Против акне/пъпки по лицето 9

• 65 789
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,

от дълги години се боря с акнето.  Направих една процедуира Карбонов пилинг и от тогава- вече 2 седмици нямам и една нова пъпка. Кожата ми е доста по-слабо омазнена. Порите и черните точки са в пъти по-малки. Има ефект. Пробвайте.

може ли и след време да дадеш ъпдейт колко време се задържа ефекта от процедурата Wink

Да,  ще се наблюдавам и ще докладвам Simple Smile

# 541
Някой пробвал ли е Даверцин гел? Пише че съдържа еритромицинов циклокарбонат. А Зинерит също е еритромицин. Не знам каква е и голяма ли е разликата между двете, но това гелче ми изскочи докато издирвах Зинерит по онлайн аптеките. Иска ми се да го пробвам, но никак не харесвам кремове и гелове, че все ми правят кир ефект.

# 542
Мисля че и него са го спрели от внос заедно със зинерита. Всичко с еритромицин са спрели тия тъпаци... потърси в някоя аптека, но по добре Зинерита ако го намериш

# 543
Издирвам го под дърво и камък, но няма.. никъде не е останал. Сетих се и за Далацин Т - той е с клиндамицин. Но не знам дали и него не са спрели отдавна.

# 544
  • Sredets/Burgas
Аз силно се надявам, че проблемът с внос на Зинерит е само временен,
защото без него не мога...
Имам сколнност към инфекции...
Една пъпчица да пипна,  ако не се намажа се напълвам...
Последното шишенце което намерих преди две-три седмици
сега си го пазя като съкровище.

# 545
Момичета, пробвайте Скинорен. Малко щипе при нанасяне, но мен ме спаси... такива гадни подкожни ми бяха накацали все една до друга, едната мине, а други две се появят. Бях се отчаяла много, но след почти цяла опаковка (иска се малко търпение докато има ефект) ги изтрепа и не ми излизат вече. Имам разни ситни тук таме, но като цяло... Притеснявах се, че ако спра да го ползвам ще се появят пак, но за щастие още не са. Спрях и ексфолиращите продукти, мисля че и това има значение при мен. Мисля да ги ползвам веднъж-два пъти в месеца ако усетя, че имам нужда или нещо такова.

# 546
В момента има промоция на Ла рош ефаклар серията, в Софармаси. Онлайн 25%, във физическите 15%.
Още в понеделник си заръчах гелче и локалния коректор. Взех си и серума на СВР.
От всичко съм супер доволна и ми излезе 66 лв.
Локалния крем на Ла рош определено се справя много добре. Имах една червена подкожна. Сутринта почти не се ушещаше релеф, само леко зачервяване беше останало. До утре може би ще е изчезнала.
За Зинерита да ви кажа, понеже съм го ползвала, определено ми оправи кожата. Но докато го ползвам. Като го спрях и нещата се върнаха към първичното състояние. Та за мен това не е лечение, а временно замазване на положението. Все пак е антибиотик, не е хубаво да се ползва продължително време.

# 547
Локалния крем на Ла рош определено се справя много добре. Имах една червена подкожна. Сутринта почти не се ушещаше релеф, само леко зачервяване беше останало. До утре може би ще е изчезнала.
Кой  по-точно локален крем?

# 548
LA  ROCHE-POSAY Effaclar A.I. Локален коректор за несъвършенства

# 549
А, цветен ли е?

# 550
Не, но попива по-трудно.

# 551
Днес си купих скинорен, не съм го ползвала, тук доста го хвалите и най-после реших да видя какъв е този крем и като видях активната му съставка веднага го взех, защото се бях засилила да купувам азилаинова киселина на козметична марка и цената си беше доста.. Каква ви е рутината, когато използвате скинорен? Колко изчаквате да нанесете хидратиращ крем? Ретинол ползвате ли си? И нещо, ако се сещате важно ще се радвам да споделите.

# 552
  • София
Някой спомена преди време кой точно алкохол е вреден  в състава ма кремовете...Те са няколко вида алкохоли.Кой точно беше най-кофти?

# 553
Аз лично ползвам зинерит локално ако има пъпки, изчаквам 10-15 минути и върху него слагам скинорена, тъничък пласт. Той матира леко, със суха текстура е. Понякога не слагам нищо отгоре, а ако слагам хидратиращ крем изчаквам още 10-15 минути, но и да не чакаш толкова не е проблем, стига да няма активни съставки в крема. Ретинол не ползвам в момента, не ми трябва, но и не бих, защото скинорена леко може да раздразни кожата, камо ли в комбинация с ретинола.

# 554
Не съм компетентна относно ретинолите, но доколкото ми е ясно попринцип не е проблем да се ползва след киселини (в Скинорен има Азелаинова киселина). Работата е там, че Скинорен раздразва кожата и много зависи според типа кожа дали после ще може да понесе ретинол. Примерно аз на твое място бих спряла ретинолът докато ползвам Скинорен.
Скинорен слагах (откакто се махнаха подкожните пъпки не слагам вече) всеки ден сутрин и вечер (сега са най-подходящите месеци за него, а като са летните месеци мисля, че може вечер само), но държа да отбележа, че имах някакъв опит с други киселини. Като за начало препоръчвам да се пробва петък вечер (или събота) за да се види как реагира кожата и ако има много остра реакция да се разреди мазането примерно през 1-2 вечери по веднъж. Аз направих така - щипеше и не свиква кожата към щипенето, поне моята не свикна - и не видях нещо притеснително, затова почнах сутрин и вечер. Сутрин го оставях за около час и после го махах, тъй като оставя леки бели следи, а вечер чаках да изсъхне преди да нанеса крем.

Пълен списък с кофти алкохоли в козметикатa:
    Methanol alcohol
    Ethanol alcohol
    Ethyl alcohol
    Propanol alcohol
    Alcohol или Alcohol denat (най-често срещан)
    Isopropyl alcohol
    Isopropanol alcohol
    Benzyl alcohol
Линк към уикипедия: https://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol

Възможно е нещо да изпускам но общо взето са това. По-лесно ще ви е да запомните полезните (мастни) алкохоли!
    Cetearyl Alcohol
    Cetyl Alcohol
    C12-16
    Stearyl Alcohol
    Myristyl Alcohol
    Lauryl Alcohol
Линк: https://en.wikipedia.org/wiki/Fatty_alcohol

Общи условия

Активация на акаунт