Косопад Тема 17

• 56 344
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
Трябва, ама не успява всеки...  Както добре знаем, загубата на коса е огромен стрес.. И да се напомпваме колко сме интересни без коса, вместо да си сложим коса (перука) ... Честно, не го разбирам! Само мнение.. И адмирации за тези, които успяват.
Напомпване?! Умряха ми кокошките от смях.
Тук не сме в тема 'за' или 'против' татуировки или нещо подобно измеримо по абсолютната свобода на избора. Тук сме в тема за взаимопомощ срещу конкретен проблем, обменяме информация, обсъждаме стратегии за действие от леките до тежките му случаи. Огромна част от това, което го прави проблем, са мнения като това - на неприемане, осъждане, осмиване на нечия стратегия да запази спокойствието и разсъдъка си. Честно ви казвам, едно от нещата, които най-много ме натъжават, е жени срещу жени. Никой не печели. А да не подкрепиш приятелка (не някоя си Стойна от форума) и вместо това да я коментираш негативно - ето, че има и по-лоши неща от косопада. Но не са върху главите, а в душите. I rest my case. Bowtie
 Та, бъдете здрава и дано не се налага да стигате до този избор.

Иначе перуките са вариант, но не са отговорът за всеки. Няма да изброявам плюсове и минуси, току-виж пак някой решил, че нещо се опитвам да му налагам, вместо да споделям информация.
Както казах - всеки знае за себе си решението и също - има право да си го смени, без заверка и печат от околните.

По темата за трансплантацията - мисля, че има логика само в случай на андрогенен косопад. Да се вземат устойчивите на влиянието на DHT фоликули от донорската зона и да се присадят в засегнатите участъци. А не всеки има добра донорска зона (примерно - хората с дифузен косопад нямат, бил той и андрогенен).
Мисля също, че оригиналната коса в засегнатите участъци нищо не я спира да продължи да пада. Май така или иначе препоръчват употреба на миноксидил след операция за максимално запазване на резултатите.

# 436
С цената на миноксидила се спекулира ужасно. Тук в Щатите от 15 до 30$.

# 437
  • софия
Страшно грешно тълкувание на мнението ми! Няма да се оправдавам. Подкрепям и ще подкрепям и приятелите си, и "Стойните" от форума, но това рядко е достатъчно за самочувствието им, защото страдат от загубата на косата си и не  се харесват така.
А аз самата съм носила перука в един период и за мен това е избор!

# 438
Окей, разбрано, нека е така, но подборът на думи има отношение към тълкуванието.

Никой никъде не е твърдял, че едното или другото автоматично оправят самочувствието. А че на човек насред цялата гадост му е дадено предизвикателството да преосмисли нещата и, понякога почвайки от нулата, да си ги изгради наново върху устойчиви основи. Отнема време, процес е, не задължително с крайна точка, но го намирам за положително. Здравото самочувствие няма как да окапе заедно с косата или да изчезне с поява на бръчка и т.н. Иначе да лягаме да умираме, кой на 20, кой на 50... който където го застигне грозотата.

С нищо, което съм казала, не омаловажавам емоционалното опустошение на проблема.

# 439
Още малко и ще режа аз. Принципно ако сваля едни 5-7 кг. и слагам грим късата коса се търпи. Ирония е в момента на какъв хал съм, а само преди няколко години 2 подред режа коса 60см. за акцията на магама. Беше супер гъста тогава, сега е останала 1/3. Участъците са точно като при мъжкото оплешиявяване... Грозна работа. Да... Скоро наистина ще режа. Нула няма да е, но нещо такова...
Допълвам се. Може пък съвсем да я мина с машината. Бих ходила с такова. https://www.bonhats.com/%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 01:06 от valeriq.k

# 440
Момичета, не са лъжете - трансплантацията на коса не е опция за жени. Казвам го, като една от вас, с проблем от години, изчела всичко по темата за последните 20год. Ако този вариянт работеше, отдавна да съм събрала сумата и да съм си решила проблема. Всъщност, убедена съм, че няма жена, която, ако имаше решение да не направи и невъзможното да събере сумата. А и повечето от нас, особено, ако проблемът е от години, сме измазали поне по 1-2 нови коли на главите си. При мъжете тази опция работи, и е сполучлива, защото има ясно дефинирани зони, в които фоликулите са чувствителни към дехидротестостерона и такива, в които не са. Затова, при взимане от тила и присаждане на темето, новата коса ще се задържи. За съжаление, при жените, ако косопадът е андрогенен (само той е нелечим, за да оправдава една трансплантация), обикновено всички фоликули са чувствителни към хормона и се наблюдава едно общо разреждане на косата. Въпреки, че най-осезаемо е разреждането отпред и отгоре на главата, за съжаление и космите ни отзад, на тила са чувствителни, в една по-лека степен и пак ще паднат, макар и по-бавно, както и ще изтъняват. Аз се бях замислила за присаждане на изкуствена коса - така наречените биофибри, но за съжаление, при тази процедура рискът от инфекции е много голям и не случайно е забранена в редица държави.

