Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 9 тема

• 41 022
  • 790
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро и от мен.

Вчера беше много натоварен ден и не успях да си изям обяда, затова остава за днес ( в офиса имаме кухня с хладилник).

За хлапачката направих два огромни тостера с кашкавал, защото след училище ще пътуваме.

Приятен уикенд!

# 121
  • Sofia
Добро утро и честит ни петък! Simple Smile

Днешната храна в кутия:
МЗ - ананс и боровинки
Обяд - талиатели с манатарки, чесън и мента;  салата - спанак, авокадо, червен лук, сирене с лимонов дресинг и семена;  шоко-череши

клик за голяма снимка

На мен ми е станало навик (установявам тия дни) да снимам сутрин кутията за у-ще, след тия 6 години... И да искам да си спестявам някои сутрини снимката... забравям.  #Crazy

# 122
Аз пък не мога да кача скрит текст от телефона и не снимам
Елда със сирене, мед и тахан
Варени яйца
Райски ябълки Simple Smile

# 123
  • Sofia
Аз пък не мога да кача скрит текст от телефона...
Пишеш таговете на скрития текст - [ spoiler][/spoiler].
Сложих пауза в първия таг (иначе не трябва да има), за да се види текстът.

# 124
  • София
Добър петък, банда!
З: Активия закуска
О: Паста карбонара, ябълка, ягодов скир, лешници

# 125
Биипс, аз пък искам да не натоварим всички Моренка ти да ме осиновиш...доста храничка слагаш тъкмо като за мен! Wink
Кутийката ми е скучна, но ще я ям на път! Хляб, кашкавал, сос хавай, кисели краставички! Даже и кафето взех в контейнерче...

# 126
  • София
Aми, слагам, Мими Simple Smile За цял ден е; баща му го взема в 17:30. Ако го пратя с кутия марули и един роу бар, цял ден ще си припявам "Гладен" на Ицо Хазарта Simple Smile

# 127
  • София
Обяд: брюкселско зеле с гъби и дом сос, ориз с масло и вратна пържолка и салата с айсберг и чери домати
СЗ: мъфин с тиква и ябълка

# 128
StefiZ, може ли рецептата за печения кашкавал в кори? Пробвах веднъж, но нещо не се получи.
Днес дребната е на театрална школа след училище и пак ще носи повечко за хапване: кошнички със сирена и филе, бисквити, бонбон, портокал и киви. Хубав петък Simple Smile

# 129
Разбира се Simple Smile
Разделям пакета кори на две, т.е. посредата разрязвам, за да стане по-малко листчето, кашкавала го режа на правоъгълници с дебелина около 1 см., разтапям масло, намазвам кората, слагам кашкавала, завивам и на тефлоновия тиган без никаква мазнина просто запичам от двете страни.
В къщи много го харесваме и често правя. Много по-лесно ми е от класически паниран, защото в повечето случаи ми се разтича, а с кората не Simple Smile

# 130
  • Пловдив
Днес менюто за училище е почти като вчера:

О: домашните пилешки хапки + сос, салата, бейби царевички
Плод: Киви
МЗ: кисело мляко + чиа + домашно сладко от малини
Ядки

# 131
  • В планината / На морето
Идеи от японските мами - Bento Boxes

https://www.google.at/search?q=japanese+bento+box+art&tbm=is … ii=tyYAZF0PDi7lYM

# 132
Те явно не работят? Wink
Аз имам книжка lunch box от английските мами

# 133
  • В планината / На морето
Децата къде си ядат храната от кутиите , на чиновете или има в училищата някакво определено място за храна ?

# 134
  • София
Столовата.

Общи условия

Активация на акаунт