Избор на столче за кола - 3

• 50 354
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Назад ми бяха дали съвет съвет да се направи връзка с офиц.представител на автомобилите. Свържете се и вие, ще ви го направят те (монтажа на изофикса).

# 226
  • Пловдив
Ние използвахме нашия кош с колана, столчето позволяваше и двата монтажа. Besafe izi go modular ползвахме до скоро, беше даже втора ръка тъй като кошчетата обикновено се ползват по-малко и са запазени. Успех в избора ☺

# 227
Здравейте, моля за препоръка за столче за детенце на 1г. и 4 мес. (12 кг, 82 см), по посока на движението и за предпочитане с изофикс и позиция за спане. Може би Maxi Cosi Tobifix? Подходящо ли е за малка кола (Toyota Auris)?

# 228
  • Anywhere
Най-добре отидете с колата и пробвайте. На някой коли седалките са със специфичен наклон и не всички столчета пасват!

# 229
  • София
На сайта на Maxi Cosi можеш да си въведеш модел и марка на автомобила и ти изкарва кои столчета стават.

# 230
Търся столче от 9 килограма със следните функции : да може да се слага и назад, и напред, да се монтира с колани, да има наклон, който може да се регулира когато детето е вътре и да е с добри показатели на краш тестове. Има ли такова чудо и може ли да ми препоръчате сайт, в който има подобни филтри за търсене поне? Благодаря 🌸

# 231
  • София
Lana на първо четене се сещам за това
https://www.babymarkt.de/britax-roemer-kindersitz-first-class-pl … .html?recommended
Не знам защо не се получава като линк, столчето е Britax Romer first class plus
Ако имате все пак възможност да сложите изофикс на колата ви, съветвам те да го направите. Не само заради сигурността, а и функциите на столчетата са доста повече.
Аз взех Sybex Sirona S I-size, вчера го получих и е страхотно. Поръчах го от английски сайт, и с доставката струваше 540 лв.
Харесях едно на BeSafe повече, но и цената е двойна.
Аз всъщност за друго влезнах в темата да попитам. Има ли по-безопасна страна на задната седалка за детското столче? В момента, когато съм сама с малчо, кошницата му е отпред до мен. Голям ревльо е, редовно се захласва,  и така и той и аз сме по-спокойни, а и мога да реагирам на момента. Когато сме с ММ и е отзад с някой от нас е ту вляво, ту вдясно. Не знам къде е по-безопасно да е Thinking

# 232
Бях гледала едно прочване преди време, че най-безопасно било в средата.

# 233
  • София
И аз съм чела, че най-безопасно е отзад в средата, после е отзад зад шофьора. Логиката била, че ако тръгнат да те удрят инстинктивно извиваш волана, че да предпазиш себе си и дясната задница може да се удари.

# 234
Я ми посочете МПС с изофикс в средата?

# 235
Е хубаво де, не всички столчета са с изофикс.

# 236
  • София
Май наистина няма точен отговор. На първо време ще е зад мен, така ще ми е по-лесно и да го свалям в тесния ни гараж. Пък ще видим по натам.
Друго да питам-къде да търся дата/година на производство на столчето. Тук прочетох, че има "срок на годност" 5 години, тъй като материала старее. Притеснението ми е да не е залежало по складовете моето, тъй като цвета който поръчах  отдавна е изчерпан в България. От долу има няколко стикера, но нищо по тях не изглежда като дата

# 237
Под срок на годност се разбира амортизация реално столчета не се съхранява от производителя,продавача в кола на големи температурни амплитуди това износва материалите. Това е опасното и за това са препоръките.

# 238
Назад една момиче беше писало, че е ходило да гледа Britax Dualfix 2 R Group 0+/1. Може ли да ми каже къде? Изпитвам затруднение с намиранее на физически обект. Благодаря.

# 239
  • Sofia
Назад една момиче беше писало, че е ходило да гледа Britax Dualfix 2 R Group 0+/1. Може ли да ми каже къде? Изпитвам затруднение с намиранее на физически обект. Благодаря.
Ние ходим тук : https://britax-roemer.bg/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/
Но не знам дали ще ти е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт