Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да печелим от Shutterstock и други сток сайтове?

 • 25 500
 • 110
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 189

С Canon 500D и Samsungs S8.

И аз за момента въобще не мисля за пари и декларация. Доста време и продажби ще трябва да минат преди това.

Тази сутрин и от Dreamstime ми одобриха всичко, а там качих основно снимки с телефон.

Иначе е готина зарибявка и ако през годините си снимал много, помага.

Вие в кои други сайтове освен в Shutterstock пускате?

Хайде, пожелавам скорошни първи продажби на всички ни! 😊😉

# 31
 • Мнения: 439
И на мен от Dreamstime нищо за сега, е аз качих снимки сутринта, но няма никъде информация одобряват ли се що ли... DTime  ме приканват да купувам всеки път като вляза в сайта, а в SStock поне се влиза в отделен сайт, абе май избързах да се регистрирам на две места, сега ми е едно омешано в главата. Ха!

# 32
 • Мнения: 189
Аз на Dreamstime използват само мобилната апликация. Бях решила да качвам само мобилни снимки там и е доста лесно и удобно.

Ще получиш имейл, когато одобрят/неодобрят нещо. Просто са по-бавни.

# 33
 • Мнения: 439
Аз на Dreamstime използват само мобилната апликация. Бях решила да качвам само мобилни снимки там и е доста лесно и удобно.

Ще получиш имейл, когато одобрят/неодобрят нещо. Просто са по-бавни.

Да видях, че са ми в "Pending files"
А ти попълвала ли си данни за плащания, на мен това не ми се е намирало или появявало все още пред погледа като информация? Ако някой знае, кога се попълват да сподели, просто ми е малко тъпо да качвам, да качвам пък да съм сбъркала нещо... като не съм дала тези данни.

# 34
 • Мнения: 189
Идвам да се похваля с първа продадена снимка в Shutterstock! 😃
И то правена с телефон, въобще не очаквах. Сега си имам цели 0,25 цента, страшна работа. 😉

Тези дни дори не съм качвала, малко се отчаях, че нямам време да снимам и обработвам, но сега се мотивирах пак.

За всички, които питаха: никъде не съм попълвала данни за плащане, нито са ми искали. Абсолютно не виждам смисъл да се занимавам с това сега, предвид че сигурно ще минат месеци, докато натрупам някаква сума.

# 35
 • Мнения: 250
Имам около 20 вектори и снимки в шътърстока от около година. Имам 8 долара събрани, но кой знае кога ще станат 30, че да ми ги преведат. Нямам време вече за тия работи, защото се върнах на работа. Беше ми интересно да се науча да правя вектори, да рисувам някои лесни неща, направих няколко патерна, горе долу разбрах какво се търси. За сега това ми стига като опит. Някой ден като задобрея с фотоапарата може да кача повече неща да трупат печалби.
Трябва да бълвате много за нормални доходи.
Много ми се харчат патерни и картинки за оцветяване. Успех!

# 36
 • Мнения: 189
Много полезна информация, благодаря!

Определено е факт, че трябва постоянно да се качва и да следиш какво се търси. При мен се купува само една снимка със сладолед 😃

Правих случайни търсения сред потребители в Shutterstock, някои има стотици снимки, буквално все едно са си източили всичко от телефона: храна, деца, почивки..ужасно качество, никаква естестика.
Нямам представа дали като имат над 500 такива снимки, има някаква финансова полза за тях. Ако е така, е ужасно за всички хора, които имат умения в тази сфера.

Аз сега имам около 25 снимки в Shutterstock, не успявам да качвам, но ще се опитам.

# 37
 • Мнения: 3 586
Финансова полза има за начинаещи - колкото повече - толкова по-добре. Имаш голямо количество, от което може да се избира. Има професионалисти, които си правят много събрано портфолио - изчистили са всичко, което не се купува, и са оставили само нещата които вървят постоянно, за да може да се асоциират само с него и то да върви още повече. Докато един човек не е задобрял до ниво да има собствен стил по който да бъде специално търсен и лесно  намерен - голямото количество е по-изгодно - все някой ще купи нещо.

На мен ми вървят и снимки и рисунки - цветенца, кученца, игуани, русалки, възрастен чичо в мъгла, затова все още не съм разчистила първите си качвания от преди години, и не съм подредила портфолио - продавам в такова стилово разнообразие, че няма никакъв смисъл да оставям един стил неща.

# 38
 • Мнения: 250
Относно количеството на изображения, заради големия поток от снимки се получава, че твоето е трудно намираемо.
За това трябва да е нещо уникално или с малко подобни бройки. И с много добри тагове.
Чудела съм се дали качването на изображения като линк към шътърсток в сайтове като pinterest помага на индексацията в гугъл. Thinking
Някой дали знае?

