ОСМИ клас полека тече, отлично се справя мойто гардже

• 31 241
  • 668
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Добро утро.
Усетихте ли земетресението през нощта?
Нас доста ни стресна..
Първоначално помислих, че съседите лудуват, ама после целия блок заигра😧
Ако Санака живееше някъде наблизо нямаше да го отразя, че тя нали палавница си пада 😜🤗

# 286
  • София
Мъжото влезе по едно време в хола, където чинно се бях преместила, защото хъркаше, и ме пита - ти ли буташ лампата!? Имаме една висока тръбна, която свети нагоре... - и после каза - мисля, че имаше земетресение.

Да ни е жива и здрава Rady, честит и ден рожден!
Само хубави неща да се случват на теб и семейството, скъпа Ради!

# 287
  • София
Земетресение ли е имало? Shocked
Събудих се към 3 часа и повече не можах да заспя.Но нищо не съм усетила,хем ставах,четох и т.н.
И при нас определиха датите за класните.Всъщност те бяха известни,само ги потвърдиха.
Честит рожден ден Rady! bouquet
Да си здрава и щастлива!

# 288
  • В средата на времето
Никакъв земетръс не съм усетила...Спала съм като пън явно. Rolling Eyes Към колко часа е било?

BalloonЧестит рожден ден, Rady! Cake Balloon Пожелавам ти щастливи моменти с любимите хора, време за теб самата, в което да правиш нещата, които ти харесват, много пътешествия, които да те срещат с интересни хора и най-вече здраве! Весел празник! Hug

# 289
  • София
В Албания има пострадали и разрушени сгради, ето малко от новините в мрежата:

Силно земетресение бе усетено у нас около 5 часа сутринта.
Потребители в социалните мрежи съобщават за продължителен трус по високите етажи на сградите.
Няма данни за пострадали и сериозни материални щети на този етап.
Според данни на НИГГГ на БАН, у нас магнитудът е бил 2, 6 по Рихтер. Съобщава се и за втори трус, минути по-късно, с магнитуд 2, 5 по Рихтер, на дълбочина 17 км.
Според данни на Европейския сеизмологичен институт, мощен трус е бил регистриран тази нощ  в Адриатическо море

Когато беше в Перник преди няколко години, в една от нощите след това няколко изкукали бг мами редяхме онлайн пъзел - всички ни беше хванало нещо шубето и сън не ни хващаше.

# 290
  • някъде ... тук ...
Нищо не сме усетили, чух по новините сутринта.

Довечера дребният има родителска среща. Баща му ще ходи Simple Smile

Ради, здрава да си! Весел празник!

# 291
  • София
Rady, честит празник 🌺
Бъди здрава, усмихната и щастлива!
Много прекрасни изненади ти желая на днешния празник🎉

Земетръса го усетих около 4.30 , в други новинарски сайтове е 6.4 по Рихтер. После преподадох кратък урок по география, раздел земетресения, щерката слушаше много внимателно, а сина заспа отново като пън 😁урока бе дори с практическа насоченост , не искам да има други поводи да преподавам за други бедствия 🤣

# 292
Не съм усетила, най-накрая един плюс от първия етаж. 2012, при земетресението в Перник живеехме още в Банкя. Епицентърът по права линия беше на петнайсетина км от нас. Беше ужасяващо, аз изпаднах в паника и задърпах мъжа ми да бягаме, а той само се обърна и измърмори да лягам, че ще ставаме рано на следващия ден. Аз цяла нощ прекарах на компютъра, а сутринта гледката по улиците беше сюрреалистична - във всички дворове хора по пижами и одеяла, седнали по масите, пият кафета, говорят, обсъждат. Бяха изкарали нощта навън. Чак тогава осъзнах колко много съседи имаме.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 10:06 от мартеа

# 293
  • София
Честит празник на Ради! Жива и здрава, и весело да си изкара.
Заметресение хич не съм усетила. Така се бях насвяткала с ксизал заради сърбежите, че съм спала като заклана. Едва се надигнах да изпратя щерката.
izida, следващия път на баджа и зодията Simple Smile Че аз явно съм обидила некой лъв Joy

А, Мартеа, пернищкото беше култово в Банкя. Аз търчах напред-назад из къщата и се чудех, кое дете да грабна на ръце, защото те си спяха сладко-сладко. А ММ ме гледаше тъпо.

# 294
      Честита да е Rady!  Здраве, обич,радости от близките!

Някоя от вас може ли да ми преведе какво означава Lady`s mantle като растение? Снощи се побъркахме с урока за Рила по англ.език/ интензивен, А1/. Първо трябваше да превеждам от български на...български какво е иглика, ревен , глухари т.н.,а после вече от АОЕ на български. Обаче това растение ми се опря, не го намирам и в речниците

# 295
  • В средата на времето
izida, следващия път на баджа и зодията Simple Smile Че аз явно съм обидила некой лъв Joy
Не си ме. Joy

Аз и земетръса в Перник щях да проспя, ако не бяха паднали едни кутии за обувки качени върху шкаф в спалнята.

Светкавица, не мога да ти помогна, въпреки че го потърсих в инет и излиза на български като Шапиче (каквото и да е), но се напрегнах с мисълта, ако на мен ми се наложи да обяснявам цветя на български...Невъзможно е. Абсолютно скарана съм с всякакви цветя и имената им. Което не е похвално де...

# 296
  • София
      Честита да е Rady!  Здраве, обич,радости от близките!

Някоя от вас може ли да ми преведе какво означава Lady`s mantle като растение? Снощи се побъркахме с урока за Рила по англ.език/ интензивен, А1/. Първо трябваше да превеждам от български на...български какво е иглика, ревен , глухари т.н.,а после вече от АОЕ на български. Обаче това растение ми се опря, не го намирам и в речниците
Женско биле, така съм го чувала аз.
Знам, че се използва за женските болежки покрай МЦ.

# 297
  • някъде ... тук ...
Ъъъ, и аз като Изида хич не знам цветята.
Похвално помагаш, Светкавичке! Аз щях да пратя набора да си ги търси сам в нета.

При пернишкото земетресение мъжът ми ме гледаше недоумяващо и втрещено и попита защо държа и подпирам втория етаж на детското легло. Изобщо не помня как съм стигнала от спалнята до детската, а и съм крещяла. Луда работа...

# 298
Включвам се с вещерски познания /запалена съм по билките/. Шапиче или цариче е най-женската билка /наред с имела/. Помага при маточни кръвотечения, регулира цикъла. Предписват я дори при пролапс и миоми. Навярно заради употребата й, на английски звучи по този начин. Среща се по влажни, по-скоро сенчести места. На височина достига човешки ръст. Често срещана в Рила

# 299
  • София
Много интересна е таз билка. Аз само за бял имел съм чела и чувала, като млада булка се борих с проблеми  и бях ходеща енциклопедия 😁До офиса има билкова и еконт-ако някой има нужда пращам по куриер.

Общи условия

Активация на акаунт