Против акне/пъпки по лицето 9

• 65 772
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря за съветите, аз ползвам  и киселини и ретинол, просто скинорена е доста висок процент киселина и за това ще действам по-внимателно, както посъветвахте  Wink

# 556
Аз само вечер го нанасям, понеже ми прави кир ефект, а сутрин се гримирам с фон дьо тен. Но от известно време си слагам първо хидратиращ крем вечер и след него само на пъпките слагам Скинорен.

# 557
Защо го слагаш след хидратиращия крем? Според мен така му пречиш да проникне към пъпката и да си свърши работата. Аз понякога ако има свръх възпаление не слагам нищо на местата след като съм сложила скинорен и хидратирам около тях.

# 558
Да, ако се слага продукт за акне се слага след серуми и преди кремове. Даже е най-добре да не се слага нищо отгоре, повечето пъти заобикалях с хидратиращия крем местата, където съм нанасяла Скинорен.

# 559
Днес си купих скинорен, не съм го ползвала, тук доста го хвалите и най-после реших да видя какъв е този крем и като видях активната му съставка веднага го взех, защото се бях засилила да купувам азилаинова киселина на козметична марка и цената си беше доста.. Каква ви е рутината, когато използвате скинорен? Колко изчаквате да нанесете хидратиращ крем? Ретинол ползвате ли си? И нещо, ако се сещате важно ще се радвам да споделите.
Скинорен се започва самостоятелно в началото. Има вероятност от раздразнения при по-чувствителни кожи. Ако след известно време ползване всичко е наред, може да се включи друга активна съставка.
Хидратиращ крем може да се сложи почти веднага след това. Няма значение дали сутрин или вечер се нанася. Ако  се ползват други активни съставки които да изискват специфично време като ретинол (вечер), тогава е по-добре да се ползва сутрин. Разбира се слънцезащитата е задължителна.

# 560
Здравейте,
боря се с този проблем вече 8 години. Страдам от късно акне, появи се за една вечер, директно с 3 пъпки и хлътнали белези около тях. От тогава, кошмарът започна.
Какво ли не съм пробвала, повярвайте. Противозачатъчни, вибрамицин, Роакутан..
Дълги години се надявах да отшуми, но не стана.. Докато преди 3 години, след болките и всичко не издържах и започнах да пия роакуатн.
Имаше ефект, нямах много странични симптоми. За съжаление, година след като спрях приема, т. е преди 1 година пъпките се завърнаха с пълна сила... Сега лицето ми е отново в изходна позиция, боли ме, бузите и брадичката-всякакъв вид белези.
Според мен за моето състояние няма лечение. Андрогенните хормони си правят каквото искат, имам и по горната част на гърба тук таме, всмисъл..не е само на лицето или да е защото се гримирам...
Та, хормоните съм си изследвала, всичко е окей с тях, но аз знам, че някъде там е проблема.
Четох някъде, че ние, с изявеното акне сме наследници на една специфична група пра хора, но кой знае... в този ред на мисли, и баща ми и сестра ми са страдали на определена възраст от акне. но при мен е много по-тежко.
Сега ходя на пилинги при дерматоложката ми. Тъй като съм бременна, няма как да пия лекарства. Бях отказала да пия Роакутан, но мисля отново да пробвам след като спра да кърмя. Тя ми предложи да пия антибиотик, който го няма в Бг, но мисля, че няма да помогне. Като цяло ми каза, че винаги ще си ми излизат... не е особена утеха, направо си е психически кошмар. Това, което говорят за детоксикациите са хубави неща, но когато говорим за кистозно акне... ми се струват реклами

# 561
cherry, много съжалявам.. кой антибиотик ти предлагат да пиеш? Тези пилинги те ти ли помагат? Пиеш ли достатъчно вода, витамини? Момичета, аз спирам епидуо гел .. толкова ми е селен, че жестоко си изгорих лицето.. под очите, бладичката, даже в края на челото където ми започват бебешките коси имам линя червено .. все едно с ютия съм се горила. 😔 Станах още по-зле.. да не бях ходила никъде..

# 562
Не подценявайте детокса. Ако не сте пробвали, спрете всякакви млечни, захарта също. Нека има повече сурови зеленчуци в менюто. Също препоръчвам сок от селъри( целина стъбла) сутрин на гладно.чай от пелин за обезпаразитяване също.