# 39
 • Мнения: 25
Здравейте!
Регистрирах се специално заради тази тема.
Момичета, всички ли от посочените сайтове , в които продавате, изискват плащане за използване. Забелязвам, че след регистрация ми изписва определена сума за 5бр снимки например или $ за месечно/годишно използване.  Има ли безплатна платформа? Също така, аз нямам PayPal, има ли вариант за предоставяне на банкова сметка?

# 40
 • Мнения: 189
Здравейте!
Регистрирах се специално заради тази тема.
Момичета, всички ли от посочените сайтове , в които продавате, изискват плащане за използване. Забелязвам, че след регистрация ми изписва определена сума за 5бр снимки например или $ за месечно/годишно използване.  Има ли безплатна платформа? Също така, аз нямам PayPal, има ли вариант за предоставяне на банкова сметка?

Ти си се регистрирала, за да ползваш сток снимките? Това са пакети за клиенти.

Ако искаш да продаваш снимки, търси Contribute и от там се регистрирай.

# 41
 • Мнения: 439
Малко информация и от мен. За един месец в Шътърсток, Дриймстайм и Адоби сток имам качени между 200 и 300 снимки, като в Шътъра са ми 200 - там са най-стриктни относно качеството и авторското право и около половината от качените ми снимки там са отхвърлени. На другите две платформи, каквото кача почти всичко приемат - 20-тина отхвърлени снимки да има при тях.
В ШС имам 5,50 долара
В Адоби сток - 0,69 евро
В Дриймстайм нямам нищо продадено, а там имам 330 снимки качени.
Пробвах се да им попълвам такс формата, но нещо ни ми я прие, може би не попълних правилно ел. подписа, ама това съм го оставила за по-нататък. Та както някой беше писал по-нагоре, ако след една година успея да изтегля нещо ще му мисля как се попълва това чудо.
Иначе снимки ми се продават само от тези, които снимах специално за сток - чаша с кафе сложена върху надпис на черна дъска - ръчно написан с тебешир - coffee ми е най-скъпата продажба - 4 долара. Снимах кафето с бели отражатели измислени от мен - едни платна за рисуване, които се мяткат вкъщи и от статив, та снимката наистина се получи като професионална, а аз съм аматьор. И една снимка на козунак имам продадена, правих го този месец за снимки "специално"(Mira. трябва да черпя за идеята)= Другото което ми се продаде бяха боичките на детето снимани от различен ъгъл с четки за рисуване.
Та извода ми от всичкото това време в снимане и качване е че си разучих апарата и съм започнала да правя по-качествени снимки и пост обработка. Открих, че трябва да имат по-малко шум и да са малко по-светли, за да се одобрят по лесно.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 18:29 от Лъчестлъч

# 42
 • Мнения: 494
Определено е факт, че трябва постоянно да се качва и да следиш какво се търси. При мен се купува само една снимка със сладолед 😃
Здравей, как следиш какво се търси? Вижда ли се колко бр. са продадени от чужда снимка?
Регистрирах се в shutterstock и още щом прикачих снимка ми изписа това "Продължавай да опитваш! Изпращането ви не бе одобрено. Прегледайте причините за отхвърляне на вашето изображение или видео , след което изпратете повече от най-добрата си работа."

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 18:45 от tini4ka

# 43
 • Мнения: 439
Мисля, че трябваше повече снимки там да се одобрят - между седем и десет, ако не се лъжа. Като качих първия път десет не ми одобриха нито една, после качих пак десет и ми одобриха всичките.
Иначе по въпроса за това, как се следи кое се търси само в сайта Dreamstime показва до снимката, колко пъти е изтеглена(от трите в които качвам), обаче открих, че тази информация не може да бъде актуална ако е примерно от акаунт на човек създаден през 2012 година, защото може, да са теглени тогава и сега да не се търси въпросното съдържание, да не е актуално. Във всеки сайт има някакви насоки, какво се търси в момента, може да се гледат клипчета в ютуб и да се чете в разни форуми.

# 44
 • Мнения: 189
Лъчестлъч, радвам се, че ти била полезна. Като продадеш и козунака, чакам почерпката Grinning

Браво, че толкова много снимки си качила! Аз все още не успявам. При мен в началото в ШС всичко ми одобряваха и после започна една лоша серия. По 10 накуп неодобрени, че и повече.

Четете блоговете, ако има такива, към сайтовете. Дават много насоки. Само в Alamy иначе съм виждала конкретни търсения, за които ти казват, че няма (много) резултати. Но там съвсем нямам време да качвам напоследък.

Аз искам да попитам колко усилия влагате при описването на ключовите думи? Успявате ли да направите 50/50 (колкото са в ШС). Аз досега не. Най-много ме е яд как съм отделила 15 минути на описване на снимка и после не я одобряват.

Общи условия

Активация на акаунт