Косопад Тема 17

• 56 304
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
И при мен има сърбеж третия ден скалпът след измиването. Обяснявам си го, че омазняването дразни скалпа, но не знам каква е причината да се дразни от естественото омазняване. Дали този проблем го имаме хората, на които също маслата действат още по-зле на косопада?

# 466
  • София
Да, и при мен домашните маски с масла засилват косопада, може би задушават или запушват порите.
Утре ще направя за втори път маската с изстискан сок от пресован чесън и ще добавя малко арганово масло, като най-леко, за да не ми изгори скалпа от чесъна. Но този път без рициново масло и зехтин.

# 467
  • Somewhere in Spacetime
Стана ми интересно за косопада, когато косата е мръсна, защото и при мен се получава. Прочетох, че е нормално. Причината е, че скалпът се замърсява от естествената мазнина, замърсителите от околната среда и козметиката, което възпрепятства кутикула на косата да се изхранва. Затова не е препоръчително да не се мие косата, когато е видимо замърсена, само защото било вредно. Трябва да се набляга на щадящи почистващи средства. Така че няма да се притеснявам и ще си я мия през ден, защото така я чувствам най-добре.
Също така прочетох обяснение защо пада повече коса при миенето ѝ. Това също била нормално, защото при масажиране на скалпа помагаме на космите, които така или иначе ще паднат, да паднат. Предполагам, че подобно е обяснението и за маските с масла - от фрикциите да се получава по-засилен косопад. Ако този засилен косопад продължава и след измиването на косата, това вече е нещо друго. При мен след измиване нямам такъв проблем. При масажиране и изплакване на косата - да.

Прочетох и за билката полски хвощ. Не знам, не помня, дали е коментирана, но помагала за косопада и растежа на косата, защото съдържа силиций.
Ще потърся в аптеките.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 21:40 от Blah Blah Blah

# 468
Тези косми които падат в момента, дефакто са се "отделили" един вид от скалпа много преди да паднат. Едно 2-3 месеца следвайки естесвения цикъл на растеж на косата. Това е във втора фаза, катаген - когато растежът спира, косъмът се отделя и се задържа до себумната жлеза - не е паднал, но и не расте и няма да расте и ще падне в някакъв момент. Следва фаза телоген, когато вече косъма пада, но пък през тази фаза фоликулите започват да се регенерират, подготвят се за новите растежи, започва делене на новите клетки и оформянето на новия косъм. Повечето продукти за косопад реално са с насоченост да удължат активната фаза на косъма която е около 4 години и са разработени да удължат живота на косъма. Лошото при нас жените е, че много фактори влияят - забременяване, бременност, хормони, непълноценно хранене ( в повечето случаи сами си го докарваме с нездравословни диети) и т.н. Та това го написах по повод маслата и падането на косата. Не че маслата предизвикват косопад. По-скоро те подпомагат отделянето на вече "падналите" косми, което се е случило назад във времето.

# 469
Момичета, имате ли впечатления от шампоаните и маските на тайландската фирма Doori?  Видях, че имат серия против косопад.

# 470
  • софия
Да, от lilly, нали? Аз съм доволна от шампоана, маската е много хубава, имам и серума против косопад, обаче той много ми изсушава косата. Има спирт, явно. Пише, че се получава загряване на скалпа и е така. За траен ефект против косопад не мога да кажа нищо.

# 471
  • софия
Но не е тайландска, корейска е.

# 472
  • Somewhere in Spacetime
Чела съм положителни коментари за Doori във Фейсбук. Аз не съм я пробвала. Само съм проверила състава и (доколко помня) е с приемливи съставки, имаше много билкови екстракти.

Аз покрай вас отново започнах с маслените маски. Целта ми е да я подхранвам и да расте по-бързо.

# 473
Да, и на мен ми е странно, когато някой се учудва, че на четвъртия ден косата в корена го сърби, ами намирам го за нормално - това е замърсяване + дразнеща съставка на шампоана.

# 474
Да, на 4 ден и според мен косата е мръсна вече. Но при мен раздразнението е постоянно сякаш, дори и когато е току що измита. Аз 4 дена не чакам за миене на коса. Най-много два дена. После не е мазна, но формата и прическата не ми харесват. Аз всъщност по това се ориентирам дали е за миене.

# 475
Vici75 - Вик, последния път пробвах само с балсам да измия, защото определено не беше мръсна, но аз я исках току що измита. Чудесно стана - 2 пъти с балсам и маска сложих след това. И двата продукта бяха з атънка коса без обеми определено нем и утежника косата. Опитай дали няма да се повлияе добре сърбежа ако премахнеш шампоани за десетина дни.

# 476
Agent-че, имам чувството че много дълго се задържах на професионална козметика (5-6 години станаха) и ми идва тежка. Не знам съществува ли таково нещо, но така си мисля. В момента имам няколко серии и не знам с кой балсам да го направя това дето разправяш. С всеки балсам ли ще стане - имам Марокан оил (хидратираща и за обем), Алтерна, Епруваж, и Кенра лукс оил. Спрях всички мазила за скалп - мазах с Давинес и с на Ланза един спрей за косопад. Редувах ги. Иначе с масла в скалпа бях по-добре, но си строших шишенцето на паркинга (падна ми от чантата докато ровех за ключове из панаира вътре Rolling Eyes) и сега пък с тез карантини няма от къде да си взема, че пак да забъркам.

# 477
  • Somewhere in Spacetime
Сърбеж може да се получи и от парфюмите и ароматите в козметиката. В професионалната козметика има много силни алергени, които попадат в списъка на Регламента на ЕС. При постоянно ползване е възможно да доведат до проблем и при хора без алергии. Просто са дразнещи съставки.

Има специални балсами за измиване на косата, за CGM. Като този например:
Скрит текст:

# 478
vici75, пробвала ли си с Oway за много суха коса? На мен ми действа много добре този шампоан на скалпа.
https://www.arlen.bg/product/9894/hidratirasht-shampoan-za-mnogo … r-bath-240ml.html Имам и маскатаhttps://www.arlen.bg/product/9485/maska-za-suha-i-zapletena-kosa … w-mask-150ml.html. Хидратират добре и двата продукта, без да са нещо изключително за косата, но скалпа го чувствам все едно съм се мила с ментов шампоан - много приятно.
От лосиона на Lanza в зеленото шишенце и аз съм много доволна като действие върху скалпа, не само за косопад, споделяла съм в темата.

# 479
Погледнах сега, но не се предлага в Щатите.

Общи условия

Активация на акаунт