Косопад Тема 17

• 56 223
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
  • Somewhere in Spacetime
Погледнах сега, но не се предлага в Щатите.
Oway ли?
 Тук продават и доставят до Канада и САЩ

# 481
Вик, аз мих с обикновен, неспециален, сега ще ти покажа с какво наклепах! Логиката ми беше, че ако сложа богат балсам за боядисана коса върху неизмита със шампоан такава може да дойде прекалено богат и тежък. А моята косица така и така е тънка и клепва като препикано мушкато при намек за богата маска/балсам.
Съгласна, че профи козметиката е не е точно образец за мека и безвредна.

1. Matrix Biolage R.A.W. Uplift Conditioner
2. Matrix Biolage R.A.W. Uplift Re-Bodify Clay Mask with ginger and kaolin clay builds body for flat, fine hair

# 482
Ааа, тия мога да ги намеря без поръчки и специални доставки. В хранителния магазин до нас ги има. Освен да закупя сто и първото шише козметика Simple Smile Моята коса също е тънка, не се заблуждавай по снимки. А и както е и дълга, натежава и съвсем ми залепва за скалпа.

# 483
Не купувай без нужда, просто пробвай с някой балсам за обем! Слагаш щедро количество и търкаш силно кожата на главата с възглавничките на пръстите, трябва си физическа фрикция! Поне 2 пъти търкаш по няколко мин и плакнеш. При мен някои бои дават такъв раздразнен и сърбящ скалп също и фактът, че правя корени на 3 седмици хич не ми помага!

# 484
Аз балсам рядко използвам, но ето този на Syoss си го купих от любопитство и наистина не утежнява косата.

# 485
А как се сресваш без балсам? Аз ще се изпоскубя ако не сложа

# 486
Не се реша вкъщи Simple Smile Аз вече от сресване се страхувам.

# 487
Здравейте, до сега не съм обръщала внимание, напоследък ми прави впечатление, че косата ми е доста рядка в тази област, като прекарам пръсти също е осезаема разликата, косата ми е тънка, но нямам засилен косопад, какво бихте ми препоръчали.

# 488
  • Somewhere in Spacetime
Връзвате ли косата си на опашка или стегнат кок?
Възможно е от опъването на косата да се получи така.

# 489
Аз съм на бананки от 5-6 години. Ластици повече не ползвам.

# 490
Често казано, през 80% от времето съм с вързана коса, най-вече с гумените ластици пружинки, но явно дават ефект... все пак какви са вариантите да се “сгъсти” косата в тази зона? Разбира се, ще органича и връзването на косата..

# 491
Здравейте! На 27 год. съм и от години косата ми пада. Стана на половина от това, което беше. Пробвала съм какво ли не, обиколила съм всички лекари, но всички казват, че няма причина да ми пада, но ......  Косата ми е чуплива и не ходя често с вързана коса. Може те ли да ми препоръчате нещо изпитано и с положителен ефект?

# 492
  • Somewhere in Spacetime
Често казано, през 80% от времето съм с вързана коса, най-вече с гумените ластици пружинки, но явно дават ефект... все пак какви са вариантите да се “сгъсти” косата в тази зона? Разбира се, ще органича и връзването на косата..
Масаж на скалпа - сух или с ампула, тоник, лосион за коса. Вече зависи от бюджета - има в аптеките и евтини, и скъпи. По-назад в темата момичетата похвалиха марки от професионалната козметика.
Също така може да правите маслени маски с базови и етерични масла - рициново, бадемово, конопено, кокосово, розмарин, джинджифил, черен пипер. Ако не сте ползвали етерично масло, първо направете тест за алергия. Нищо, че са натурални съставки, етеричните масла са силен алерген. Спазвайте безопасни пропорции за разреждането им в базово масло.
Етерични масла съотношение към базовото масло
Може би е добре да връзвате косата си с шнола.

# 493
Мен ме боли скалпа когато си връзвам косата и когато я премятам насам-натам. Връзвам я само на хлабава опашка ниско долу и никакви кокове колкото и да ми харесват. Frowning1

# 494
Като се е отворила тема за връзването на косата - има значение според мен.  Преди дори спях с вързана коса, сега се старая да не я връзвам и мисля,  че има щадящ ефект.  Не че решава проблема, но поне е част от грижата срещу косопада.

Общи условия

Активация на акаунт