НПМГ - 4

• 46 730
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Само близнаците са надпланови, мисля. Другите изредени влизат в бройката до 26, въпреки че са с отделен прием.

# 556
В нашето училище знаеха от миналата година, че синът ми иска да кандидатства в НПМГ с физика и учителката и директорката още в началото на годината ми връчиха списък с датите за олимпиадите и специално ни подсещаха. Организираха общински кръг, а после за областния бяха проверили всичко и ни информираха. Обаждаха ми се лично да ме информират и кога на страницата на НПМГ е излязло съобщение за състезанието, кога е регистрацията и кога е датата. Всички много се стараеха да не пропуснем възможност Simple Smile

# 557
  • София
В нашето училище знаеха от миналата година, че синът ми иска да кандидатства в НПМГ с физика и учителката и директорката още в началото на годината ми връчиха списък с датите за олимпиадите и специално ни подсещаха. Организираха общински кръг, а после за областния бяха проверили всичко и ни информираха. Обаждаха ми се лично да ме информират и кога на страницата на НПМГ е излязло съобщение за състезанието, кога е регистрацията и кога е датата. Всички много се стараеха да не пропуснем възможност Simple Smile

Браво, това се казва ангажираност и положително лично отношение.

А не като другото училище, в което учителят не му се занимавало.

# 558
  • София
Съжалявам, написала съм грешно число. Момчетата бяха 20, а останалите трябва да са 32 момичета. Разбира се не знаем колко деца няма да се запишат след първо класиране.

# 559
  • София
Пишете страшни неща. Как е възможно училище да не организира олимпиада. Няма значение за кой клас, веднага звънете в МОН, РУО, където се сетите. Попитайте къде да се явите. Оттам ще се обадят в училището и ще уредят всичко. И директорите са любезни, и в администрацията ще реагират.

Не е толкова рядко срещано. На сина първото училище също не организираше олимпиада и то по математика. И ние бяхме насочени в друго училище със съдействието на класния ръководител.

# 560
  • София
Ама бяхте насочвани в друго училище, а не към вратата. Нормалното е точно това - да ви насочат.

# 561
Пишете страшни неща. Как е възможно училище да не организира олимпиада. Няма значение за кой клас, веднага звънете в МОН, РУО, където се сетите. Попитайте къде да се явите. Оттам ще се обадят в училището и ще уредят всичко. И директорите са любезни, и в администрацията ще реагират.

Като цяло не е от най-добрите училища в Сф, но си ни е наблизо. Средният резултат от НВО е доста слаб. Не усетихме такова желание в ученика, че да решим и ние да се намесим.

# 562
  • София
Не, нищо не проработи, учителката срещнах случайно,  споменах й, че детето ще се явява, после детето я пита пет пъти, после я моли пет пъти,  чакайки в учителската стая, после се обаждах десет пъти в РУО/МОН, експертката отсъстваше. Накрая ми казаха, че не може в друго училище, било нова заповед, всяко училище при интерес е длъжно да организира. Последно директорката ми каза: Съгласете се, че за едно дете не мога да ангажирам петима колеги!
И сега най-тъпото - организираха фалшиво явяване. Казаха ни от днес за утре. Интересно, ако беше "минало" на втори кръг!
Голяма горчилка да се размотава дете на12 години...
За догодина започвам отрано и само с писмена кореспонденция:) Пък може да заявя всички дисциплини Simple Smile
Шегувам се Simple Smile))

# 563
Здравейте, и ние днес записахме нашия младеж химия+немски език,останахме с много добри впечатления от организацията и хората.Страшно сме доволни,защото това беше първото желание на сина ни и мисля,че няма да съжалява за избора си.Пожелавам успех на всички приети и дано се радваме на нормално стартиране на новата учебна година!

# 564
Винаги в това училище са се отнасяли с учениците като с личности.
Успех на всички деца.

# 565
Може ли да споделите по какви материали и помагала са се готвили децата за изпита и олимпиадата по химия в 7 клас?

И понеже се оглеждаме с моето дете в паралелка Химия и биология, може ли да споделите мнение и как стоят нещата с профилите в 11 клас за тази паралелка?
Благодаря предварително

# 566
  • София
Профилите се определят всяка година. Тази година 20-те часа са разпределени в три профила - 8 часа химия + 7 часа биология + 5 часа каквото си избере детето. Можеше да се избира на практика от всички останали профили (предложени от МОН), като изискването е да се събере група за този профил.

# 567
Профилите се определят всяка година. Тази година 20-те часа са разпределени в три профила - 8 часа химия + 7 часа биология + 5 часа каквото си избере детето. Можеше да се избира на практика от всички останали профили (предложени от МОН), като изискването е да се събере група за този профил.
Как така профилите се определят всяка година?!
За кой клас е това разпределение на часовете с "плаващ" трети профил?

# 568
  • София
3тия профил се избира всяка година, в зависимост от желанията на децата. За 11 и 12 клас е този профил.

# 569
Т. е. всеки випуск избира 3-ти ПП за 11 и 12 клас. А не че всички всяка година си избират.

Общи условия

Активация на акаунт