Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 ноем. 2019, 07:51 ч.

Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 9 тема

  • 30 449
  • 761
  •   4
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 1 353
Моите девойки я обичат задушена с лимон, зехтин и малко сол. Затова винаги имам някаква замразена в камерата за спешни гарнитури. Иначе идеята ми харесва.

# 31
  • Мнения: 441
Здравейте, събирам и аз идеи, но все се чудя следното: за термосче ясно - в него може да се сложи нещо топло за обяд, но в кутиите, ако се слага готвено, то студено ли е? Например, ако кутията се зарежда вечер, то тя трябва да пренощува в хладилника - не им ли е много студена така храната на малките. А ако се зарежда сутрин- затоплено ядене, което да издържи ли се слага?  Дори и да не е манджа, а някакви кюфтенца, месо...- как процедирате? 

# 32
  • Sofia
  • Мнения: 13 288
...  Дори и да не е манджа, а някакви кюфтенца, месо...- как процедирате? 
Привет. Ако виждаш подписа ми, разгледай да видиш - само сладолед не съм слагала.  Нищо не се е разваляло, вече 7ма година.  Аз готвя сутрин,  слагам топло ядене в кутията,  а нея в изолирана чанта.  Детето казва,  че храната е поизстинала,  но не студена.

# 33
  • Мнения: 4 801
Ох, аз претоплям сутрин, но не до горещо и така стои претоплено до обяд (едно 3-4 часа). Не знам, дано не протичат някакви гнилостни процеси. За 7-8 години не сме имали фалове с повръщане и разтройство (да чукна на дърво), но често се замислям дали е полезно въобще това което правя. Повечето пъти обяда е някакво месо с гарнитура. От как поотрастна, баници, закуски, сандвичи не иска да чуе за подобни.

# 34
  • Sofia
  • Мнения: 13 288
... но често се замислям дали е полезно въобще това което правя. ...
Хич даже не го мисля,  след като детето ми не боледува ( а не приема нищо, освен разнообразна храна, без джънк и сокове),  даже  никоя шарка, дето вилня покрай нея през годините не можа да изкара.

# 35
  • Мнения: 441
Morena, не виждам подписа ти за съжаление..

Сутрин няма как да стане това с готвенето, не мога, признавам си.

Притеснението ми е основно запазването и стоенето на стайна температура на ястията (с месо най-вече), бях чела, че още след 2-3 часа в яденето започват гнилостни процеси - за херметическите кутии и термосите,това е с отложено действие и за през деня е решение.  Чудех се, ако се слага студено ядене, дали то после не става само на стайна и така се съхранява по-дълго. Не за супа и течно ядене, разбира се, но примерно за ориз, картофи, месо, зеленчуци...Уф, това си е цяла наука.

# 36
  • Мнения: 4 801
Да, така става - студено като го сложиш сутринта и до обяд (3-4 часа) става на стайна. Но пак си е гадничко да ядат студено. Айде картофите, ориза са ок, обаче студено месо.....На мен поне би ми било гадно. Но каквото е такова. ДО сега не се е оплаквал, но понякога връща обяда недоизяден. Явно му е било гадно да го яде студен...Разбирам го.

# 37
  • Мнения: 23 455
Дори и да не е манджа, а някакви кюфтенца, месо...- как процедирате?  
Привет! Аз слагам само неща, които могат да се хапват на стайна температура, като печено месо, кюфтенца, омлет, едри маслини, пръстенчета царевица, плюс цели сурови зеленчуци, удобни за хапване с ръка (чери домати, чушки, морковчета). Месото, ако го приготвиш и нарежеш на тънко, като шунка, е ок.

А, една идея за омлета, приготвен като минихапки. Разбивате яйцата и добавяте ситно нарязано това, което искате да сложите в омлета- сирене, кашкавал, шунка, гъби или каквото там сте решили. Разпределяте сместа в силиконова форма за бонбони или миникексчета (продават се в Джъмбо, Айко, Икеа и подобни магазини). Като ги изпечете, имате хапки с формата на бонбон, които се ядат много лесно и изглеждат страхотно. Най-хубавото е, че не залепват за формата и не се разпадат. Изобщо, мързелива работа.

# 38
  • Sofia
  • Мнения: 13 288
Morena, не виждам подписа ти за съжаление..
Сутрин няма как да стане това с готвенето, не мога, признавам си.
Ами то си е до човек, нали сме различни и хора, и животи...  Simple Smile
Аз пък вечер не мога. Приготвям вечеря
Скрит текст:
и не ми се занимава с още едно ястие. Но заготовки си правя и сутрин ми е бързо и лесно. Например зелените салати накъсвам, затваярм в кутия и сутринта са си съвсем добре. Дресинга за слатите също забърквам вечер и направо сипвам в контейнерчето. В друго съм приготвила малко сладичко за след обяда. Зърнени и бобови могат да са сварени и да чакат в хладилника няколко дни. Бухти със зеленчуци като правя например - сухата смес за тестото ми е готова, както и млякото съм оставила навън, зеленчуците са нарязани или извадени от фризера и сутринта обърквам всичко за 2-3 мин. и пека или пържа. Та доста ми е улеснено за сутирнта - тогава правя нещо бързо на фурната, уока или грил тигана, но всичко ми е подготвено от ппредния ден и остава само готвенето, което е за 5-10 мин.
Ето, да се ориентираш в съдържанието от нашите кутии - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9E%D0%B1%D1%8F%D … e%20Lunch%20Ideas

# 39
  • shumen
  • Мнения: 14 055
За вчера за детето за закуска принцеса с кашкавал,за обяд са имали в стола пилешко филе с картофи на фурна и нектар,за СЗ-сиренка.
За мен за обяд картофи на фурна и наденица.

# 40
  • Мнения: 23 455
Аз досега правих Баунти по мързелив начин. В блендера мятам почистен кокосов орех с малко мед и кокосово масло, така че да се получи мека паста. Най-мързеливо е с кокосови стърготини, но вкусът на пресния кокос е несравним. Въпросната кокосова паста натъпквам в силиконови формички за бонбони и във всяка забождам по една клечка за зъби. Изпращам формите за час-два в хладилника, след което потапям всеки бонбон в разтопен тъмен шоколад. Който обича млечен, да потапя в млечен. Клечките за зъби улесняват потапянето в шоколада. После увивам всеки бонбон в хартия за печене и през седмицата си носим от тях на работа или на училище.

Мисл, че ще се получи още по-добре, ако кокосовото масло се замени с какаово, но цената ще се удвои.

# 41
  • Мнения: 18 505
Чудесна идея за кокосови баунтита, имам от всичко и още днес ще направя! Маслото до течност ли го чакаш да омекне!

# 42
  • Мнения: 23 455
Да. Така улеснява работата на блендера. Между другото, за хора, които имат здрави зъби и няма опасност да им заминат коронките, най-най-мързеливо е кокосът да се нареже на ленти и те да се потопят в шоколада.

# 43
  • Sofia
  • Мнения: 13 288
Само да напомня, че тук постваме кутии/менюта с храна, а не рецепти, ако не са поискани.
Има тема за "кой какво сготви".

# 44
  • Мнения: 23 455
Виновна. Embarassed Да се приеме като идея за кутията с обяд. Така и не се натутках да направя снимки.

Общи условия

Активация на акаунт