Косопад Тема 17

• 57 610
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
За миризмата е индивидуално.
При мен се усеща само след намокряне сериозно, под душа, и то първото миене след чесъна. Никой не е казал, че мириша на чесън. Питала съм Grinning
Аз смачквам с преса чесъна, увивам в марля и търкам.

# 136
При мен се усеща само след намокряне сериозно, под душа, и то първото миене след чесъна. Никой не е казал, че мириша на чесън. Питала съм Grinning
А има ли ефект при теб

# 137
При мен преди имаше доста ефект, но тази година не видях
Иначе минавам три четири скилидки през преса два пъти и гледам само сока да втривам в корена, че иначе остават едни парчета по косата ми.
Мирише ми косата може би два месеца, но само след баня като е мокра.

Сега си купих корен от репей, някой да каже как се приготвя?

# 138
Koрен от репей си правя аз вече 2/3 пъти. Към 200/300мл вода и 2 с.л корен от репей се варят до завиране и веднага го махам от котлона и оставям 30тина мин да постои и после с памуче нанасям върху скалпа. Останалото слагам в хладилника за следващия път. Мисля, че до 5-7 дена може да се използва.

# 139
А има ли ефект при теб

Има някакъв, но не такъв какъвто ми се иска.
Но аз се боря с косопад на петна и целта ми е да спрат да стават такива.

# 140
Здравейте момичета , Първо благодаря на всички вас споделящи и състояния и експерименти и отзиви.  Въпроса ми е следния - имам себорея придружена със сериозен косопад от година и половина. Чела съм и теми със себероея , но там никой не споменава такъв обилен косопад и съветите не ми помагат особено. Тъй като себореята ми се изразява само със силен сърбеж и пърхот лекарите леко я пренебрегват , че има къде къде по остри случаи ( няма зачервяване и лезии ) , аз пърхота съм го имала цял живот , но такъв сърбеж и косопад какъвто почна от година и половина е някакво чудо . Всякакви изследвания съм си правила и всичко е в норма. Та по темата тук , посъветвайте ме за продукти за косопад  и домашни рецепти  които Не Изсушават прекалено скалпа , защото винаги съм била съм много суха коса и кожа.Има шампоани като този на Rene Furetier енергезиращия , който още след 1то измиване така ми изсуши скалпа и ме засърбя двойно . Благодаря на всички и успех в приемането на състоянието , за да продължим напред към подобряване. Светли празници .

# 141
  • София
sladko, твоя косопад може би е автоимунен щом е на петна, освен ако не е в следствие на някоя гъбичка.Ти с Хашимото ли беше?
Чела съм множество истории на хора с такъв косопад, които се оправят след преминаване на Автоимуннен Протокол като хранене и начин на живот, може да опиташ.

Pisces moon, продуктите за косопад-ампули или лосиони съдържат алкохоли, които са доста агресивни особено към сухи скалпове.Не е задължително всички да ти се отразят зле, но не можеш да знаеш без да пробваш това и онова...
На моята себорея много добре се отрази този спрей https://apteka.framar.bg/30013719/джинджира-пиритион-спрей-100-мл-borola, но той няма отношение към косопада.
Себореята сама по себе си не води до косопад, но когато има косопад често се появява себорея и положението става още по-сложно.

# 142
S.Magnifica, не нямам Хашимото.
Не ми е известно и автоимунно заболяване да имам. В началото на годината, когато открих първото си петно пусках и някакво изследване за това /не помня точното име, трябва да се разровя/, беше отрицателно.
Дерматологът не откри и гъбичка.
Към днешен момент, година след "откритието", голямото петно се е свило повече от половината, но в края на лятото открих ново, по-малко. От всички изследвания само дефицит на желязо излезе, но за това съм писала.
Въпреки, че не съм разказала на много хора за проблема, разбрах за поне 4-5 мои познати, които са имали плешиво петно , без да разберат от какво.

Не съм чувала нищо за автоимунен протокол. Ще прочета.

П.П. S.Magnifica ти като по запозната с железата Jarrow Formulas Ironsorb + Lactorferrin добър вариант ли е?

# 143
  • София
Преди много години на сестра ми и се появяваха такива петна по 2-3, майка ми ги мажеше с чесън всяка вечер директно със скилидката разрезана на две.Повлияваше се изключително бързо и от тогава няма помен, минали са 30+ години.
Ти беше ли изследвала Цинк и Мед?Възможно е и там да е проблема с желязото и феритина.Динамиката на желязото е доста сложна тема, възможно е да е нарушена от хиляди неща, а информацията е доста противоречива.В началото попадах все на статии, в които се обясняваше, че Феритина трябва да е висок, а желязото в средата.Напоследък обаче попадам случайно все на изследвания и статии, в които пише, че средните стойности на Феритин 30-40 и по ниско желязо са много по-добри за цялостното здраве и нива над тези могат да доведат до редица проблеми.
За съжаление не съм ги запазила и не мога да ги споделя, защото завих в друга посока и вече не следя нито феритин, нито желязо.
Иначе аз съм пила точно Лактоферина на Джароу, мисля обаче, че му смениха формулата и сега е аполактоферин, които всъщност се пие от хора с висок Феритин, за да смъкнат нивата му.
Разтърси се по темата, за да не те подведа.
На твое място бих пробвала първо с Ironsorb, но виж и цинка и медта, ако не си.

# 144
Изследвала съм и Цинк и Мед, наред бяха.
Със скилидка чесън и аз мазах, но нямаше толкова бърз резултат. Запълва се, но много бавно. Аз не бързам Laughing, по-скоро притеснението ми е да не стават още.

Лактоферина на Джароу и без това го няма в момента, поне по български сайтове. Точно за Ironsorb си мислех, защото в него има и някакво желязо, да не пия отделно и него. Отделно не знам нужно ли ми е в момента, след като е в норми, и хемоглобин 140 /никога не съм имала над 125/.

Благодаря за споделеното.

# 145
  • София
Интересни неща казваш за феритина. Ще се разровя, че моят е около 20.

# 146
Аз днес ще пробвам маска с рициново масло. Някой да сподели отзив?

# 147
  • София
sladko, Цинк и Мед трябва да са в съотношение 1:1 в идеален вариант, всякакви други вариации могат да дърпат феритина и желязото насам и натам, евентуално.
Но най-вероятно при теб проблема с косата няма нищо общо с железния панел.
Много рядко дефицити водят до косопад, обикновено проблема е другаде.Аз и заради това се отказах да ровя в тази посока.Факт е, че имах спиране на косопада след Лактоферина, но както писах по-напред из темите, Феритина до голяма степен се противопоставя на андрогените и най-вероятно от там съм имала временен ефект.
Моя хемоглобин е 150, хематолога изпадна шок Grinning но аз съм пушач...

The Catcher in the Rye, разрови се.Последно помня, че момичетата в темата за Хашимото бяха пускали статии и изследвания, които свързваха високия Феритин с инсулиновата чувствителност и ИР, ако не се лъжа.На немски бяха, ти поне го владееш Simple Smile

# 148
Ето ги:
Мед - 1081.0 при стойности 680-1690
Цинк - 16.2 при стойности 9-18
Не знам дали са идеални Simple Smile

И аз започвам да мисля, че не е от желязото. Но не знам какво друго. Всъщност напоследък май спрях да се тормозя особено.

# 149
  • София
Ако ти е любопитно да им видиш съотношението, трябва да ги обърнеш в една мерителна единица.Има такива програми в нета.Спомням си, че бая си поиграх докато сметна моите Grinning

Общи условия

Активация на акаунт