Косопад Тема 17

• 56 181
  • 765
  •   2
Отговори
# 540
Здравейте ,момичета Simple Smile Косопада при мен е интензивен ( около 200косъма/ ден) някъде от 2 седмици и половина,като докато си мия косата е направо нещо страшно .
Миналото лято ми откриха водна киста на яйчника,която се стопи за щастие с лекарства.Но тогава не съм имала проблеми с косата. Не знам дали съм образувала нова и косопада да има някаква връзка.Подозирам ,че може и да е от стрес. Правя маски с чесън , мажа скалпа с отвара от коприва,бръшлян,глухарче.Отделно пръскам джинджира с цинк перитион,заради себореята ,която имам.След всяко втриване обаче е нещо страшно от паднали косми.Непосредствено преди да почне косопада,себореята ми се беше изострила страшно много.Взех си вчера вит.за коса,кожа и нокти на Джеймисън , отделно мултивитамини ,както и шампоан Алпецин за пърхут и косопад.
Тъй като не съм в града,където е личния милекар,за да го попитам ,моля ви кажете ми точно какви изследвания да си пусна в лаборатория тук ,където съм сега. От там спрямо това какъв ще е резултатът от тях , ще предприемам вече среща с лекари. Благодаря предварително:blush:

# 541
Момичета, свършвам шампоана на Милва с коприва - добре действа на косъма, но сякаш е прекалено лек за скалпа ми. Според мен за борба с косопада трябва да сме преди всичко с отлично чисти скалпове. Препоръчайте нещо, което почиства добре скалпа, ползвам в месеца два пъти дълбоко почистващ, много ми харесва чистотата след него и искам подобен ефект за ежедневна употреба и щадящ за косопада?

# 542
От тези ампули и аз бях много доволна. Първите две кутии имаха страхотен ефект. При следващият косопад обаче, който ме беше налегнал , ефекта вече не беше същият.
От спрея не съм доволна, имам половин опаковка, ако някой го иска го подарявам.
Шампоан не съм пробвала

# 543
Момичета, свършвам шампоана на Милва с коприва - добре действа на косъма, но сякаш е прекалено лек за скалпа ми. Според мен за борба с косопада трябва да сме преди всичко с отлично чисти скалпове. Препоръчайте нещо, което почиства добре скалпа, ползвам в месеца два пъти дълбоко почистващ, много ми харесва чистотата след него и искам подобен ефект за ежедневна употреба и щадящ за косопада?

И с дълбоко почистващия трябва да се внимава. Ползва се на 10 миенета веднъж. Иначе ще ти пресуши и скалпа и косата и после айде друг проблем. Можеш да пробваш да миеш с балсам. Малко по-напред ми беше предложено от Агентчето. Това щади до някъде.

# 544
Здравейте, и аз да се разпиша. Имам косопад от доста време, поне една година. В повечето случаи я подстригвам къса, за да ми е по-лесно да я поддържам. Подозирам, че една от причините за косопада е смяната на шампоаните и че прекалено много я нося вързана. Видях, че сте дали рецепта за маска с чесън, която ще пробвам със сигурност. При мен косата расте, оставих я без да я подстригвам и порасна дълга. Нямам плешиви петна, ами си пада от различни места. Не мога да преценя дали косъмът е дебел или не, но със сигурност се накъсва. Не я реша с гребен ама въобще. Не се боядисвам. В момента ползвам шампоан на Дюкре за пърхот с мазен скалп. Преди време бях абсолютен фен на шампоаните на Милва, но съм на 100% сигурна, че смениха формулата на този с хинин и хинин и жен шен. Докато ги ползвах косата ми беше супер, проблемите започнаха след като усетих, че нещо не е наред във състава. От тогава все не мога да си намеря шампоан. Освен този на Дюкре ползвам на Клоран с хинин. Ще разгледам ампулите, които сте споделили в темата.

# 545
  • софия
usmivka, не се притеснявай толкова! Не забравяйте, че пролетта  косопад се засилва Disappointed
Аз от скоро ползвам на Kloranе с хинина и съм много доволна, има и балсам, после и една хунинова вода на Милва и оправяш работата. Също препоръчвам  и билковия на Doori от lilly, заедно с маската.

# 546
То между другото на Клоран има и един серум против косопад. Едно време работех в аптека в частта с медицинска козметика и знам, че го търсеха.
https://aptekamedea.bg/kloran-fors-kontsentrat-protiv-kosopad-125ml-v1.html
Само, че опаковката беше друга. Също много купуваха ампулите на Виши, по-малко тези на Дюкре.

Хининовата вода да ви кажа не ми помогна, защото въпреки, че ми пада е все още гъста. Не знам дали само аз съм забелязала разликата в шампоана на Милва - с хинин и с хинин и жен шен. Значи, мисля, че и в двата са сложили някаква съставка за омекотяване на косата, което не е лошо, особено за момичета с много суха коса. Моята обаче винаги си е била склонна към омазняване и сега тотално не ми действа добре. Иначе благодарение на Милвата ми беше пораснала чак до кръста за някъде 6-8 месеца, а моята расте наистина много бавно. Сега с Клоранът положението е окей, но не е както преди с Милвата.

# 547
  • софия
Като стана дума за аптечната козметика за коса, аз бях доволна от Serioxil на Лореал. Има серум, шампоан, балсам и за 3 месеца  приложение имах растеж. Но после се загуби ефекта, та стигнах до еукапил. Скоро пак ще направя курс със Serioxil. Абе постоянство трябва и щадене на косата.

# 548
  • Somewhere in Spacetime
Тоникът на Клоран и аз съм го добавила в списъка. Харесва ми като състав, приемлив е.
Мисля да сменям продуктите, след като ги изхабя, и да не ползвам един и същи постоянно.
Аз съм ползвала на Виши цялата серия и на Фито също. Всъщност на Фито съм ползвала термото за коса и лака за коса, много хубави продукти. Ползвах ги, когато изправях косата си с преса всеки ден (да, гимназиални години... модата беше коса дъска..). Косата беше в много добро състояние по дължините.
Термото и сега го ползвам.
И техните ампули са ми в списъка.

# 549
  • София
Подарявам на Alpecin тоника против косопад. На мен ми мирише много мъжки, леко омазнява косата и от малкото, което ползвах не видях разлика. Вече 2 месеца стои неизползван и ако някой го иска, мога да му го предам в София (Парк Заимов).

# 550
Индивидуално е, понеже четох за козметиката в другата тема и попаднах на мнение за Био Рехаб.

# 551
Това губя на всяко миене. Май скоро ще трябва да търся перука. ☹️

# 552
  • софия
valeriq.k

Ама ти не започна ли Eucapil, или бъркам?

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 11:11 от bubanka

# 553
Това само от миене ли е? И отделно още пада през деня?

# 554
И моята коса при къпане пада по същия начин, отделно още толкова през деня(при сушене чат-пат, ресане..) Навсякъде у дома има коса...Sad

Общи условия

Активация на акаунт