НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 337
  • 597
  •   1
Отговори
# 510
На някой случвало ли му се е на бебето да му се появят мехурчета по челото? На 1 седмица е. Мисля си, че може да е от топлото в стаята, но ще питам и педиатърката

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 17:28 от Вилислава Николова 621077

# 511
  • Наблизо
Моето бебе е с бебешко акне от няколко дни,на три седмици е.Сигурно и твоето е така.

# 512
От претопляне на каката излизаха червени пъпчици .Росен още не съм успяла да го претопля .
Роди се с акне -беши пъпчици с връхче,носа му беше целия(уж значело и че белите дробове функционират Flushed ),към третата седмица му се махнаха ,има тук таме още по бузки и чело .
Замислям се за лосиона Адерма ,който показа mmoira Rolling Eyes

Аз започнах да давам Инфакол ,два дена вече ,още няма разлика ,освен че май се запече.
По колко пъти го давате ?Ние ядем по  6 пъти на ден и преди всяко хранене давам Rolling Eyes

# 513
Малеее Вилислава колко много косичка има бебчето .😱 Иначе и ние имахме такива пъпчици вече взеха да минават, но може и повече да станат, казаха ни че е нормално и ще минат.

Лейди инфакола го даваме през хранене и аз си мислех че се запече от него, но не е ака си през ден просто и то доста. Най - много да ака през два дни.

# 514
Малеее Вилислава колко много косичка има бебчето .😱 Иначе и ние имахме такива пъпчици вече взеха да минават, но може и повече да станат, казаха ни че е нормално и ще минат.

Лейди инфакола го даваме през хранене и аз си мислех че се запече от него, но не е ака си през ден просто и то доста. Най - много да ака през два дни.
Амии с тези киселини дето ги имах, го очаквах 😂

# 515

Амии с тези киселини дето ги имах, го очаквах 😂
Аз киселини не знам какво е. И двете госпожици се родиха с доволно количество коса. Според мен няма връзка. Ифакол давахме 2-3 дни докато подейства. На всяка хранене, ако не забравя естествено. Не я запече - ака си по 3-4-5 пъти на ден.

# 516
И при нас не запече ,ама не подейства .От седмица сме на абоколикен и сменихме пробиотика пък ще видим ... тази вечер малчо отказва да спи.

# 517
Аз в началото давах комбинация от Абоколикен+Експумизан на всяко хранене. Сега съм на комбинация Биоамика+Експумизан на всяко хранене и баткото беше на тази комбинация. И пробиотик давам. Откакто сме на втората комбинация е имала веднъж колики и то на 2 ден след като почнах. Обикновенно трябват 3-4 дни за да се види ефекта от лекарството. Двете лекарства имат различен начин на действие и се комбинират добре. Също така могат да се дават заедно. Баткото също почти нямаше колики. Не знам на капките ли се дължи или просто нямат силни колики.

# 518
С каква храна,храните вашите бебета. Ние сме на Нан комфортис+ пробиотик Панда.Знам,че тази храна е малко по-особена и има пробиотик,но ми казаха да давам и по 1 прахче  пробиотик панда(може би защото до тук беше на 3 антибиотика) От другата седмица започваме и витамин Д на Джеймисън, а за коликите се чудя дали да давам Лефакс(как се дава той,от къде може да го поръчам). И още един въпрос давате ли вода(ние се опитваме със спринцовка,че от шишето се задавя и даваме около 10мл на ден)

# 519
Клеопатра, в твоя случай не бих давала вода. Максимум 1-2 лъжички за изплакване на устата. И без това бебето не яде, а водата заема мястото на млякото.
Малката е на кърма и не давам вода. Батко и я плюеше, докато не го захраних. И реших сега да си спестя упражнението.

# 520
А давате ли вода за изплакване на устата? Педиатърката ни каза да даваме, консултантът по кърмене - не. АЗ и не разбирам какво изплакване е без жабурене Simple Smile

# 521
Някой го беше споменал вече, млечницата се причинява от гъбички. Не може да се появи от нищото. Така че според мен докато не се появят зъбки, няма особен смисъл. Но и не вреди чак толкова. После, като поникнат зъбите, може и да помага.

# 522
Росен яде обикновен Hipp,поръчваме от Англия големи кутии .Като количество - 6 пъти по около 100мл.Някой път 30,друг 60 зависи.Реших вода да не давам ,и без това трудно се храним и ми е дребничък .

С това хранене ми е  мъка-едно дърпане ,огъване ,постоянно нервничи с ръце и дърпа ,стряска се все едно ...и дъщерята беше злоядо бебе,ама малкия се държи като зверче .Вашите бебчовци как са по време на хранене ?
Преди заспиваше и пак беше трудно,но определено го предпочитам пред сегашното положение .

# 523
Аз давам Нан органик.В болницата с това ги хранеха и аз продължих със същото.Вода изпива по 125 мл за 24 часа.Яде по 90 или 120мл на ядене.

# 524
Сияна е на кърма и не знам по колко изяжда, ама наддава. Обикновенно спи докато яде ама след това се буди и няма преспиване. Вода и давам ама тя не я харесва. Чиста вода може да се излъже да глътне 2-3 глътки ама чая от копър направо си го плюеше. Баткото пиеше много вода ама той беше след 2 месец на АМ и освен това лятно бебе. В жегите направо умираше за вода.

Общи условия

Активация на акаунт