Косопад Тема 17

• 56 217
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
  • Somewhere in Spacetime
Да, да, определено има. Аз също много носих косата си на опашка. Харесвам дълга коса, но много ме изнервя да ми пада пред очите, лятото ми е горещо...
Сега косата ми не и дълга, до раменете е, защото следродилният косопад ми докара сериозна загуба на коса и имам нов пласт коса, поникнала след него, който чакам да се изравни с останалата. В момента е около ушите. Косата ми е чуплива (типичен пример за wavy hair - права до пубертета, чуплива след това и с ужасен фриз...), косъмът ми е тънък и не ми стои добре на пластове. Отгоре става чуплива и със силен фриз, а отдолу - права. Вече не помня кога за последно съм я носила с чупки. Винаги я изправям с четката. Замислила съм да пробвам да я оставя чуплива, щом като се изравни и да пробвам CGM, но с продукти за чуплива коса, което малко ме затруднява, защото откривам само за къдрава (кремове и пр. за къдрици), а на мен са ми силни. Ужасно наказание е този вид коса ... Такива надежди имах да се изправи сред бременността и хормоните. Уви, намам този късмет!
Съжалявам, отплеснах се. Та, сега я нося на кок с шнола или пак с шнола защипвам двата кичура на тила, за да не ми пречи. Не усещам напрежение в косата. Много сериозно към приела да се грижа за косата си вече.

# 496
Като се е отворила тема за връзването на косата - има значение според мен.  Преди дори спях с вързана коса, сега се старая да не я връзвам и мисля,  че има щадящ ефект.  Не че решава проблема, но поне е част от грижата срещу косопада.

Има да определено. Аз също винаги я носех вързана и спах вързана. И много ме болеше главата затова реших да спра да я връзвам. Правя си кокче и защипвам с шнола или щъркел. Вечер я пускам. Винаги съм ползвала четка, минах на гребен. И определено има лек положителен ефект. Моята коса е нито къдрава нито права, чуплива и с много обем. 🤷 Абее отвратителна. Расте сравнително бързо, но много много цъвти.

# 497
  • софия
Понеже не се е отворила, да отворя аз тема за стилизанти те. Макар, че ползвам такива от висок клас, смятам, че и те допринасят за косопад. Също и непрекъснатото въртене с четки, сушоар, за да прикрием тук- там.
Аз вече споделих, за частичната перука, която носех и това даде отдих на косата и от боя, и от тях.
Не знам дали си внушавам,  обаче, но след спиране на еукапила, пада  по някой косъм.

# 498
Здравейте, при мен има ефект маска с утайка от кафе. Мажеш, стоиш колкото може повече и измиваш както обикновено.

# 499
Аз вече споделих, за частичната перука, която носех и това даде отдих на косата и от боя, и от тях.
Не знам дали си внушавам,  обаче, но след спиране на еукапила, пада  по някой косъм.
Swetulka, ще споделиш ли какво представлява и откъде се сдоби с тази частична перука?
Аз също много нося косата си вързана, не защото ми пречи, а защото още до края на деня, в който я измия, става гадна и вързана изглежда по-добре. Но определено това напряга скалпа ми и винаги има коса по ластика..
Лошото е, че с годините изтънява все-повече и как ще я спасявам, не знам Sad

# 500
  • софия
Ema.
Не е нещо изключително, представлява хубав бретон с по-малко кичури назад, понеже там се допълва от моята коса. Формата е средно дълго каре, естествен косъм, закрепва се с 3 малки гребенчета - шноли на темето и отпред. Направиха ми я в кварталния салон (след като години ми съсипваха косата в скъпите салони). Не запарва, на 2 седмици ходя да ми я мият и сушат. На лични мога да ти дам адреса.

# 501
Здравейте. Някой успял ли е да се справи с косопада с продукти на Тианде? Задавам този въпрос защото прочетох доста противоречиви мнение относно продуктите им, специално против косопад. Ще се радвам да споделите мнения, тъй като цените им са сравнително високи. Според вас добра инвестиция ли са? Благодаря предварително! Хубава вечер Simple Smile

# 502
  • София
Някой дали е ползвал от Зоя Масло за коса - против косопад с екстракт от коприва и репей? Купих си 4 броя и днес пробвах една ампула, надявам се да дадат резултат.
https://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0- … _BF_D0_B0_D0_B4-s

# 503
  • софия
Пробвала съм ги. Не забелязах резултат, но от 4 ампули няма как да стане. Не повтори, защото си намерих друго масло с хубав състав и по-добра цена.
Серум, маска, шампоан с репей има една бг фирма: Hristina.

# 504
Пробвала съм ги. Не забелязах резултат, но от 4 ампули няма как да стане. Не повтори, защото си намерих друго масло с хубав състав и по-добра цена.
Серум, маска, шампоан с репей има една бг фирма: Hristina.
Можеш ли да пуснеш линк за тези продукти? Миналата година косопад ме пропусна/при мен веднъж годишно за около месец имам чувството, че ми пада половината коса/. Но сега няма да ме под мине и започвам да търся решение

# 505
  • софия
Потърси в Google Нristina  cosmetics.
Аз не давам гаранция за резултат, ползвам ги по - скоро за, задържане  на резултата след еукапил.

# 506
  • Somewhere in Spacetime
За Христина не съм чувала добри отзиви. Често съставът е непълен, съответно е възможно да не е напълно натурална козметиката.
Само отбелязвам, в случай че някой следи състав и държи на натурални съставки.

# 507
Пробвал ли сте аспирин смачка на прах и се втрива в корените, дават го за растеж и помага с косопад? Аз ще го пробвам, търся някакви такива домашни рецепти

# 508
  • Somewhere in Spacetime
Не съм чувала салициловата киселина да засилва растежа. Може да помогне при пърхот и себероеен дерматит.

# 509
  • софия
За Христина не съм чувала добри отзиви. Често съставът е непълен, съответно е възможно да не е напълно натурална козметиката.
Само отбелязвам, в случай че някой следи състав и държи на натурални съставки.
Ами, възможно, при тези цени.. Серумът им, обаче има силен билков аромат и стои добре на, скалпа. Аз основно го взех заради чемериката. Маската не е лоша, шампоанът не ми хареса, пресушава ми косата.

Общи условия

Активация на акаунт