Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 5

• 36 447
  • 782
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, аз звънях в Приложното и подадох документи, като прикачих сл. бележка, дадена на децата, с която се явяваха на матурите. Върнаха ми вх.номер, така че това става Wink

# 391
  • 2 етажа над тавана
На сайта на изящните е написано, че във времето, определено за подаване на документи, е възможно да се направи дистанционна консултация относно изпитa. Това дали означава, че могат да се изпратят рисунки на кандидата, за да дадат обратна връзка или просто могат да се задават въпроси за протичането на изпита?

Furia, бързо да се оправя детето и стискам палци да попадне на нейното си място, независимо дали в училище към МОН или към кълтурата - просто тя да се чувства добре!

# 392
  • софия
Бабъл, и двете възможности звучат важни. аз на твое място бих се обадила и възползвала.
Успех пожелавам на дечицата ви.

# 393
Здравейте!
Знае ли някой какви са били темите вчера в ПГИИ "Николай Райнов"? Учудих се, че  във всяко училище темите са различни. Така ли е било всяка година? Като пълен лаик смея да мисля, че някои теми са по-лесни от други, напр. "Лято" в сравнение с "Луна парк".

# 394
  • 2 етажа над тавана
Radostina Kazakova , знам, че едната тема е била  Приятели, защото дъщеря ми е рисувала по нея.
Другата не разбрах точно - май На плажа, но не съм сигурна.

# 395
Благодаря!

# 396
  • Sofia
Дъщеря ми я записах на изпита от днес, но решихме че тъй като не се е готвила ще се възползваме от
таз годишната опция да прехвърлим бележката от някой от изпитите от МК - това отговаря на въпроса на Фурия, НО как ще стане това прехвърляне все още не знам! Пратих мейл в РУО София, ако не отговорят скоро ще звъня и там и в МОН. Уви и Дидева не знае, аз им писах по въпроса в седмокласната тема... все пак за първа година е тази схема!

Здравейте!
  Синът ми завършва 11 клас в ПГИИ "Н. Райнов". Преди 4 години на изпита в НПГПФ беше изкарал по-висока оценка от тази на Проверката на способностите. Възползвах се от възможността и използвах нея за кандидатстването. Пуснах молба свободен текст в НПГПФ и ми издадоха служебна бележка с оценката от изпита. След това при подаване на документите (подаваха се само лично в училище гнездо) приложих тази служебна бележка и записах оценката от нея. Мисля, че тогава беше първата година в която изпитите на училищата към МК бяха преди кандидатстването в тези към МОН и можеше да се използва оценката от тях.  Не че госпожите в училището гнездо знаеха за тази възможност, но се обадиха някъде за консултация и го направиха.
    Надявам се от МОН скоро да ви дадат указания детето да го приемат където желае!
    Желая успех на всички кандидатстващи!

# 397
  • София
Дъщеря ми я записах на изпита от днес, но решихме че тъй като не се е готвила ще се възползваме от
таз годишната опция да прехвърлим бележката от някой от изпитите от МК - това отговаря на въпроса на Фурия, НО как ще стане това прехвърляне все още не знам! Пратих мейл в РУО София, ако не отговорят скоро ще звъня и там и в МОН. Уви и Дидева не знае, аз им писах по въпроса в седмокласната тема... все пак за първа година е тази схема!

Здравейте!
  Синът ми завършва 11 клас в ПГИИ "Н. Райнов". Преди 4 години на изпита в НПГПФ беше изкарал по-висока оценка от тази на Проверката на способностите. Възползвах се от възможността и използвах нея за кандидатстването. Пуснах молба свободен текст в НПГПФ и ми издадоха служебна бележка с оценката от изпита. След това при подаване на документите (подаваха се само лично в училище гнездо) приложих тази служебна бележка и записах оценката от нея. Мисля, че тогава беше първата година в която изпитите на училищата към МК бяха преди кандидатстването в тези към МОН и можеше да се използва оценката от тях.  Не че госпожите в училището гнездо знаеха за тази възможност, но се обадиха някъде за консултация и го направиха.
Лошото тази година е, че изпита във фотографското е последен и е на 7ми или 8ми. А подаването на документи за МОН-ските училища е от 3ти до 7ми. Тоест няма никакъв шанс на 7ми да излязат резултатите от Фотографското, че и служебна бележка да вземем за да може да се подадат документи в системата на МОН. А все пак, реално там шансът за висока оценка е най-голям. Мисля, мисля и не мога да го измисля как да стане. И все пак, щом съществува в наредбата, би трябвало да има възможност да се предостави бележка от всички училища. Някой ако има идеи - насреща съм.

# 398
  • София, център
Скрит текст:

Здравейте!
  Синът ми завършва 11 клас в ПГИИ "Н. Райнов". Преди 4 години на изпита в НПГПФ беше изкарал по-висока оценка от тази на Проверката на способностите. Възползвах се от възможността и използвах нея за кандидатстването. Пуснах молба свободен текст в НПГПФ и ми издадоха служебна бележка с оценката от изпита. След това при подаване на документите (подаваха се само лично в училище гнездо) приложих тази служебна бележка и записах оценката от нея. Мисля, че тогава беше първата година в която изпитите на училищата към МК бяха преди кандидатстването в тези към МОН и можеше да се използва оценката от тях.  Не че госпожите в училището гнездо знаеха за тази възможност, но се обадиха някъде за консултация и го направиха.
Лошото тази година е, че изпита във фотографското е последен и е на 7ми или 8ми. А подаването на документи за МОН-ските училища е от 3ти до 7ми. Тоест няма никакъв шанс на 7ми да излязат резултатите от Фотографското, че и служебна бележка да вземем за да може да се подадат документи в системата на МОН. А все пак, реално там шансът за висока оценка е най-голям. Мисля, мисля и не мога да го измисля как да стане. И все пак, щом съществува в наредбата, би трябвало да има възможност да се предостави бележка от всички училища. Някой ако има идеи - насреща съм.

Специално за Фурия , в който случай детето е в пълна невъзможност за другите дати, все си мисля че в Фотографското може да се смилят и да проверят единствено тази работа в деня и да издадат бележка, като прецедент. Хора сме, но това само с разговор с директор може да стане...

Днес взех телефона на Директор в МОН на "Организация и ... нещо си" и утре ще звъня, да видим ще знае ли как ще се прехвърлят тези оценки...

# 399
  • София
На мен ми се струва, че щом до 7 юли се подават заявленията за училищата към МОН, а класирането излиза на 13 юли, ще може да се подаде заявление и без внесен резултат, а това да стане в периода след 7 юли, преди класирането.

# 400
  • Ланкър, планините Овнерог
Само си имайте едно наум, че Фотографското много бавят резултатите по принцип. В Приложното излизат вечерта след изпита, но Фотографията са на друга планета. Може и да са се подобрили, но се съмнявам. Даже не качиха оценките на сайта си и трябваше да се звъни на телефони, за да разбереш оценката. Добре, че в темата имаше живеещи в близост, та казаха, че са залепили резултатите на входа им. Изпитът при тях преди 5г беше няколко дена преди Приложното, а ми звъннаха, че е приета няколко дена, след като я бяхме записали в Приложното, а и самите оценки излезнаха след НГПИ.

# 401
Здравейте, вчера подадохме и ние документи в Художествената и Фотографията, и понеже нямам още отговор, бих искала да ви попитам дали по имейл връщат входящ номер и дата/час за изпита?

# 402
  • София
Здравейте, вчера подадохме и ние документи в Художествената и Фотографията, и понеже нямам още отговор, бих искала да ви попитам дали по имейл връщат входящ номер и дата/час за изпита?
Да, по мейла връщат инфо. Ако е било привечер, най-вероятно днес ще ти върнат отговор.

# 403
Да, по мейла връщат инфо. Ако е било привечер, най-вероятно днес ще ти върнат отговор.
Благодаря! Вчера към обяд ги изпратих, ако днес не ми отговорят, утре ще им звъня.

# 404
Във фотографското още при подаването на документите на посочения адрес веднага връщат мейл с входящ номер. И още нещо ли трябва да изпратят?

Общи условия

Активация на акаунт