Въпрос към семейните татковци - да кажа ли на мъжът ѝ?

• 13 201
  • 363
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Редно е като се действа, преди това да се мисли за последствията. Пример: онези прелюбодейци не са мислили за последствията и виждаме, какво стана.
И тук идва въпросът, защо авторката трябва мисли за последствията от техните действия ? Защо тя трябва да им оправя бакиите ?

# 181
Scream
Плача вече!!
Не техните бакии, собственият си живот!

# 182
Явно в желанието да се отмъсти на любовницата никой не мисли до какво ще доведе. Важно е да се създаде илюзия за възмездие.
Да не говорим, че аз лично се отчайвам от липсата на възпитание и достойнство в някои от предложенията. Добре, другата жена е постъпила зле, но това означава ли, че Авторката трябва да се държи просташки (съжалявам, но за мен е точно така), да падне на нивото и и да разнася случката като махленска клюкарка. На мен би ми било достатъчно обидно, че мъжът ми е постъпил така, за да се унижавам да го разгласявам. Голяма гордост явно са рогата, че всички да трябва да чуят за тях.

# 183
Значи едната има право да спи с мъжа на авторката и всичко е ОК, а авторката няма право да поговори с мъжа й? Защо тоя двоен аршин Simple Smile Да прави каквото иска, просто това не й решава проблема.

# 184
  • Sofia
Scream
Плача вече!!
Не техните бакии, собственият си живот!
Както вече казах, не говоря за отношенията "измамена жена-изневерил съпруг". Това е друга тема.
Става въпрос защо да не кажа на измамения съпруг? Какво ме спира? Защо мисля, че е редно той да знае и т.н.
Тя е решила да му изневери, за жалост е избрала ММ. Еми щом ми се меси в семейството и аз ще направя същото.

Не коментирам решението, което авторката би взела спрямо съпруга си.

# 185
Редно е като се действа, преди това да се мисли за последствията. Пример: онези прелюбодейци не са мислили за последствията и виждаме, какво стана.
И тук идва въпросът, защо авторката трябва мисли за последствията от техните действия ? Защо тя трябва да им оправя бакиите ?
След като се обсъждат евентуални нейни действия, къде изчезва връзката между тези точно действия и последствията им?
Четящите и търсещите отговори, внимавайте на чия глупост вярвате!
Вашите действия определят вас, не някого другиго. Другият се определя от собствените си действия.
Отмъщението е за нещастниците. Доволните от себе си и живота си хора няма на коо за какво да отмъщават. Заети да творят своето, не да унищожават чуждото.

# 186
Авторката иска да си запази златният мъж и е зависима от него. В момента той е виновен и може би по-нисък от тревата.
Дали ако тя вдигне скандала и всички научат, съпругът й няма да го обърне срещу нея? И без това отношенията им са на косъм.
Като съветвате някого не оглеждате ли ситуацията от всички страни или само проектирате себе си и собствените си страхове?

# 187
На мен винаги ми е било чудно, защо се изкарва лош човека, който казва истината, а не тези, които са направили простотията? Значи те изневеряват, но тя излиза лошата, че казва на другия рогоносец. А неверниците са бели и добри. Ами, като не искаш да казват на мъжа ти, че си му изневерила, не му изневерявай - толкова е просто.
Не става дума, че се изкарва лоша ако каже, просто не виждам с какво ще се подобри нейното положение вкъщи. Даже е много възможно да се влоши. Заслужава ли си? Може да са му казали вече, може той да си знае, може да са им такива отношенията, може и той да й изневерява. С какво по-точно е в неин интерес това? Ще му каже и той ще отвърне "Ами, аз си знам, няма проблем!" И тогава къде отива нейното "отмъщение"? Ако ще си отмъщава да отмъщава на шавливия й мъж, а не да си го държи вкъщи.

# 188
луна, извинявай, но никоя жена не е доволна от живота си в първите 3 месеца, след като е разбрала, че мъжът й й  е изневерил Simple Smile Да ти кажа за всеки случай. Защото може да не се сещаш, че тогава жената е бясна или потисната, но не и щастлива и доволна. Щастието идва после Simple Smile

Какво щастие да демонстрира и какъв непукизъм, когато сега ги няма? Хората да не са роботи?

# 189
Не че няма право, просто тогава да не я разграничаваме от другата жена. При тази логика, ако не ни вълнуват възпитание и морал, защо любовницата да няма право да спи с мъж, който я желае?
Едната е достатъчно невъзпитана да спи с мъж на своя позната и нека не се лъжем - нямаше да има тема, ако Мунчо беше се хванал с непозната жена. Авторката да не остане по-назад, а да отиде да се похвали на другия рогоносец? А защо не се съберат направо четиримата, за да обсъдят ситуацията? Ако гледам отстрани, и двете ще ми паднат еднакво в очите.

# 190
Те пък много им дреме как са в твоите очи сега Simple Smile

# 191
  • София
Зрели хора, пък такова инфантилно мислене...
Продължавам да държа на мнение, което съм писала и в други теми - много хора си знаят стоката и нищо ново няма да им кажете. Особено пък ако мъжът пътува доста по работа - огромен е шансът да е напълно наясно каква невярна невеста си има (и на свой ред да не е един верен Пенелопчо, който не поглежда встрани). И ти отиваш с цялото си желание за мъст и викаш - "Жена ти ти изневерява", а той изтърсва съвсем спокойно - "Знам, и кво?". Спрете да смятате, че всички са наивни точно колкото вас...

# 192
Ганьо Балкански никога не приема спокойно такива новини - ще има сеир. По-добре авторката дистанционно да съобщи...

# 193
  • Sofia
Отмъщението е за нещастниците. Доволните от себе си и живота си хора няма на коо за какво да отмъщават. Заети да творят своето, не да унищожават чуждото.
Тук не става въпрос за просто едно отмъщение. Както казах, аз бих искала да знам ако са ми изневерили, за да мога АЗ да преценя дали искам да съм с такъв човек. И след изневяра е нормално една жена да не е доволна от живота си. Но пак повтрярам, аз бих казала не защото съм недоволна от живота си, а защото тя си е позволила да си вре ''носа'' там, където не й е работата.

Tess d`Urberville, аз не съветвам никого. Просто казвам аз как бих реагирала и защо.

# 194
След като се обсъждат евентуални нейни действия, къде изчезва връзката между тези точно действия и последствията им?
Четящите и търсещите отговори, внимавайте на чия глупост вярвате!
Вашите действия определят вас, не някого другиго. Другият се определя от собствените си действия.
Така като ги гледаш тези нещастни женици какви глупости дрънкат наред, дали са щастливи, а?
99% от тях знаят или някога са разбрали, че им изневеряват. Обаче какво могат да направят-нищо. Стоят си на д.то, трайкат си, по-ниски от тревата , защото у мъжо е хшяба и ножа, че и етажа от къщата понякога. Ама ела да ги видиш колко са отворени на чужд гръб.
Да излезе пред строя някоя от вас, която е ходила да каже на живо на другия мъж от четириъгълника, че му изневеряват.
А не само проекто "ако бях аз". Ако беше ти, (която и да си) щеше да ревеш 3 дни и да млъкнеш. После наум щеше да си бълваш пак змии и гущери де...ама наум.

Общи условия

Активация на акаунт