Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 9 тема

• 41 773
  • 790
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Деклатлон.

# 436
  • Пловдив
Днес толкова трудно напълних кутиии...може би защото е петък.

О: картофени кюфтета + салата зеле и моркови
МЗ: плодово мляко, портокал, орехи и две бисквитки

# 437
Правя си списък още преди да пазаруваме уикенда какво ще има в кутиите. Иначе се започва една главоблъсканица.

Без снимка съм, но днес децата отидоха на училище със сьомга и царевица за гарнитура. А в кутиите имаше сандвич/кексче, сливи, мандарина, чери домати, морковчета и маслини за разкош.

# 438
Днес похапнахме руло с тиквички и извара, към него за мен имаше пуешко месо ( от коледната пуйка), а за съпругът ми - свинско с гъби и сметана. Днес той последно дояде коледното пънче ( което при нас беше новогодишно). Аз имам кисело мляко за десерт.  Утре ще се пробвам да направя пълнени чушки с кайма и карфиол. И мусака с тиквички и кайма. Ако се получат, другата седмица съм айляк.

# 439
Пълнените чушки с кайма и карфиол ми харесват повече от тези с ориз.
За днес малката беше с храна в стола и плод. Вчера имаше кутии с плодове, храната в стола и изяла 5 сандвича с шунка от храната която раздават в у-ще. Joy
П.С. Днес заредих с няколко кутии от Кауфланд- кръгла 250 мл (стори ми се удобна за кисело мляко с добавки, кремчета и други подобни) и правоъгълни 480 мл. Плътно се затварят, с уплътнения, прозрачни. Цена 1,79 и 1,99 лв, имаше и по-големи размери.

# 440
  • shumen
Ние тази седмица бяхме болни и не съм слагала кутия.В Понеделник сме още вкъщи,но от Вторник и аз се връщам яко в джаза какво да слагам отново.

# 441
  • София
Добро утро и лека седмица!
Оправих кутиите, пия едно кафе и излизам с кучето.

О: Червена леща с индийски подправки, кашкавалчета, джънк
СЗ: Тост с шунка, масло и памук хлебче

Скрит текст:
Вчера правих любимия карфиол със сметана. Подмяташе ми се и една бурата, та сложих и нея. Само аз ям карфиол и ще имам за цяла седмица.

И малко заготовки

# 442
  • Някъде по Дунава
Принцеси с кашкавал и чай в термос.

# 443
Добро утро, днес менюто е свинско с гъби, пушено сирене и сметана, няма много вид, но пък е ужасно вкусно Simple Smile
лека седмица на всички!

# 444
Добро утро.

Не съм снимала, защото при нас е твърде еднообразно.

За хлапачката- соленият кекс на Мими.
За мен- з.- заквасена сметана с боровинки, малко кокосов чипс, 2-3 орехови ядки.
               о.- едно обезкостено пилешко бутче и печени зеленчуци.

Успешна седмица!

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 11:33 от simpatiuh4e

# 445
За мен пиле със зеленчуци, салатка, печена тиква за междинна закуска!

# 446
  • Пловдив
За днес:

О: славянски гювеч, рулца от шунка, шишчета от зелечуци и моцарела.
МЗ: плодово мляко, морков и червена чушка, киви, ядки и два шоколадови бонбона.

# 447
днес козуначени кифлички с локум и портокал.
Морена, дай ми съвет за азиатска кухня, знам, че си спец Wink гледах продуктите в лидл, които са в тематичната седмица. ще ми се да понаграбя някои, какво ще ми препоръчаш? може ли да се направи пиле в сладко-кисел сос в уок + някои от нудлите /кои са най-ок/ или тази комбинация не е подходяща да е накуп. 

# 448
Днес сложих по две чушки пълнени с карфиол и кайма, сосът е от жълтък, сметана и бадемово брашно. Зелена салата с медено горчичен дресинг - от Джъмбо закупихме еднин комплект от две шишенца ( мисля, че се води сет за пътуване), в тях слагам дресинга, за да не омеква салатата до обяд. Съпругът ми има коледни сладки за десерт, аз имам кисело мляко. За междинно хапване си нося една опаковка котидж сирене.

# 449
  • София
Здравейте! Днес за закуска има сандвич с домашно изпечено хлебче, Филаделфия и шунка. Обядът е пиле с ориз, краставички и плодово мляко.

Общи условия

Активация на акаунт