НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 341
  • 597
  •   1
Отговори
# 495
За увеличаване на лактацията мога отново да препоръчам Ricinus communis 5 CH! Много съм доволна от ефекта!
Събирам мнения За и Против слагането на спирала за превенция от бременност. Много се чудя с какво да се пазим, хапчета не ми се пият....
Клеопатра- съвета на конултантката по кърмене беше,да се разсъблече бебето- така се будят най ефективно и я долепяш до твоята кожа. При нас действаше безотказно. Успех!

# 496
При нас най-безотказно за събуждане действа смяната на памперс. Преди процедирахме така: давам й едната гърда, тя посуче малко и се унесе. Следва смяна на памперса и след това й давам другата гърда. Даже през нощта с голяма неохота го сменям, защото след това няма заспиване Sad

# 497
Една приятелка се наложи да дава такова мляко https://bioapteka.bg/product/infatrini-200ml/ Но след консултация с гаатроентеролог. Минусите му са, че може бебето да привикне към него и да не иска друга храна (не се случи при нея) и че е малко скъпо. Може ако детето продължи да не качва, да питаш за направление за гастро и да обсъдите нещата.
Чувала съм за събуждане като мокриш личицето със студена вода. Разсъбличане също е добра идея. Но 10 минути сън ми се струват малко. Аз бих пробвала накрая на яденето да оригна, да сменя памперс и ако не иска да яде повече, да изчакам 1 час и тогава пак.
Изследвахте ли жълтеницата как е? Това може да го прави по-сънливо.

# 498
Една приятелка се наложи да дава такова мляко https://bioapteka.bg/product/infatrini-200ml/ Но след консултация с гаатроентеролог. Минусите му са, че може бебето да привикне към него и да не иска друга храна (не се случи при нея) и че е малко скъпо. Може ако детето продължи да не качва, да питаш за направление за гастро и да обсъдите нещата.
Чувала съм за събуждане като мокриш личицето със студена вода. Разсъбличане също е добра идея. Но 10 минути сън ми се струват малко. Аз бих пробвала накрая на яденето да оригна, да сменя памперс и ако не иска да яде повече, да изчакам 1 час и тогава пак.
Изследвахте ли жълтеницата как е? Това може да го прави по-сънливо.
Докато беше в неонатология я гледа гастроентеролог няма проблем. Вече спи 1.30 и изяде само 30мл и отново не се събужда. Казаха че няма нужда от специална храна.Ще пробвам с разсъбличането.

# 499
Клеопатра ,за вашите кг ми излиза ,че трябва да поема по 540мл мляко .Което пак е относително ,около тези мл се движите .Разделяш мл на.брой хранения -примерно за 7 хранения по около 70-80 мл.
Ако бебчето наддава не мисля ,че трябва да се притесняваш.Пробвала ли си да увеличиш интервала ,на колко часа папка?
Ако нещо все пак те притеснява ,по -добре запази час за гастроентеролог .Ще ти даде най-точни съвети за хранене ,дали се налага смяна на мляко и т.н.С дъщеря ми забавих посещението,сменях млека по съвети на док и биберони и шишета ,нямаше подобрение в апетита ,по -зле ставаше .Всъщност с какво шише сте ?

Мама миа,и аз се чудя за спирала ,чуденката ми е хормонална или обикновена ,май към втората клоня .Чисто психически ми е бариерата - да имам нещо чуждо в тялото ,ама приятелки казват ,че изобщо не се усеща.Док,при която бях на преглед ,също ми каза ,че за раждала жена препоръчва спирала.
От хапчета не съм доволна -подувах се ,пък и с моя разсеян мозък вероятността да забравя  някое не е малка Flushed
С прекъснат полов акт ,фалове не е имало (за разлика от с презерватив),ам знае ли човек ...

# 500
Здравейте момичета! Искам да ви попитам от кога и по колко капки давате Вит Д на бебенцата? Ние се родихме на 30.11! Кърмим се но някой хранения са от Ам защото все още не е много регулярна кърмата. Тя суче но мн бързо заспива, и започва да ме ползва за биберон... бутам, щипкам но почти няма ефект 😕 Дайте някакъв съвет 😬

# 501
Личната лекарка каза да давам от 20 ден по 1 капка. Но това е индивидуално, по-хубаво при домашното посещение да каже точно как да давате.
За кърменето - можеш ли да изцедиш кърма? Ако да, по-добре да дадеш кърма, отколкото ам. Нормално е като е на кърма да огладнява по-често. Вечер може и на всеки час да яде, а после да направи пауза. Не е задължително да чакаш 3 часа, преди да дадеш пак да яде, даже при такова малко бебе не бива да храниш под час.
За ползването за биберон - виждаш ли да преглъща? Ако да, значи си суче, просто е бавно. Ако не те боли, може да пробваш как е, като не ограничаваш времето. Ако те боли, виж засукването, за да не разрани зърната. Успех Simple Smile

