Хитринки за всякакъв случай - 22

• 58 415
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Може ли да ми дадете идвя как да поправя сцепените бар столове?
Прилагам снимка.

Скрит текст:
Скрит текст:

ММ иска да ги хвърлим,ама аз не ги давам.
Дали ще стане да се залепят ?
Или като седнем и пак ще се сцепят?
Друго си мислех за някакви кръгли възглавнички ,ама не виждам как ще ги завържа,да не падат.
Търсих да закупя само горната част,но не намирам в интернет.

С епоксидна смола дали няма да стане?

# 556
  • софия
Може ли да ми дадете идвя как да поправя сцепените бар столове?
Прилагам снимка.

Скрит текст:
Скрит текст:

ММ иска да ги хвърлим,ама аз не ги давам.
Дали ще стане да се залепят ?
Или като седнем и пак ще се сцепят?
Друго си мислех за някакви кръгли възглавнички ,ама не виждам как ще ги завържа,да не падат.
Търсих да закупя само горната част,но не намирам в интернет.
съветвам те да запиташ в тази тема :
https://www.bg-mamma.com/?topic=1132006.msg40460195&utm_sour … Mails#msg40460195
ще получиш много полезни идеи и съвети

# 557
Благодаря,ще попитам и в другата тема .

Тази смола от къде се купува?

# 558
Защо направо не ги претапицирате?

# 559

Първо трябва да се поправи сцепеното, след това може да се мисли за тапицерия.
Няма смисъл да се тапицира, да седнеш и да се счупи.

# 560
Идеята ми е да ги залепя по някакъв начин ,но незнам с какво.
Със силикон дали ще стане?
За претапициране идея си нямам как ще се получи.. трябва да попитам.

# 561
Вземете си нови. Тези са опасни и кекави. Или поне им сменете горната част, но не с оригинална, тя явно е некачествена.

# 562
И аз да попитам за трик. В банята черджетата които ми стоят пред тоалетната чиния и мивката постоянно ми се хлъзгат и на мога да ги застопоря. Пробвах с тиксо, пробвах с двустранно тиксо, с някакво уж по-здраво за промишлени цели, купих едни лепки, които в ъгълчетата се лепват, специално за тели цели...Е няма и няма. Писна ми да ги оправям, а това което най ми лази по нервите, че тийна ми въобще пък не ги оправя и като вляза в банята са разхвърчани на всички страни. Оня ден пък аз самата се хлъзнах, стъпвайки отгоре. Има ли въобще нещо с което мога да ги застопоря или да ги изхвърля направо. Яд ме е че са ни и нови. Уж имат като гумено покритие на другата страна, но явно след време се засушава и не върши работа.

# 563
Благодаря,ще попитам и в другата тема .

Тази смола от къде се купува?

От железариите, мисля.

# 564
Моето килимче за пред душзоната не се хлъзга изобщо, особена структура има и лепне за плочките. От ИКЕА е. Иначе продват едни такива мрежи за килими против хлъзгане, ама не знам как ще станат за нещо, което се пере непрекъснато.

https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D … =1252&bih=574

# 565
И аз да попитам за трик. В банята черджетата които ми стоят пред тоалетната чиния и мивката постоянно ми се хлъзгат и на мога да ги застопоря. Пробвах с тиксо, пробвах с двустранно тиксо, с някакво уж по-здраво за промишлени цели, купих едни лепки, които в ъгълчетата се лепват, специално за тели цели...Е няма и няма. Писна ми да ги оправям, а това което най ми лази по нервите, че тийна ми въобще пък не ги оправя и като вляза в банята са разхвърчани на всички страни. Оня ден пък аз самата се хлъзнах, стъпвайки отгоре. Има ли въобще нещо с което мога да ги застопоря или да ги изхвърля направо. Яд ме е че са ни и нови. Уж имат като гумено покритие на другата страна, но явно след време се засушава и не върши работа.

https://markita.net/lenta-protivoplazgashta-za-banya-25mm5m-geko.html

# 566
  • оттам, откъдето започва България

Пред тоалетната чиния лично за мен не е удачно да слагам килимче, тъй като имам мъже вкъщи. (не че не съм имала, но го изхвърлих). Иначе ежедневно трябва да се пере.

От няколко години съм решила да не си усложнявам живота и това е едно от нещата.
Почистваш с препарат пред тоалетната чиния, подсушаваш и нямаш проблеми.

Пак казвам, че това е решение за семейства с момчета.

# 567
Благодаря за предложенията. Ще потърся по-скоро такова тиксо за килими точно.

Иначе съм с двама мъже. Имам и две бани. В едната която сме я обрекли уж за гости ще запазя килимчетата, като ги залепя. От другата ще ги изхвърля.

# 568

Първо трябва да се поправи сцепеното, след това може да се мисли за тапицерия.
Няма смисъл да се тапицира, да седнеш и да се счупи.
На мен ми се стори, че тапицериата е спукана, на кожа ми прилича...явно съм в грешка, извинявам се 👌

# 569
За столчетата предлагам дунапрен, покрит отгоре с калъф. Най-обикновена окръжност с място за шнур по края, или ластик.
За килимчетата за баня - направи точки на няколко места с горещ силикон. При пране в пералня обаче ги пери в мрежичка, за да не изпаднат случайно и да запушат  филтъра.

Общи условия

Активация на акаунт