НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 364
  • 597
  •   1
Отговори
# 480
Днес май е денят на контролните прегледи Simple Smile и аз бях, гледа ме АГ-то на ехограф, всичко нормално, питах за секс кога може да правим, вика да минат все пак 40те дни, не знам защо. Аз нямах овулация преди да забременея и в питах дали това ще е така и занапред, за да знам как да се пазим, тя каза, че няма гаранция и да не разчитам на това. Обмислям спирала.
Каза да изчакам още месец преди да започна пак да спортувам, значи от новата година ще е.

За нослето - нашата много грухти, нослето и е доста широко, което е бонус, защото виждам всичко вътре Simple Smile Капвам и аз 1-2 капки физ. разтвор и с клечка леко обирам, ако е много насъбрано пръскам Тетрисал, което си е солен разтвор. Очите пак така с тампонче отвън навътре забърсвам и ушите само ако има секрет навън, иначе не бъркам.

# 481
Освен в родилния, ваксина се поставя на втория месец - при нас се пада точно в деня, в който навършва един месец. Имам голям, подробен имунизационен календар, ако някой иска, ще препиша какво пише Simple Smile

Някой да е оправял проблем с подсечено зад ухото? Засега почиствам с вода или физиологичен разтвор и мажа с крем Бочко, след къпане - само със зехтин. Сега най-трудното ми е постоянното повръщане и плюене на кърма. По малко, след почти всяко хранене му се стича, че понякога и докато се храни. Странното е, че ако му давам изцедена кърма от шише, не го прави.

# 482
Здравейте момичета след 21дневен престой в Неонатология сме си вкъщи от от една седмица ,но с храненето е истинско прикючение има моменти в които яде по 30мл и такива които яде по 80мл общо изяжда около 500мл (има дни малко повече има дни и по-малко) храни се по 40-50минути . На кутията на АМ трабва да яде около 100мл. но...  Незнам какво да правя,храним я с най-малката биберона 0 тя се води за недоносени,понеже от време на време се задавя. Някой път когато огладнее яде лакомо,до 30-40мл.и после заспива и идва мъката. Голяма мързелана само спи. Дайте съвет как да се храним?

# 483
На нас ни казаха, че почват от 2 навършени месеца ваксините. На 2 месеца са 6 валентната (синът ми само спеше след нея) и пневмококова (вдигна лека температура и беше кисел). Може да се сложат заедно, може на 2 посещения, в зависмост как е свикнал лекарят. Може да предложат да сложат и ротавирусната ваксина заедно с тях.
Важно - записвайте си мерките от контролните прегледи в картона на детето (някои лекари само мерят, не записват). Ако има някакъв проблем, тези мерки могат да дадат доста информация.
Аз не чистя носа с физиологичен разтвор. Няма нужда според мен, ако няма сополи. Не чистя и очите, ушите ги подсушавам леко след баня.
Какво му е на плюенето на кърма. Аз си държа кърпа да бърша и не ми пречи. Проблем е, ако е на фонтан.
Може да мажеш подсеченото и с ланолин като за гърди. Важно е да го подсушаваш добре след баня.
Клеопатра, честито прибиране. Дано сега бързо се оправи детето. Ти успя ли да запазиш някаква лактация, или ще сте само на ам? Пробвай да смениш памперс като заспи, да побутваш, да гъделичкаш.... Храни по-начесто, ако можеш на 2 часа да я будиш, ще яде 10-12 пъти за денонощието, а не 8 (и със 100ина грама повече).

# 484
На нас ни казаха, че почват от 2 навършени месеца ваксините. На 2 месеца са 6 валентната (синът ми само спеше след нея) и пневмококова (вдигна лека температура и беше кисел). Може да се сложат заедно, може на 2 посещения, в зависмост как е свикнал лекарят. Може да предложат да сложат и ротавирусната ваксина заедно с тях.
Важно - записвайте си мерките от контролните прегледи в картона на детето (някои лекари само мерят, не записват). Ако има някакъв проблем, тези мерки могат да дадат доста информация.
Аз не чистя носа с физиологичен разтвор. Няма нужда според мен, ако няма сополи. Не чистя и очите, ушите ги подсушавам леко след баня.
Какво му е на плюенето на кърма. Аз си държа кърпа да бърша и не ми пречи. Проблем е, ако е на фонтан.
Може да мажеш подсеченото и с ланолин като за гърди. Важно е да го подсушаваш добре след баня.
Клеопатра, честито прибиране. Дано сега бързо се оправи детето. Ти успя ли да запазиш някаква лактация, или ще сте само на ам? Пробвай да смениш памперс като заспи, да побутваш, да гъделичкаш.... Храни по-начесто, ако можеш на 2 часа да я будиш, ще яде 10-12 пъти за денонощието, а не 8 (и със 100ина грама повече).
Давам кърма 1-2пъти на ден и то по 20-30мл.намам повече и то от едната имам повече от другата почти нямам. Препоръчайте нещо въпреки че се съмнявам да имам повече. От този стрес който изпитахме,сега съм по-спокойна,но  не се и храня редовно нямам време за нищо Grinning

# 485
Клеопатра и Даниел заспива на 30 - 40мл , но изяжда по 100мл просто е голяма мъка докато да го нахраним. Той заспива и нищо не помага за събуждането освен да оставя шишето и да го размърдам "уж да го наглася в ръцети си по - удобно". Не го храним легнал а полу изправен. Нищо друго не помага нито щипане, нито гъделичкане. Днес ходихме да го снимат повторно за паспорт понеже предния път не успяхме да го събудим и го снимаха заспал. Днес беше гладен и разплакан, но заспа още с качването в колата. Е като стигнахме пак не успяхме да го събудим... 20 минути го щипахме по бузите, гъделичкахме, друсахме, бърсахме му лицето нищо, накрая изчакахме в колата да се събуди и за 10те минути в които беше буден го щракнаха полу заспал.
И аз нямам вече кърма, направо се отказах.. то си е мъчение за някави 30- 40 мл. Се цедя по 45 минути и то със едни стискания и усуквания. Много ми е криви че нямам ама какво да се прави.

# 486
Аз бих пробвала да цедя още поне поне месец-два, колкото за антителата през грипния сезон. Застраховка, ако някой в къщата се разболее. Иначе и на ам ще порастнат. Може би с кърма също ще успееш да храниш по-често, като се усвоява пп-лесно.
Клеопатра, колко пъти цедиш в денонощието? Имаш ли поне 8, поне 1 от тях през нощта? Ако не, увеличи броя на цеденето. Цеди всеки път и от двете гърди. Може 1-2 пъти в денонощието да пробваш power pumping. Ако бебето засуква от гърда, го сложи първо да суче преди всяко хранене, дори да си мислиш, че суче на празно.
Пий вода, на всяко хранене на бебето си приготви да изпиеш чаша вода или лактогонен чай. Приемай всякаква помощ в домакинството, ако някой предлага (дано някой да предлага).
Свържи се с консултант от напк или пиши в "за дългото кърмене"във фейсбук. Може би ще дадат добри съвети.

# 487
Ох, да ви се оплача. В групата на баткото има варицела и той не я е карал. Онази година имаха ама той не се зарази. Сега като нищо ще я изкара, нали има бебе вкъщи като нищо ще се разболее. Говорих с докторката и тя каза, че излишно се притеснявам. Първо още баткото е здрав. Второ аз съм я карала и бебо е на кърма засега, а от мене била получила пасивен имунитет и до 6 месеца не можела да се зарази с варицела. Ако аз не съм я била карала тогава било за притеснение. То добре звучи на теория ама аз си се притеснявам и се надявам баткото пак да не се разболее. Вече догодина като иска да се разболява.

# 488
Аз разучавах, че в градината имаше варицела началото на ноември точно. Даже да спреш да кърмиш, бебето е защитено около 2 месеца след раждането. А с кърмата увеличаваш срока. Само ще ти е тегаво да се грижиш за болен батко и за бебето едновременно.

# 489
Дано не се разболява, че той като е болен става по зле и от капризно бебе.

# 490
Здравейте, мами!
Имам дрешки за момченце 50-56 размер и бих искала да ги подаря на някого. Който има интерес, моля да ми пише на лично да се разберем как да ги изпратя.
Успех и леко раждане на тези от вас, на които им предстои, а на родилите честито бебчета ❤️

# 491
Весела ,каката ми се подсичаше много зад ушите ,и двете и понякога под мишниците .Точно пък подсечените уши ги имаше чак до четвъртата годинка ...
Дръж мястото сухо,доволна съм от Бепантен за мазане .
Иначе за щерката като бебе преди 5 години бяха изписали крем Здраве и този македонския
http://magazin.aptekastella.com/pavloderm-makedonski-krem-pri-po … -50ml-p-6186.html

Клеопатра ,колко тежи бебчето и на колко сте?
Аз въобще не ги гледам количествата на кутиите ,изчислявам по формула за килограмите му.И пак сме под или около нужното ,но какво да правя .Каката ми беше злояда по рождение ,нея я хранех заспала ,иначе буташе шишето и плачеше .С Росен този номер не минава .То и режим нямаме ,малко като на поискване ,някой път яде на два часа ,друг път на пет  ,поне наддава .

# 492
Весела ,каката ми се подсичаше много зад ушите ,и двете и понякога под мишниците .Точно пък подсечените уши ги имаше чак до четвъртата годинка ...
Дръж мястото сухо,доволна съм от Бепантен за мазане .
Иначе за щерката като бебе преди 5 години бяха изписали крем Здраве и този македонския
http://magazin.aptekastella.com/pavloderm-makedonski-krem-pri-po … -50ml-p-6186.html

Клеопатра ,колко тежи бебчето и на колко сте?
Аз въобще не ги гледам количествата на кутиите ,изчислявам по формула за килограмите му.И пак сме под или около нужното ,но какво да правя .Каката ми беше злояда по рождение ,нея я хранех заспала ,иначе буташе шишето и плачеше .С Росен този номер не минава .То и режим нямаме ,малко като на поискване ,някой път яде на два часа ,друг път на пет  ,поне наддава .

Почти на месец сме,родих на 08.11 2.970кг ,яде около 400-500мл на ден .В момента е 3520кг. Изключително мързелива е яде по 1 час и отгоре малки количества. Сега изяде 20мл и заспа правим и какво ли не но тя си спи. Сега сме на принципа яде малко,ако не оригне до5-10мин.,я оставяме да поспи 10мин и пак започваме опитите с буденето. Има го и другия момент опитахме на режим през 2 през 3 часа не става и не става.Сутринта изяде 70мл. Става ми мъка като дойде време за ядене. Нищо не може да я събуди. Давайте съвети моля ви

# 493
  • Наблизо
Майка ми казва да му защипващ нослето,че да отваря уста.. Не съм пробвала лично,моето е като ламя-сега плавно вървим към 150мл на хранене.Затова и има колики,защото много бързо смуче и влиза въздух.
Аз на твое място бих взела обогатена формула на млякото.

# 494
Майка ми казва да му защипващ нослето,че да отваря уста.. Не съм пробвала лично,моето е като ламя-сега плавно вървим към 150мл на хранене.Затова и има колики,защото много бързо смуче и влиза въздух.
Аз на твое място бих взела обогатена формула на млякото.
И това не действа, какво е това мляко ?

Общи условия

Активация на акаунт