# 563
С какво се храниш, Чери? Попринцип и на мен ми излизат и по гърба и по деколтето (вече почти не). Ограничих някои храни и спрях да си пипам кожата и има ефект според мен. Примерно не консумирам млечни продукти, както и пържено. Даже да ми се случи да ям е много рядко. Сега за сладкото... като че ли не ми влияе, защото имам периоди, през които ям много шоколад, но не ми излизат пъпки. Антибиотиците ще дадат същия ефект като Роакутана - ще ти мине акнето докато ги пиеш и после пак ще се появи. Не се тъпчи с гадости. Голяма вероятност е да ти излизат пъпки от чревни бактерии, затова пробвай с пробиотици.

# 564
със сигирност детокса влияе, но на кожата като цяло. където има пъпки обаче, и то вътрешни, нищо не спасява. антибиотика е миноциклин, когато ми излязоха преди година пробвах детокс чайове, смутита... веднъж бяха спрели да излизат от само себе си, тогава пих противозачатъчни и ги спрях. след месец ги започнах отново и тогава ми избиха навсякъде, по долната част на лицето бяха навсякъде.. една дерматоложка ми обясни, че дори хормоналните да са ти окей, в референтните, някой стойности като съотношение не си пасват и хормона се свързва с мастната жлеза и го кара да произвежда себум. от там насетне, знаем какво се случва.
сега ще се поинтересувам повече за детокса като цяло, това със сока е интересно. най-малкото е полезно за организма. никакво месо и млечни - стоят си. когато излязоха пак миналата година реших да ги елиминирам с детокс,но това си е неконтролируемо. мислиш, че си ок, изведнъж те нападат отново. на вълни е. антибиотика е Миноциклин, не знам дали да го пия, защото отново си е някаква химия.
въпреки това, ще ми е интересно да чуя ако някоя от вас ги е елиминирала с детокс, защото искам да го направя Simple Smile
за козметиката-от всичко пробвано, до момента най ми допада Микса серията.. не е медицинска, но ми харесва. пробвала съм всякакви неща... един съвет-не бъдете агресивни с пъпките. става по-зле. от всички мазила и т. н може да си докарате още. не изсушавайте кожата. понякога, просто измивам и пръскам с термална вода. иначе, както споменах-серията на микса или вашата серия. спокойствие също. при една командировка се опъпчих от стрес за 4 дни...
пробвала съм всички мазила, сега си слагам освен крема и имекс понякога, тъй като леко се изсушава понякога, а той има тетрациклин.
пилингите са страхотни Simple Smile) препоръчвам горещо, кожата се обновява, няма възстановителен период.

# 565
Аз ще помоля да ми препоръчатр някоя мицеларна вода, с която да почиствам вечер примерно. Установих, че от розовата вода св обривам и няма да купувам повече. Вчера гледах водите на Ла Рош, Авен и други медицински марки и реших първо да питам тук. Вие от коя сте доволни?

# 566
Аз не съм намерила мицеларна вода, която да ми се отразява добре. Пробвала съм на Микса и на Авен и еднакво ми изсушаваха и ми правиха пъпки. Грим ли почистваш?

# 567
Аз не съм намерила мицеларна вода, която да ми се отразява добре. Пробвала съм на Микса и на Авен и еднакво ми изсушаваха и ми правиха пъпки. Грим ли почистваш?
Не, аз грим отдавна не слагам или много рядко. Вечер с тампон обтривам лицето, ако не го мия с пяна или гел. Аз даже мисля да си взема такава, която не е от сериите против пъпки, защото наистина пресушават кожата.

# 568
мицеларите хващат мръсотията и я изкарват на повърхността, задължително след почистване с мицеларна лицето се измива добре. аз ползвам на гарниер розовата, или микса. нискобюджетни са и са ок. на нищо от авен не съм доволна, както и от тези на скъпите марки... ако няма грим бих пропуснала мицеларната вода, а вместо нея-лавандулова и то след миене с пяна или гел-предпочитам гела.

# 569
Благодаря. Не ми е спешно. Мога да мина и без мицеларна вода.
Аз пак искам да похваля интензивния гел на SVR със салицилова киселина. Сякаш последно време това е нещото, от което виждам най-голям ефект. Слагам го само върху пъпката и на следващия ден вече е завяхнала.

Общи условия

Активация на акаунт