# 502
Клеопатра ,за вашите кг ми излиза ,че трябва да поема по 540мл мляко .Което пак е относително ,около тези мл се движите .Разделяш мл на.брой хранения -примерно за 7 хранения по около 70-80 мл.
Ако бебчето наддава не мисля ,че трябва да се притесняваш.Пробвала ли си да увеличиш интервала ,на колко часа папка?
Ако нещо все пак те притеснява ,по -добре запази час за гастроентеролог .Ще ти даде най-точни съвети за хранене ,дали се налага смяна на мляко и т.н.С дъщеря ми забавих посещението,сменях млека по съвети на док и биберони и шишета ,нямаше подобрение в апетита ,по -зле ставаше .Всъщност с какво шише сте ?

Мама миа,и аз се чудя за спирала ,чуденката ми е хормонална или обикновена ,май към втората клоня .Чисто психически ми е бариерата - да имам нещо чуждо в тялото ,ама приятелки казват ,че изобщо не се усеща.Док,при която бях на преглед ,също ми каза ,че за раждала жена препоръчва спирала.
От хапчета не съм доволна -подувах се ,пък и с моя разсеян мозък вероятността да забравя  някое не е малка Flushed
С прекъснат полов акт ,фалове не е имало (за разлика от с презерватив),ам знае ли човек ...
Имаше консултация с гастроентеролог всичко е наред слава богу . Тя изяжда около 400-500 и изключително бавно  яде по 1 час. С шишета на авент сме с най-малкото за недоносени,че напоследък се задавя. Пробвахме нук пак се задавя. Режима е около 2.30 3.00 часа но някой път като изяде малко и настоявам но тя си спи и ще я чакам вече поне 2.30 че тя си спи

# 503
Моля за помощ ... как процедирате с разходките ? Няма и няма със сто зора заспива слагаме го в количката , разбере ли че е в нея .... край рев голям .

# 504
Със сина ми малко се пооправиха нещата, като мина на летния кош и можеше да гледа. Но до след годината не искаше да спи вътре. Ако исках да ходя някъде, беше с раница в добавка към количката.
Можеш да пробваш веднага като го сложиш в количката да почнеш бързо да ходиш, по не много разбит път. От люлеенето може би ще заспи.... а може би не. Успех, разбирам как се чувстваш.
А сложила ли си играчки да висят? Скоро ще влезе във възрастта да им обръща внимание, може да го разсеят колкото за кратка разходка.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 15:12 от vesibu

# 505
Не съм сложила , ще сложа . Не знам как да постъпя излизам извън нерви направо ... голям рев за нищо . Има няколко слънчеви дни за 20 мин да излезем поне .. приемам съвети всякакви.

# 506
Пробвай със слинг, ще му хареса повече според мен. Ще може да гледа, и освен това ще е гушнат.

# 507
Mmoira ,слагай бебчо в коша ,докато сте в къщи Blush Моята щерка си изкара първите месеци ,спяща в зимния кош ,сина ми сега и той често спи там .Съответно ,като го преместя на конструкцията и излезем си му е познато и не мрънка .

С каката обаче ,като сменихме на летен кош се почнаха истериите ,отказах се и я носих с кенгуру докато проходи ,никакви съвети и трикове не помогнаха .

Клеопатра ,според мен е ок детенцето,дайте си време ,ще увеличи количеството .Скоро ще започне да се заглежда и ще може да се привлича вниманието на бебчето с разни неща .Знам ,че е трудно ,но гледай да си спокойна по време на хранене ,малките усещат ako мама е притеснена и още по зле става .Период е най-вероятно ,трудно е ,но ще мине .Според мен увеличи паузите на 3 часа ,може да огладнява и да хапва човече .

# 508
Пробвай да го слагаш в бебешкия--зимния кош да спи през деня. Просто така да свик не. Аз го слагам мпя юнак в коша през деня, когато сме във всеккдневната за да е при нас. Просто изчаквам, докато ми пристигне втората кошара, а то взе че мн му хареса. Спокоен е вътре. Пробвай и ти. Ако пак стане драма ще го кзкараш.

# 509
Mmoira  ако кошчето за кола ти е съвместимо с количката, пробвай с него на разходка. В него им е свитичко и по-комфортно според мен и не се стряскат- съответно събуждат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт