Косопад Тема 17

• 56 133
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
Pinki, не ти препоръчвам без да имаш нужда да пиеш селен. Може да се отрази зле както на щитовидната жлеза, така и на инсулина. Забелязвам, че много хора го пият ей така като добавка, но това не е никак безвредна добавка. Вит.Д също трябва да се изследва и тогава да се пие, защото предозирането също носи лош ефект. Маслото от вечерна иглика са споделяли други момичета, че на едни влияе добре, но на други много обърква хормоните. Мисля, че пиеш много неща в усилието да пребориш проблема, което може да донесе други странични неща.
Трябва да се търси проблемът, а там, където няма проблем да не се създава такъв. Как е кръвната захар?
Като казваш, че си с ниско тегло, може би ти липсват протеини. Наблегни на храни, богати на протеини - месо, нахут, грах, вземи си буркан сусамов тахан и следи с приложения дали взимаш необходимото дневно количество протеини.

# 586
Questar, благодаря ти много за полезния отговор. Даде ми наистина страхотна идея за увеличаването на протеините в диетата ми. Веднага ще насоча вниманието си натам.
Относно витамините, старая се да внимавам много и да ги приемам разумно, тъй като знам че са нож с две остриета.
Селен приемах с особенно внимание, правя го веднъж два пъти в годината за не повече от месец и половина в ниски дози.Аз съм ген. обременена с хашимото и затова внимавам в тази насока.
Витамин Д за съжаление не съм изследвала до сега. Подозирам възможен дефицит там, тъй като не прекарвам време на вън, но най вече диетата ми е бедна на витамин Д и за момента наваксвам това с 400IU на ден.
Единствено ме притеснява маслото от вечерна иглика,това си беше един експеримент, тъй като няма и много научни изследвания относно действието му. От вчера го спрях тъй като усещам че има нещо нередно, тъй като ми закъснява, а попринцип последните 2-3 години съм като швейцарски часовник точно на 28 дни.
Кръвната ми захар винаги е била в интервала - 4.0/4.8
Като цяло изследванията, които съм си правила бих нарекла хаотични. Нямам търпение ситуацията в момента да се поуспокои и да мога да си направя систаматизирани и пълни изследвания и да съм наясно с актуалните ми показатели.
За сега се фокусирам по твоя идея върху протеините. Hug
Pinki, не ти препоръчвам без да имаш нужда да пиеш селен. Може да се отрази зле както на щитовидната жлеза, така и на инсулина. Забелязвам, че много хора го пият ей така като добавка, но това не е никак безвредна добавка. Вит.Д също трябва да се изследва и тогава да се пие, защото предозирането също носи лош ефект. Маслото от вечерна иглика са споделяли други момичета, че на едни влияе добре, но на други много обърква хормоните. Мисля, че пиеш много неща в усилието да пребориш проблема, което може да донесе други странични неща.
Трябва да се търси проблемът, а там, където няма проблем да не се създава такъв. Как е кръвната захар?
Като казваш, че си с ниско тегло, може би ти липсват протеини. Наблегни на храни, богати на протеини - месо, нахут, грах, вземи си буркан сусамов тахан и следи с приложения дали взимаш необходимото дневно количество протеини.

# 587
Аз искам да попитам понеже съм с нисък феритин дали билковата кръв с желязо ще го подобри? Иначе аз преди две години си изследвах всичко възможно свързано за проблеми с косопад-хормони, жлези, витамини и т. н. - около 400 лв. За съжаление въпреки, че вземам добавки за дефицитите, които се откриха, мине не мине пак пада повече коса.

# 588
Вит.Д е мн.важно да се изследва.Както и В.

# 589
Здравейте момичета, чета ви от доста време но чак сега реших да се включа и аз. Извинявам се за дъглия пост, но най-накрая събрах смелост.

На 21 години съм, косата ми е до раменете, сравнително тънка и чуплива.
Периодични косопади се случва да имам често от няколко години насам. Но никога не е имало видим проблем. Справях се най-често с ампули и шампоани. Многократно съм си правила изследвания на витамин Б12, половите хормони и щитовидните. Изследванията са били в норма. Последното правено беше преди 8-9 месеца.
От около 4 месеца косопадът се завърна, като количеството паднали косми на ден ме плаши много, не толкова в банята колкото през целия ден и възглавницата сутрин.
Използвам серията на Керастаз Exstentioniste като я редувам с Moroccanoil  или Apivita в момента. Направих курс 40 дни с половин ампула всеки ден керастаз против косопад. А сега съм на средата на денсифик ( може би от 30 дни) но не забелязвам никакъв напредък тези четири месеца,количеството ми се струва едно и също.
В момента повече от 3 месеца не съм третирала косата си с преса. Преди ми се налагаше веднъж седмично. Мия косата си на 4-5 дни.
Пих около месец и половина приорин, цинк, селен, витамин д и витамин ц. Поради това че имам много чувствителен стомах в момента пия само витамин д и масло от вечерна иглика.
Не спазвам никакви диети, но заради проблемния стомах съм отвикнала да ям сладко и пържено. Старая се да хапвам добре, но теглото ми е по-скоро ниско.
Събрах смелост да пиша, защото косопадът ми започва да ми пречи ужасно много. Чувствам се често зле, отказвам да се гледам в огледала защото забелязвам, че косата ми осезаемо губи гъстота. Надявам се да открия решение за мен тук.
Благодаря ви много
Моето положение е подобно и килограмите също... колкото и смешно да звучи, косопадът ми рязко намалява, когато започна да ям по едно авокадо всеки ден. Не си внушавам, защото това го забелязах още на есенният косопад, сега отново имаше ефект.

# 590
От стрес при мен положението се влоши драстично.
Взех си ампули Аминексил на Лореал + анакапс на дюкре и също шампоана на Дюкре,дано се нормализират нещата.

# 591
  • Somewhere in Spacetime
Билкова кръв не е за толкова сериозна липса на желязо. По-скоро при лек дефицит. При липса на депа желязо, трябва да се назначи от хематолог лечение с по-силни препарати.

Аз имам друго мнение за хранителните добавки. Живеейки във времена, в които храната ни е бедна на нутриенти - ядем много преработена храна, зеленчуците, плодовете, месото, яйцата и млечните не съдържат достатъчно или изобщо някои витамини или минерали, защото зеленчуците и плодовете, докато стигнат до масата ни, минава не малко време, млечните, яйцата и месото - животните биват хранени с преработена храна, смески, и отново има липса на определени нутриенти.
Та, колкото и балансирана диетата на човек да е, има не малка възможност за дефицит на определени нутриенти и в развитите страни, като най-често това са: витамин Д, В12, цинк, витамин К2, А и Е, желязо, магнезий, омега 3 и калций. Препоръчителните стойности на витамините и минералите е доста занижена и често не е достатъчно количество.
За витамин Д, А и Е трябва да се следят стойностите, защото са мастноразтворими и се натрупват в организма. Калцият също трябва да се следи.
Аз приемам селен в есенно-зимния сезон за укрепване на имунитета + витамин Д. Витамин Д съм с дефицит и го приемам целогодишно. Приемам цинк, К2, В12 и омега 3. Не консумирам месо, може и от това да е дефицитът на тези, както и ползвам 50+ фактор целогодишно. Може и от качеството на храната.
Траквайки във фитнес приложението, установявам, че не приемам достатъчно калций и витамин А, а се старая да приемам такива храни. Ще трябва да се изследвам и за тях за евентуален дефицит, защото явно не ми стига от храната изначално.
Разбира се, ако се приемат добавки е желателно да се говори с лекар. Възможно е някои витамини и минерали да не са подходящи при някои здравословни състояния.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 14:27 от Blah Blah Blah

# 592
  • софия
Благодаря за подробния и точен пост на bla bla. До голяма степен съм съгласна с нея. По-специално за селена мисля, че е необходим, полезен като антиоксидант и едва ли може да се предозира, тъй като се съдържа в малки количества в определени храни. Няма как да, попречи на щит. Жлеза, напротив при латентна или изявена хипоф-я се препоръчва.
М/у другото един не случаен АГ специалист препоръча по време на бременност само селен и фолиева.

# 593
Мнението на лекарите, с които съм говорила е,че трябва внимателно със селена.

# 594
  • софия
Мнението на лекарите, с които съм говорила е,че трябва внимателно със селена.
Със всичко трябва внимание! С вит А, В, Д, магнезий, калций(които пием безразборно и по много), но  специално селен приемаме твърде малко с храната и на курсове 2-3 пъти годишно, ползите превишават  евентуалния риск.

# 595
Да, трябва снимателно с хранителните добавки.Аз ги взимам
под лекарско наблюдение и след изследвания.

# 596
момичета да сте изпробва ли коприва??? Четях, че била полезна за сгъстяване то на косата. Ако някоѝ може да сподели как му е подеѝствала....

# 597
момичета да сте изпробва ли коприва??? Четях, че била полезна за сгъстяване то на косата. Ако някоѝ може да сподели как му е подеѝствала....
Не мога да кажа за резултат ползвам отвара от коприва при последните две измивания, втриваю в скала и обливам косата. То за да има резултат поне  5-6измивания да минат ако не и повече

# 598
Ако косапада си е сезонен, помага.
 Аз да питам тези със силния косопад, забелязали ли сте ноктите ви да са вертикално набраздени като с ръбчета? Днес маникюристката ме загледа и каза, че и нейните са така, а и тя се оплаква от много силен ксопад. Чудя се има ли връзка с косопада и признак на някакъв дефицит ли показват такива нокти...

# 599
Ако косапада си е сезонен, помага.
 Аз да питам тези със силния косопад, забелязали ли сте ноктите ви да са вертикално набраздени като с ръбчета?
Сега като прочетох, специално обърнах внимание - и при мен е така, не  са ясно изразени, но все пак са видими ръбчета.
Моят косопад е от стрес. Явно коприва няма да ми помогне. Ще търся друго решение.

Общи условия

Активация на акаунт