Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 5

• 36 418
  • 782
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
При подаването на документите в НУИИ получихме мейл с известие под кой номер са входирани. Всички ли получихте само това?
Звънях по телефона, за да попитам, дали не е необходимо още нещо, но никой не ми вдигна.
Тревожа се, защото от НГПИ изпратиха служебна бележка с входящия номер за принтиране...

# 496
Здравейте!
При подаването на документите в НУИИ получихме мейл с известие под кой номер са входирани. Всички ли получихте само това?
Звънях по телефона, за да попитам, дали не е необходимо още нещо, но никой не ми вдигна.
Тревожа се, защото от НГПИ изпратиха служебна бележка с входящия номер за принтиране...

мисля, че след като днес приключи подаването на документи, ще изпратят мейл с датата и часа за изпит

# 497
  • 2 етажа над тавана
Някой знае ли дали децата могат да си видят изпитните работи от изпита за проверка на способностите и ако да - докога и къде?
В съответното РУО трябва да има график за показване на изпитните работи. Ама дали и рисунките могат да се виждат, както тези по математика и български?
Рових и не намерих в сайта им, единствено за НВО по БЕЛ и математика намерих информация. Ще се обадя да питам директно в училището.

# 498
Здравейте!

мисля, че след като днес приключи подаването на документи, ще изпратят мейл с датата и часа за изпит

Действително преди час са изпратили мейл с датата и часа на изпита. Дъщеря ми ще е на 2.07. следобед. И явно няма да има бележки с входящия номер...

# 499
Някой знае ли дали децата могат да си видят изпитните работи от изпита за проверка на способностите и ако да - докога и къде?
Може да се видят,без да се снимат. В сайта на училището, където детето е било на изпит, пише дати и часове.
Казаха ми, че учител щял да обясни какви са грешките и защо точките са толкова Simple Smile

# 500
  • 2 етажа над тавана
Може да се видят,без да се снимат. В сайта на училището, където детето е било на изпит, пише дати и часове.
Казаха ми, че учител щял да обясни какви са грешките и защо точките са толкова Simple Smile
Ами явно не всички училища качват на сайта си тази информация, защото и там не я откривам. За съжаление никой не отговаря и на телефона в училището. Здраве да е!

# 501
След изпита училищата обикновено обявяват дата на която мгат да се видят изпитните работи. Отивате, казвате си входящият номер и ви показват само вашата работа. Има преподавател от училището, който можете да питате за коментар по нея. Той обяснява какво защо как е оценена точно толкова работата. Преди време даваха да се снима, миналата година май не разрешиха. Не си спомням точно, но някой тук се оплака, че не са му дали да си я снима.
на мойто му бяха дали да си я снима в края на матурата в 3-то
И дъщеря ми беше в 3-то, но квесторите изрично са забранили да се снима и с право, за да не се нарушава анонимността на изпита ( ако я покажеш на познат проверяващ). Иначе в сайта в училището пише от 9.00 до 17.00 ч. от 29 юни до 1 юли.

# 502
# 503
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте, моля някои от родителите на деца, учещи в НУИИ и НГПИ, да споделят мнение по отношение на разпространението и употребата на наркотици в тези училища. Има ли ги, често ли се сблъскват децата с тях? Това е едно от най-големите ми притеснения като родител и затова ме интересува дали са им на една ръка разстояние или има някакъв контрол.
Ако имаш предвид да се продават в близост до у-щето -тц. Поне за НГПИ. Моята сега завърши, даже и цигари не пропуши. За НУИИ не знам, но то си е в центъра, на Попа, та и да има, не е виновно самото училище. В нашето училище наркомани не знам да има, имаше една много талантлива и много проблемна девойка в класа ни. Дадоха й 2-3 шанса и в 9 клас я изключиха.

# 504
Изпитите точно колко време траят? На сайта на НГПИ пише 6 учебни часа - но учебни по 40 мин. или по 45 мин.? В единия случай изпитът би бил 4 астрономични часа, а в другия 4,5...
В сайта на НУИИ не открих изобщо информация за продължителността на изпита.

# 505
  • Ланкър, планините Овнерог
Имам някакъв блееед спомен, че изпитът беше 4 астрономически часа, т.е. 6 по 40мин/уч час. Това за НГПИ, в НУИИ моята хич и не пожела да ходи.

# 506
Изпитите точно колко време траят? На сайта на НГПИ пише 6 учебни часа - но учебни по 40 мин. или по 45 мин.? В единия случай изпитът би бил 4 астрономични часа, а в другия 4,5...
Мисля, че в НУИИ са по 6 учебни часа по 40 мин.

# 507
Мисля, че в НУИИ са по 6 учебни часа по 40 мин.

240 мин. ( 6 х 40 или 4 х 60)

# 508
  • 2 етажа над тавана
Добре, аз пак имам питане.
За училищата към МОН се кандидатства онлайн, като вчера на родителската среща, която имахме ни казаха, че не е необходимо да се прилага сканирана служебна бележка с резултатите от НВО и изпита за проверка на способности. Което е и логичното, все пак тези неща са отразени в самия сайт за прием.
Да, обаче в сайта на Райнов пише изрично, че искат такава бележка. От вчера се опитвам да се свръжа с някой там по телефона, но без успех.
Освен това, в графика на дейностите по прием на самото министерство, е посочен срок за получаване на такива служебни бележки - до 2 юли.
Някой знае ли в крайна сметка трябва ли или не такава бележка? И ако трябва, откъде се взима - от досегашното училище на детето, от РУО или от другаде?

# 509
  • Sofia
Здравейте!

Действително преди час са изпратили мейл с датата и часа на изпита. Дъщеря ми ще е на 2.07. следобед. И явно няма да има бележки с входящия номер...

Извинете, но за коя гимназия става дума, че дъщеря Ви ще се явява на 2 юли следобед? Защото ако имате предвид НГПИ, изпитът ще се проведе само на 1 юли, на два тура - единият сутрин, другият следобед.

Общи условия

Активация на акаунт