Косопад Тема 17

• 56 364
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Процедурата е същата  като при мъжете. Бях чела в някакъв форум за присаждане на коса. Проблема е, че трябва да те остригат нула номер. За мъжете как да е, но за жените не знам тоя период как се изтърпява. И трябва да имаш все пак някаква коса на друго място по главата, за да се вземе от там. Ако няма никъде достатъчно, може и да не стане.

# 421
Момичета, а кетозала или низоралът могат ли да дадат и обратен ефект и да засилят косопада, защото ми се струва, че и такива мнения четох преди време?

# 422
Процедурата е същата  като при мъжете. Бях чела в някакъв форум за присаждане на коса. Проблема е, че трябва да те остригат нула номер. За мъжете как да е, но за жените не знам тоя период как се изтърпява. И трябва да имаш все пак някаква коса на друго място по главата, за да се вземе от там. Ако няма никъде достатъчно, може и да не стане.

Все повече започвам да се навивам на нула  номер дори и сега докато мажа с тези ампули.То по-добре да се махне всичко което е рехаво и грозно-така или иначе май ще е по-добре за косата като цяло.
За Турция четох били най-добрите по присаждане и няма да е зле да започна да си събирам кинти ,че е скъпичко.

# 423
Аз съм нула, когато не ме мързи. Bowtie
Има убийствени мацки без коса, ама си трябват и доста женствени черти на лицето. В моя случай ги няма, та ми отне известно време да се възприема като извънземно оттук насетне.

Няколко неща от опит, ако могат да бъдат полезни (плюс, минус, инфо):
+ нанасянето на продукти е наистина улеснено - ампули, масла, серуми не отиват половината по дължините;
+ миене с маски и балсами/сушене/прически - какво беше това?!
+ няма събиране на вълма от сифони, перални, под, дрехи;
+ малко абстрактно, но не маловажно (то важи за цялата косопадна история, де) - възможност човек да се види и опознае отвъд наложените стандарти за красота, да намери самочувствие отвъд преходния си външен вид (тука сме за кратко, красиви - за още по-кратко), да стане по-приемащ и емпатичен и към свои, и към чужди недостатъци/особености;
+ лятото - прохладен рахат;

- това въобще не спира космите от опадване, ако някой си е въобразявал Simple Smile, т.е. с дължини или без, ако основната причина за косопада не е премахната, стригане не помага особено;
- понякога има коментари и погледи, в колкото по-голям град - толкова по-рядко, ама човек трябва да бъде мил към себе си и да се научи да не му дреме от подобни;
- връщането към по-дълга коса е мъка, ако е рядка (понякога и за нормална ва̀жи) - може да изглежда ужасно за дълги периоди и няма прическа, която да скрие това;
- зимата студът е гарантиран... два косъма да има човек - пак топлят;

. трябва пазене от резки движеня край ръбове на шкафове, мивки, смесителите на душа в банята, защото няма омекотяващ ударите слой коса;
. трябва пазене от слънчеви изгаряния лятото;

Всеки усеща за себе си какво е решението, подходящо за неговата натура, разбира се.
Успех и кураж на всички. Flowers Tulip

# 424
Нямаш си на представа колко си права. Ако можех, бих лайкнала всяка твоя дума.

# 425
Аз гледам доста клипчета напоследък с хора, които си присаждат коса, но ми възникват въпроси като този например: присаждането не спира косопада, няма ли риск и присадената коса да падне след време? А при мъжете, след като вече е започнал безвъзвратен косопад, то след време и в други участъци ще опада косата, не е ли така?

# 426
Присадената коса, се взема от зони в които генетично е заложено да не пада - т.е. от зад на главата. Присадената коса си влиза в цикъл като другата. Пада, никне и т.н. За другия ти въпрос не съм срещала отговор....И аз много нещо изчетох и изгледах и от обща култура се позапознах с процедурата. Но лични впечатления нямам.

# 427
  • софия
За трансплантацията не мога да дам мнение... Сигурно се решава въпроса дефинитивно.  Прочетох внимателно предимствата на 0 номера.
Ами.. Не, благодаря! На Шиниъд О'Конър преди 30 години ДА, ама имам  лични впечатления от моя приятелка.. Не и се получи нито вида, нито самочувствието.
Та, накратко.. Хубава перука не е ли по-добрия вариант?!

# 428
Aз пък мисля, че жена с нула номер, трябва да си има самочувствието. Това е смелост, аз адмирирам хората, които не се боят да са различни. С подходящ грим и смяна на стила, може да се получат красиви резултати във външния вид.

# 429
Предимствата на нула номера са супер, просто трябва да ти стиска. На мен не ми стиска. Има една психологична граница която не мога да преодолея. Цял живот съм била с коса до кръста. Дори и сега като поостарях, пак я държа сравнително дълга. Моята фризьорка като ме окепази понякога и ми отнема повече от дължината. Ами не се харесвам. А за мъж присаждането си е най-добрия вариант. Няма смисъл от губене на време с миноксидил и Finasteride ли беше другото. Моя мъж от години се маже с миноксидил. Дето ефект няма, ами още повече му се разреди косата. Ходи по дерматолози, те пък въобще не препоръчват миноксидил. Казват му да се примири. А не може да се реши на присаждане. Казали му че боли, а мъжете на болка не търпят твърде и се въздържа. Иначе 2000 евро не са чак толкова много. Човек като си постави за цел и си събере средства, си струва инвестицията. Но и пак не може да се отлага с години, защото и присаждането е до време. АКо не остане подходяща коса, няма да има от къде да се вземе и т.н.

# 430
  • софия
Трябва, ама не успява всеки...  Както добре знаем, загубата на коса е огромен стрес.. И да се напомпваме колко сме интересни без коса, вместо да си сложим коса (перука) ... Честно, не го разбирам! Само мнение.. И адмирации за тези, които успяват.

# 431
EEE то не че някой парадира с това колко му отива без коса. Има хора които наистина им отива...Има много красиви жени с къси коси. Но нито ми стиска, нито ще изглеждам добре аз лично.

# 432
Относно присаждането - според мен щом има неизяснена причина за косопада или пък е андрогенен, и присадената коса няма да се задържи дълго, ако не бъркам? И присаждане се прави на оголените зони, но като е тръгнала да пада косата, тя ще падне и в други зони след време, тва не е ли някакъв порочен кръг?

# 433
Не съм сигурна какво да отговоря. За това се ходи на консултация и предполагам след разговор с доктор се изясняват тия въпроси. И аз не знам... Четох, че с хормонални проблеми, трансплантация на коса не правят. Вероятно има някакъв минимум изисквания. Кой знае.

# 434
Гледах последно и видеото за присаждане на коса в Турция на "лудия репортер". Той дълго е ползвал миноксидил. Това, което много ме учуди е разликата в цените между България и Турция, в Турция е много по-евтино. Но ще следя сега резултатите му.

Общи условия

Активация на акаунт