# 441
Здравейте! Препоръчате ми добър дерматолог за косопад в гр. Плевен.  Ще ви бъда благодарна. Успешен  ден

Чесъна е оправията, убедих се. Две седмици стриктно преди миене от отварата чесън + ракия + жълтък + мед + свинска мас, докарах на ресане по 1 косъм. Последно направих рициново масло + бадемово + мед и жълтък. Вече какво ли не опитвам. Пия и витамини Алайв. Не знам кое действа, но за чесъна съм убедена, имам и нов растеж.
  маската с чесън преди измиване с шампоан ли използвате и колко време  стоите с маската?

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 10:59 от bubanka

# 442
  • София
Здравейте! Аз съм на 35, косата ми винаги е падала доста още от тийнейджърство, особено при къпане, но понеже беше обемна и средно гъста, не обръщах внимание. Никога не е била боядисвана, ползвах преса за изправяне 1-2 седмично, но от години спрях. Не съм раждала. За съжаление с времето косата ми значително изтъня, загуби много от обема си, особено на върха, отзад, и застава супер зле където имам въртел отзад (cowlick).

Дерматолог ми пусна изследвания, вкл. ЩЗ, всичко беше наред, само вит Д на долна граница. Важно е обаче да спомена, че полови хормони никога не съм изследвала, но и цикълът ми е редовен. Чувала съм, че болни зъби също могат да са причината, но всичко е наред с тях.

Сега по време на изолацията и на мен ми хрумна мазането с чесън. Пресовах 10-12 скилидки чесън, прецедих го през марля, добавих лъжица зехтин и лъжица черно рициново масло от Ямайка и после със спринцовка го приложих директно в корените. Увих в найлон и кърпа, стоях 2 часа и измих, не успях обаче добре да отмия маслата и стои малко мазна. Ще го правя 2 пъти седмично, поне да има полза от тази изолация. Не ми пука за миризмата, отчаяна съм и съм готова на всичко, за да спре косопада.

Иначе 2016 ползвах ампулите на Виши, спряха косопада от раз, беше страхотно усещането, но когато свършиха 3-те месеца, бързо всичко се върна по старому. Скъпи са, затова се надявам на чесъна, толкова положителни отзиви има. Ще споделя и аз Simple Smile

Отварата с репей също пробвах поне 10-12 пъти в размките на 2 месеца. Да, дава резултат, но сякаш само в деня след нанасяне. Бонус е обемът, който постига, не мога да отрека. Но трайно не ми е помогнала...

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 00:37 от restless

# 443
Момичета, тази Джинджира ли спомена някой, че използва?

Как се прилага на косата, насочила съм се към този вариант, т.к. ми се появяват сърбежи ден след като съм си измила косата. Не знам на какво се дължи.

# 444
  • Somewhere in Spacetime
Измивайте първо маслата с балсам за коса, после с шампоан. Simple Smile

# 445
Restless, два пъти седмично ми се вижда много. Има шанс да се засили косопада от  механичното триене на косата при втриване на сместа и при измиване. Ако искаш - пробвай да замениш зехтина с не толкова мазно масло като например кокосово. Аз виждам значителна разлика в усещане и измиване ако ползвам само кокосово и чесън, или и зехтин.

# 446
  • София
Restless, два пъти седмично ми се вижда много. Има шанс да се засили косопада от  механичното триене на косата при втриване на сместа и при измиване. Ако искаш - пробвай да замениш зехтина с не толкова мазно масло като например кокосово. Аз виждам значителна разлика в усещане и измиване ако ползвам само кокосово и чесън, или и зехтин.

Zigizagi, аз слагам и рициново масло, което е наистина много мазно и по-скоро да не добавям друго масло освен него, зехтина сякаш е ненужен. Иначе аз нанасям сместа със спринцовка и няма силна фрикция. Виж, при отмиването доста коса падна Sad

Иска ми се 2 пъти седмично, за да използвам периода на изолация и да направя ударна доза срещу косопада. Сега от 1 път веднага има осезаемо подобрение, много по-малко пада.

Но и трябва да внимавам да не предобря манджата, както се казва Grinning

# 447
ХОРМОНИ/HORMONES
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
fT3       4.10       pmol/l     3,1-6,8   
TSH+fT4                     
     TSH              ulU/ml    0,27-4,20   
     fT4       16.17       pmol/l    12-22   
TAT+MAT                     
     anti-Tg /TAT/       46.31       IU/ml    0- 115   
     anti-TPO /MAT/       19.17       IU/ml    0- 34.0

Ето и моите стойности на хормоните. Свободният FT3 ми е на долната граница, както и антителата.  Тук изчетох много в тази тема и в повечето случаи пишете че щом са в нормите ендокринолозите не изписват медикаменти. Въпросът ми е щом не са ви изписани медикаменти с какво достигате оптималните стойности на хормоните на щитовидната жлеза?
Направих си изследванията, защото и на мен както и на вас е силен косопада и имам места (малки) но и без коса за жалост Sad. Записала съм си час и за дерматолог

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 13:31 от ваня йорданова 664322

# 448
Някой пробвал ли е с отвара от бръшлян? Прочетох една рецепта да се впръсква отвара от бръшлян в корените след къпане и момичето твърди, че още на първия месец ѝ е поникнала нова коса, но ме притеснява че бръшляна е отровен.

# 449
Здравейте. Някой ползвал ли е от този турския шампоан с чесън и дафинов лист, и би ли дал отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт