Косопад Тема 17

• 56 216
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
Пробвал ли сте да ползвате разни билки, отвари приготвени в къщи.Четох да отвара от коприва след измиване да се облее косата. Аз ще си го наложа да го направя, първо коприва трябва да намеря

# 526
  • Varna
Аз оправих ужасен косопад с продуктите на Тианде, серията против оплешивяване и витамини Приорин.
Здравейте. Някой успял ли е да се справи с косопада с продукти на Тианде? Задавам този въпрос защото прочетох доста противоречиви мнение относно продуктите им, специално против косопад. Ще се радвам да споделите мнения, тъй като цените им са сравнително високи. Според вас добра инвестиция ли са? Благодаря предварително! Хубава вечер Simple Smile

# 527
  • софия
Пробвал ли сте да ползвате разни билки, отвари приготвени в къщи.Четох да отвара от коприва след измиване да се облее косата. Аз ще си го наложа да го направя, първо коприва трябва да намеря
С коприва е лесно, пробвала съм. Но има билки, които са отровни(чемерика). Трябва да, се внимава все пак.

# 528
Аз съм силно скептична при използването на билки за борба със силен косопад.

# 529
Здравейте,дами. Нека си бъдем полезни. Моля, всяка от Вас,която използва и е доволна от определени продукти за коса да сподели опита и мнението си за тях. Лично аз ,след две раждания ,имам ужасно тънка коса и се чувствам зле от това. Търся шампоан и други продукти ,които да използвам,но не знам на какво да се спра. Ще се радвам да споделим в тази тема само продукти ,които са имали благоприятен ефект за косите ни и дано всяка жена, с проблем като моя ,да намери тук решение за себе си и да се чувства женствена с красива,мека и изящна коса .....
Аз, благодаря предварително и за момента ще се въздържа да предлагам продукти,тъй като не съм видяла от използваните от мен,до момента,никакви резултати ... Sad

# 530
И ние така....търсим ги.

# 531
  • Somewhere in Spacetime
Към домашния "еликсир" за подхранване, растеж и против косопад днес добавих и маслен извлек от коприва, полски хвощ, репей  и салвия. Пазарувайки онзи ден, видях две от билките на щанда в супера, а другите - купих от аптеката.

# 532
Здравейте,преди две години използвах  Миноксидил който ми беше донесен от Америка ефекта беше много добър ,миналия месец отново започна силен косопад ,и си закупих от Бя. този миноксидил
https://www.maxlife.bg/protiv-kosopad-i-opleshivyavane-foligain- … en-3-month-supply ,но намирам голяма разлика в самата консистенция на продуктите.Пърия който използвах след нанасяне косата ставаше лепкава,а сега с този от Бя. не е така.Притеснявам се да не е някакъв измислен и да няма ефект ,ако някой който е използвал миноксидил да ми  сподели  как е.
Според мен е възможно да е менте. Аз преди години бях поръчвала миноксидил от един английски сайт-Biovea. Беше от 5-процентовия, но резултат от него — никакъв. Тогава реших, че може би, понеже косопадът е отдавна съм закъсняла и затова не ми е подействал. После, обаче като се поразтърсих из форумите, видях че мненията са доста категорични, че едва ли не няма как да не действа. Оттогава повече не съм се занимавала да търся миноксидил, но и не съм намерила ефективно средство за сгъстяване.

# 533
Към домашния "еликсир" за подхранване, растеж и против косопад днес добавих и маслен извлек от коприва, полски хвощ, репей  и салвия. Пазарувайки онзи ден, видях две от билките на щанда в супера, а другите - купих от аптеката.
А какво си забъркваш като елексир?

# 534
Скрит текст:
Скрит текст:
Момичета, някой има ли впечатления от маслото от амла на Дабур? Знам, че амла прахът изсушава много, не съм пробавала, но олиото ме заинтригува.
Аз Simple Smile
Използвам го повече от 10г. На периоди редовно дори, но не мисля, че ще се хареса на всеки.
Има специфичен остър аромат, който се задържа на косата и след измиване.
Трудно се отмива, иска си старание и търпение. Не става за боядисана коса, потъмнява цвета, но при мен се засилва блясъка и косата ми става по-тъмна ( не е боядисана, тъмно кестенява ). Никога не ми е изсушавала косата, а съм с нормална. За цената си тук е супер, преди години ми го изпращаха от Дубай и Турция.

Препоръчвам, ако ефекта е по-важен от аромат или отмиване.

Aз научих за него от една приятелка пакистанка, която има разкошна коса. Не ми пречи ароматът, стига да не ми засили косопада, т.к. всякакви масла, които ползвах се отразяваха много зле. Ти как ползваш маслото, колко време стоиш с него и слагаш ли и на скалпа?
Около 1с.л разнасям хубаво в корените, понякога смесвам с маската, която си правя. Стояла съм и цял ден ( когато мога ) и само 30мин. Зависи от състоянието на косата. Пробвай 30мин. преди баня и виж как ще я почувстваш Simple Smile

# 535
  • Somewhere in Spacetime
Dete2, правя смес от рициново и конопено масло + 5% глицерин и не повече от 30 капки етерично масло от лавандула, чаено дърво, розмарин и джинджифил на 100 гр, като последните две имат превес. Чаеното дърво е за "дезинфекция" на скалпа, а харесвам и аромата му.
Да споделя и други домашни помади, които правя:

Скраб за скалп
2 с.л. захар
1 с.л. масло от арган или маслиново масло
3 с.л. шампоан - трябва да е с чист състав (без силикони, сулфати, парабени и т.н.), ако нямате такъв, спокойно може да се пропусне.
1 капка етерично масло от розмарин

Важно е да нямате пъпки, раздразнение или ранички по скалпа.

Скраб за ръце
2 гр фина морска сол или хималайска сол
2 ч.л. арганово или маслиново масло

Важно е да нямате ранички или напукана кожа на ръцете.

За дължините на косата:
Смесвам арганово, рициново и маслиново масло + глицерин. Не слагам етерични масла тук. Може да се добави и друга овлажняваща съставка - алое вера, протеин (желатин или бирена мая, бира).

# 536
Blah аз днес си взех лавандулово масло и мисля да го добавя към някакъв алкохол и да масажирам скала, дали ще е удачно да добавя витамин А или Е?
Обмислям и лавандулата как да я ползвам за лицето, което добавена в преварена вода и се впръсква като лосион или дайте идея

# 537
  • Somewhere in Spacetime
Етеричните масла се разтварят само в базови масла или в готов крем. В алкохол, вода, гел от алое и т.н. - не.
Изключение е за арома лампа - във вода.
За лице може в крем, но 1 капка, 2-3, ако е голяма туба, като за тяло.
Може да се слага в маска за лице, в която има масла.
Не бих си пръскала или сложила в двуфазен дегримьор етерично масло, има възможност да попадне в очите.
Все пак бъдете внимателна с етеричните масла, те не са безвредни.
Може витамин А и Е да се добавят в маската за скалп. Преди да го направят с рецепта ползвах витамин А на капки (2 капки), беше много евтин. След това съм отваряла капсула Геритамин и съм добавяла към маската за скалп. Мисля, че са от един вид - ретинил палмитат, която е най-слабата форма на витамин А.

# 538
Поръчах си маслото от Алма. Ще пиша отзиви. Има и детски вариант, поръчах на дъщеря ми.

# 539
Здравейте,момичета 😊 Използвах ето тези ампули https://moiatakozmetika.com/product/kompleks-za-stimulirane-na-r … e-farmona-radical и съм страшно доволна!!! Впоследствие си купих и шампоана на същата марка и спрея,които също са за косопад.Използвах и метода със студената вода в края,когато си миех косата.Вече нямам косопад и имам доста “бебешка” коса.Отне ми някъде 1,5-2 месеца,докато спре напълно.Иначе се усети ефект след първите 1-2 седмици.Успех със справянето с косопада ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт