оправям ама няма то си е решило че иска да се гушка и зарязах всичко да го гушкам.
Моите шевове също са заздравели май, поне така ми изглежда. Аз пръскам с цикатридина спрей и това е. Много болеше първата седмица епизотомията, вече нищо не усещам 3 седмици от както съм родила. Дани вече е 60см .. роди се 54см. Не дебел, 56 размер му става, но не се закопчава. От 3 до 6 му е голям, но се закопчава по мярка 😃.  На повивалника излезе към 60см , но ние се усъмнихме и го премерихме с метър и се оказа толкова 😂.
За коликите се върнахме на инфакол. Лефакса никаква не я свърши при нас. Иначе 2 дни не беше акал и вчера ни бомбандира 2 пъти, че чак се наложи да го къпем и двато пъти беше се омазал целия чак до гърба.
 Ние сме на АМ хип комфорт, не мога да се оплача от тежки колики. При Дани започнаха на 9тия ден интересува ме кога ще спрат 😃.
За секс не съм и мислила още, май ще изчакам да си минат 40 дни 😃

# 440
Аз да попитам за белега от секциото, кога може да се третира с някакво мазило за белези и на вас какво ви препоръчаха.

# 441
Аз мажа с контрактубекс, 27 ден след секцио съм, но мажа от около седмица.

# 442
Аз мажа с Дерматрикс , изчаках да ми паднат корички където имах и мажа вечер , дават че е много силен . Ще видим колко Simple Smile

# 443
А при секцио има ли такъв преглед на ехограф, понеже нищо не са ми казвали?
За зърната мажете ли се с нещо? Аз още нямам кърма, а и не се хранех в болницата, а педиатърката каза да я слагам на гърда през 2 часа за да ги стимулира, но са много разранени и когато малката тръгне да суче направо ми идва да крещя от болка...много боли..
А пробвали ли сте чайове за кърмачки, понеже тя ми каза, че освен храната и много вода, мога да пия и такъв чай. Дали има ефект?

# 444
При секцио пак има преглед да .

За зърната Лансинокс ме спаси , безвреден е за дечко няма нужда от отмиване .

В болницата пиех доста чай Лактеса за кърмачки , по магазините има на ХИП ама е химия на гранули , другият повече ми допада но във Варна не го намирам .

# 445
И ние сме с колики,предписаха ни биогая и още някакво.Ака вчера на обяд и сега едно хубаво към 10.Обаче помогнаха за коликите-вчера голямо пънене и реване беше,сега е спокоен и си спи.
Аз продължавам сагата със запека- само с натурални неща не става.Ще излизаме после и ще отида до аптеката...просто ужасно е.Солидарна съм с детето ми ахаха.
Моята епизитомия зарасна бързо,нищо специално не съм слагала...лошото са хемороидите които ми се появиха с раждането и сега запека май се дължи на тях.

Честито детенце Алекс!!
Трябва ни отчетна като гледам .
Флутилакс пих по време на бременността и нямах никакви проблеми. Пробвай с него

# 446
След секциото доктора ме гледа на ехограф като ми маха конците.
Това е крема за зърна. Можеш да мажеш след всяко кърмене и няма нужда до го миеш.

Тези хапчета пия за кърма и съм доволна казаха ми ги в болницата.

Или Лактогонен чай на Билек.

# 447
Това е крема за зърна. Можеш да мажеш след всяко кърмене и няма нужда до го миеш.

А този крем има ли го в аптеките?

# 448
Кога се прибира корема ? И кога може да се започнат тренировки?
Много ми е мъчно че не мога да се навра в старите си дрехи.... носех  xs-s, качих 20+ килограма докато бях бременна, не знам сега колко тежа, но със сигурност не съм за размер S 😂 надявам се ссе някога да си влезна в старите дрехи ...

# 449

А този крем има ли го в аптеките?
Да. Има го и в някой детски магазини.
Също и хапчетата за кърма са по удобни от чая ако си сама. Аз първо пиех чая, сега хапчетата и съм по доволна от тях.

Общи условия

Активация на акаунт