Косопад Тема 17

• 56 336
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Мои близки ползваха турски шампоан с чесън - нямаше ефект.

# 451
Здравейте!
Прочетох частично 16-та тема... Не получих изцяло отговорите, които търсих. Извинявам се ако сте ги обсъждали и съм пропуснала!
Родих преди 3 месеца и от там се засили проблема, през бременността също имах косопад, но не толкова обилен. Сега като си мия косата не мога да си видя сифона после... По препоръка на майка ми и свекърва ми направих маска с много чесън преди 3 дни, като първия ден нямах нито 1 косъм, а след това всичко си беше постарому. Единствено остана ужасната смрад на чесън до ден днешен. Имайки предвид, че кърмя, предполагам, че причината за косопада са хормони и липса на витамини. Хормоните обезателно отказвам да пипам, но витамини съм склонна да пробвам дали ще помогнат. Четох смесени мнения за геритамин... Вие какво бихте ми препоръчали?
Видях мнение за корен от репей, не за първи път го чувам, така че и това ще опитам.
Относно шампоан - на няколко места прочетох за шампоана на здраве, ще го опитам и него. Някой доволен ли е от друга такава козметика?
Проблемът е от скоро и не ми се иска да мятам стотици шевове по козметика, естествено ако не спре с по-леките и евтини мерки, ще се обърна към "тежката" артилерия.

Една дама беше казала, че е направила маска с газ, мас и оцет, но след това не видях отзив - ако четете, моля, споделете ефекта!

Благодаря за отделеното внимание, извинявам се за дългата публикация. Simple Smile

# 452
  • Somewhere in the World
Здравейте. Аз успях да овладея косопада ми с шампоан Милва с хинин и кофеин, през ден ползвам лосион на здраве форте против косопад, два пъти седмично правя маски- или се омазвам с леко затоплено кокосово масло и стоя 2-3 часа увита с найлон и кърпа и другото е маска с жълтък, 2 лъжици зехтин и масло от жожоба.За да отмия по-добре маслата, първо слагам балсам/ в момента ползвам Пантен за увредена коса, но балсама май е без значение - това го прочетох тук/ и след това шампоан. Приемам витамини за коса, кожа и нокти на GNС и промених режима си на хранене без сладко и въглехидрати... е, в последно време съм се поотпуснала с хапването, но определено това е работещото при мен.
Успех на всички момичета Simple Smile

# 453
  • София
Някой пробвал ли е с отвара от бръшлян? Прочетох една рецепта да се впръсква отвара от бръшлян в корените след къпане и момичето твърди, че още на първия месец ѝ е поникнала нова коса, но ме притеснява че бръшляна е отровен.
Аз съм използвала бръшлян преди години при сезонен косопад. Обливах косата с отвара след измиване. Мисля, че е доста популярна рецепта. И сега бих правила за подсилване, обаче няма от къде да се снабдя с бръшлян (не открих в нито една билкова аптека).

# 454
  • софия
Ами наберете си, излезте нелегално (или изчакайте да мине карантина та!)  в някой парк... Но наистина е отровен, така, че внимателно!

# 455
  • Somewhere in Spacetime
Бръшлян съм ползвала преди много години. Имаше ефект. Купувала съм листа бръшлян от аптека или от билкова аптека. Всъщност съм ползвала и чемерика, и коприва, и какво ли не.
Само чесън не съм.
За чесъна съм чувала, че помага при окапване на косата при гъбична инфекция на скалпа. Имах познат с такъв проблем и така го разреши.

Косопадът след раждане е хормонален. Сам спира, не се повлиява от друго. Трябва да се наредят хормоните отново. При мен започна на 3-я месец след раждането и също беше много, много силен. Знам колко е страшно... и аз се бях притеснила. Аз обаче през бременността нямах косопад, дори този, който боря от анемията. Изобщо бременността е чудат период - едни се борят с акне, а на други им се изчистват лицата... Всичко е възможно.

Да споделя, че ефектът от тоника, който използвам, продължава. Доволна съм. Пада нормално количество коса при  сресване, няма косми навсякъде и като прокарам пръсти през косата, не ми остават косми между пръстите. Единствено след боядисване има повечко косми по сифона.

# 456
Може ли точна рецептата за бръшляна? Имам много по оградата.

# 457
  • София
Има ли и други, които забелязват засилване на косопада със замърсяването на косата? Т.е. ден 1 и 2 след измиване - не много паднали косми, но постепенно ден 3-4-5 косопада се засилва?

# 458
Да, при мен е така. Докато е чиста косата падащите и падналите косми са по-малко. Вече като наближи да се мие, почва двойно да пада. Но обяснение не съм срещала някъде защо така.

Аз не мога да се отърва от сърбящ скалп. Нито имам пърхут, нито някакви зачервявания. Стилизанти не ползвам. Взех си низорал за раздразнен скалп. Вече се мия 3-4 пъти и ефект няма. Ако отида на доктор ще ми препоръча Низорал пак съм сигурна.

# 459
  • София
Аз също имах сърбящ скалп, докато ползвах масовите шампоани като Гарниер, Лореал и подобни. Винаги към ден 3-4 почваше да ме сърби много, особено основата на скалпа.
После минах на безсулфатни и разликата е голяма. Сърбеж няма. Сега ползвам шампоан на Shea Moisture - Baobab and Tea Tree (low porosity hair) или Алпецин срещу косопад и пърхот. Алпецин има сулфати, но не ме сърби от него. За съжаление не ми помага срещу косопад, може би за пърхота е ок.

# 460
ооо,  аз сам професионална козметика за коса ползвам. Но гаранция няма. Възможно е и силни да ми идват. Но пък няма пърхут или люспене, зачервявания, пъпки някакви.

# 461
Може ли точна рецептата за бръшляна? Имам много по оградата.

2 пълни шепи бръшлян в 1.5 литра вода. Вари се 30 мин и после се захлюпва и престоява 12 часа. Съхранява се в хладилник и се впръсква в корените след измиване.

Тази намерих аз  един форум и заради нея питах тук дали е безопасно да се ползва бръшлян. Момичето там беше писало, че на първия месец започва да никне коса.

# 462
Скрит текст:
Да, при мен е така. Докато е чиста косата падащите и падналите косми са по-малко. Вече като наближи да се мие, почва двойно да пада. Но обяснение не съм срещала някъде защо така.
Аз не мога да се отърва от сърбящ скалп. Нито имам пърхут, нито някакви зачервявания. Стилизанти не ползвам. Взех си низорал за раздразнен скалп. Вече се мия 3-4 пъти и ефект няма. Ако отида на доктор ще ми препоръча Низорал пак съм сигурна.

vici75, и аз бях така, без пърхут, но сърбящ скалп. В темите за косопад някой похвали един концентрат на Роза Импекс, купих го без никакви очаквания, просто за проба, то и почти за без пари беше, около два лева мисля. Сега гледам, цената му е скокнала. В  тая тема се похвалих, буквално за две мазания престана сърбежа, след доста време, като го усетих, пак масажирах не целия скалп, само мястото, където го усещах. Така си стои почти пълна опаковката, но го държа за зор заман както казват. Simple Smile  Та, ако решиш, пробвай! Ако вече не си, де.

# 463
labrex, много благодаря за предложението, но не съм в БГ и няма как да си го набавя за съжаление. Но ще си го запиша, евентуално при посещение в БГ или по колети мога да помоля нашите да ми го пратят и аз да го имам за черни дни. За момента продължавам да търся нещо друго. Точно Кетозал ползвам за сега, но ефект не усещам.

# 464
Има ли и други, които забелязват засилване на косопада със замърсяването на косата? Т.е. ден 1 и 2 след измиване - не много паднали косми, но постепенно ден 3-4-5 косопада се засилва?

И при мен е така.
Аз отскоро имам сърбеж на 2 ден някъде започва. И мисля че започна от едни ампули които ползвах против косопад.

Общи условия

Активация на акаунт