Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 9 тема

• 41 027
  • 790
  •   1
Отговори
# 105
Морена, само като ти гледам кутиите, и огладнявам...

# 106
Снощи много ми се спеше и пропуснах снимката. В кутиите за закуски сложих - краставици и моркови на лентички, зелени маслини, варено яйце, пъпеш (медена роса), помело и слепена домашна мека бисквита с пюре от дюли (по рецептата за тиквените сладки) слепени с малко заквасена сметана. Варих дюлово пелте тези дни и реших да запазя сварения плод на пюре за бебето, ако го одобри, но дойде много, та отиде малко и на сладки.

За обяд - спагети болонезе.

# 107
  • на последния етаж
Морена, само като ти гледам кутиите, и огладнявам...
И аз... Fork And Knife

# 108
Аз, провокирана от един по-стар пост на Морена, в който тя споделя, че само сладолед не е пращала в кутията за училище, вчера направих сладолед от манго, банан и цедено домашно кисело мляко и преди да го метна във фризера, отлях част от него в една бутилка за училище на девойката. Та, вдъхновена от Морена, изобретих и изпратих сладолед за пиене.  Laughing

Иначе, омлетчета във формата на бонбони, нахут със зехтин, чери домати, сурови чушки и морковчета.

# 109
Ние отново сме на линия Simple Smile Дребната днес ще хапне пица маргарита върху тортила, банан, пълнозърнести бисквити и бонбон.

# 110
  • Berlin
Скромно - кроасан oт тесто за брецели (не знам как се казва на български, но е много вкусен Simple Smile ); чипс от царевица , грах и леща; райска ябълка.

# 111
Това е моят обяд днес: филиика хляб, топено сирене и кремвирши от Лидъл и кисели краставички, собствено производство, приготвени със сурова марината.Везла съм повечко краставички, че съм обещала да черпя и колежките в стаята.

# 112
  • Sofia
Благодаря ви, Вили, Лита!  Hug
Заповядайте, да ви е вкусно!
О, Рони, страхотно хрупкава в пицата на тортила. И ние много я харесваме.  Crazy
Уиш, то си е направо смути/шейк това. Simple Smile
Аз имам кутия с охладители, ама със сладолед не съм се заиграла още.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 14:50 от Morena

# 113
Как се прави тази пица върху тортила? И не става ли много твърдо, докато дойде време за обед?

# 114
Как се прави тази пица върху тортила? И не става ли много твърдо, докато дойде време за обед?
Днешната беше Маргарита, върху тортила питка сложих доматено пюре, моцарела и пресни домати и запекох в парти грила. Не става твърдо, приятно хрупкаво е. Правила съм и принцеси с кайма и кашкавал върху тортила, супер стават.

# 115
Морена, добре. Другият път ще чакам някой да попита за рецепта Simple Smile Много са ви вкусни кутиите.

Бийпс, супата има ли къде да се притопля или се яде студена? Ние сме супоядни вкъщи, но не съм пращала в кутии, защото ми се е струвало непрактично.

# 116
Fenris, твоите бананови кексчета ме подсетиха, че отдавна не съм правила овесени бисквитки. Базовият вариант е от овесени ядки, смесени с намачкани презрели банани, а разкошният- по парченце шоколад върху всяка гореща бисквитка. Идеални са за кутията за училище или работа. Понеже са само от тези 2 или 3 съставки, това даже и рецепта не е, но пък е вкусотия.

За утре от мен патешки дробчета, увити в ленти бекон, сурови чушки, моркови и чери домати, царевица на шайби и пак от домашното баунти.

# 117
  • София
Супата и всякакви други манджи слагам горещи в термоси. Топли са до обяд. Поствала съм и двете термокутии, които ползвам.
Днес го изпратих с мусака.

# 118
  • shumen
За днеска за закуска домашна питка,за обяд са имали в стола пиле гювеч и мляко с ориз,за СЗ-тутки.

# 119
Добро утро, днес сложих кашкавал печен в кора, отново яйце, че вчера сварих повечко, кисели краставички, морков и чушка на лентички. В термос гъбена крем супа да я изпие и 2 мандарини. Нямам снимка, че се замотах сутринта, но то не е нещо кой знае колко интересно Smiley

Общи условия

Активация на акаунт